Ö-Viken - 201

Bilder

  • Fasadbild
  • Balkongen med söderläge
  • Balkong med västrerläge
  • Vardagsrum och kök
  • Vardagsrum med plats för både soffa och matsalsbord.

Utgångspris

2 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Ö-Viken - 201 , Käringön , Orust

Mysig lägenhet med härligt läge samt stort allrum och två stycken sovrum. Lägen har två balkonger en mot söder och en mot väster. mycket hög standard i obelånad förening. Stora möjligheter till goda inkomster via uthyrning då efterfrågan är mycket stor på denna ö.

53 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
1 769 kr inkl värme, VA, sophämtning
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
201
Byggår:
2007
Driftskostnad:
100 kr/månad
Utgångspris:
2 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

53 kvm

Rumsbeskrivning

Bekymmerfritt och modern skärgårdsoas. Kliv in i en toppmodern designlägenhet i mycket hög standard och obelånad förening. Entréhall med klinkers som sedan går över till ekparkett som fortsätter igenom hela lägenheten, här finns plats för avhängning. Sovrum nummer ett med platsbyggdgarderob. Helkaklat badrum med dusch, golvvärme, handdukstork och förberett för tvättmaskin ligger i anslutning till hallen. Vardagsrum med integrerat kök och utgång till den stora härliga balkongen med söderläge. Här finns plats för både matbord, soffgrupp eller bäddsoffa och den öppna planlösningen ger ljus åt hela lägenheten. På andra sidan vardagsrummet ligger sovrum nummer två, med platsbyggd garderob och med egen balkong med västerläge.

Gemensam fräsch tvättstuga med tvättmaskin, torktumlare, och torkskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Pris

2 995 000 kr Utgångspris

Avgift

1 769 kr inkl värme, VA, sophämtning

Driftskostnad

1 200 kr/år

Andel i föreningen

6,41%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2007

Uppvärmning

Bergvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Käringön 1:265

Övrigt

En härlig stor balkong med söderläge
En lite mindre balkong med västerläge

Upplysningsvis så gäller för området planbestämmelsen HK som medger användningsområdena hantverk, handel, hotell och kontor.
Permanent boende är inte tillåtet.

Käringön är en av det få skärgårdsöar som lever året runt, här spenderar du sommaren med härliga klippbad eller varför inte kliva ner och ta ditt morgondopp vid bryggan. Härlig och livlig gästbåthamn, högklassiga restaurangerna som erbjuder havets läckerheter, grillkvällar, allsång på berget m.m. Vandrarhem och hotellverksamhet för gäster på besök gör att alla känner sig välkomna.

När hösten och vintern infaller sig finns det möjlighet till unikt tunnbad med champagne och ostron, hummerfester eller Petersons berömda julbord och nyårssupé.

Förening

Namn

Brf Öviken

Om föreningen

20 st lägenheter

Kontaktperson

Jörgen Lundgren

Telefon

010 - 712 01 12

Om området

Käringön

Käringön är en av Sveriges västligaste belägna bebyggda öar med åretruntboende. Namnet kommer troligtvis av ett sjömärke som kallas "Kärring". Redan tidigt 1600-tal kom de första fiskarna till ön. Fiskare hade rätt att utan kostnad bosätta sig på ön och bedriva fiske, vilket lockade många under de stora sillperioderna på 1700- och 1800-talen. Fiskets betydelse för ön har genom åren minskat för att lämna plats för en ständigt ökande turism.

I samband med att badgästerna började komma ut till Käringön, öppnades på 1800-talet ett pensionat och ett gästgiveri. I slutet av seklet utsågs Käringön till kurort med hälsobringande solbad, eftersom det är en av landets solrikaste platser med rent, härligt, salt havsvatten. Varm - och kallbadhus samt ångbåtsbrygga uppfördes.

Numera finns det ca 200 boningshus och ca 110 åretruntboende på Käringön. Under sommarmånaderna ökar öns befolkning drastiskt. Alla sommarboende anländer och turister strömmar till med egen båt eller med färjan.

Bebyggelsen på Käringön är samlad på öns norra och nordvästra sidor. Husen ligger tätt och skyddar varandra från hav och vind. Smala och slingrande stigar förbinder bostadshusen med varandra, och med bodar och bryggor. Det finns gott om små uthus och trädgårdsplättar, mycket i samma skick som det en gång såg ut på 1800-talet. De allra flesta av öns hus är byggda före år 1920. Husgyttret kan vid ett första besök tyckas helt oplanerat, men skenet bedrar. Trots det kaotiska intrycket har man utgått från vissa regler när man byggt sina hus. Så gott som alla bostadshus är antingen enkel- eller dubbelhus, målade i vitt eller rött, och ligger orienterade i öst-väst, d.v.s. med ena gaveln mot väst.

På Käringön finns inga gatunamn. Varje hus har istället fått ett nummer och numret fungerar som adress. På ön finns heller inga cyklar eller motorfordon, dessa parkeras inne vid Hälleviksstrand på Orust, varifrån passagerarfärjan utgår året om. Färjefärden ut till ön ger besökaren många mäktiga intryck av klippor och hav. Käringön visar sig på långt avstånd med sin säregna siluett. Hamnen är helt omgärdad av bryggor med gästhamn och utgör den naturliga mötesplatsen på ön. I hamnen finns rökeri, vandrarhem, konsthantverksbod, affärer och restauranger.

Vandrar man över ön till det gamla lotsutkiken möts man av en fantastisk utsikt, från Marstrand i söder till Smögen i norr och en klar natt kan man i sydväst se Skagens fyr svepa över horisonten.

Kommunikation

Resa med bil från Göteborg till Käringön
Kör E 6 norr ut. Sväng av och följ Länsväg 160 (skylt mot Stenungsund, Tjörn och Orust). Väl utkommen till Orust väljer man Länsväg 178 (vänstersväng vid Statoiltapp i Varekil) och följer där skyltning mot Ellös. Innan samhället Ellös sväng vänster mot Hällevikstrand/Mollösund, Tag höger vid skylt Tuvesvik, följ vägen mot färjelägret. Stor parkering finns vid färjelägret

Båtresan till ön
För information om färjeturer och rutter, kolla in på Västtrafiks hemsida eller ring till Tidpunkten: 0771-414 300.

Käringöns sjötaxi finns tillgänglig då du missat båten eller inte har någon möjlighet att passa färjan.

Närservice

På ön finns det såväl livsmedelsbutik som fiskaffär, gatukök, kiosk, båt- och fisketillbehör, post, apoteksombud, ombud för systembolaget, present- och prylbodar. Här finns även en trevlig minigolfbana och tennisbana.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Kärringöns Fiskaffär
470 m
Stockens Camping
5 km
Banker
Magasinet ICA
4,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Slättberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte