Askims Kyrkåsväg 9

Bilder

  • Välkomna till Askims Kyrkåsväg 9
  • Idylliskt villaområde i vackra Askim!
  • Välkomna in i villan! Fasad mot söder, utbytt år 2008
  • Hall med avhängningsyta
  • Rymligt vardagsrum med stora fönsterpartier

Askims Kyrkåsväg 9 , Askim , Göteborg

Stor, välbyggd villa högt beläget med uteplatser och stor trädgård i soldränkt sydvästläge. Fastigheten inkluderar en tomt om 900 kvm, ett rymligt dubbelgarage samt en 2-plansvilla om 160 kvm boarea med inredd vind samt källare om 39 kvm. En lummig oas i vackra Askim, där ni bor nära skolor, kommunikationer, närhandel och med endast 10 minuters cykelväg till hav och saltstänkta klippor. Huset är i behov av omfattande renovering med stora möjligheter att forma en riktig bostadsdröm. Något för er som vill kavla upp ärmarna och skapa ert eget drömhus!

160 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
160 kvm
Biarea:
39 kvm
Tomtarea:
902 kvm
Byggår:
1933/1965
Driftskostnad:
3 699 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

160 kvm

Biarea

39 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Askims Kyrkåsväg 9, en stor fastighet i hjärtat av Askim. Högt belägen med en härligt blommande trädgård, en 2-plansvilla med källare och inredd vind samt ett dubbelgarage. Perfekt för den stora familjen, med närhet till flertalet skolor, kommunikation, närhandel och Sisjöns breda utbud. Härfrån tar ni er ut till saltstänkta klippor på under 10 min.

Entréplan

Välkomna in! Vi möts av en rymlig hall med plats att hänga av familjens ytterkläder. På golvet ligger en parkett i original, som löper vidare och som i vardagsrummet övergår till ett fiskbensmönster. Direkt till höger ligger ett badrum med WC, handfat, dusch, ett vädringsfönster samt ett förvaringsutrymme. Badrummet är byggt år 2013 med praktisk våtrumsmatta samt ljusa väggar. Till vänster om hallen finner vi vardagsrummet. Väl tilltaget rum med stora fönsterpartier som gör att rummet fullkomligt badar i naturligt ljus. Vardagsrummet är som gjort för socialt möblemang i form av soffrupp med tillhörande möbler och en matsalsdel om så önskas. Härifrån når vi en av villans två balkonger, båda belägna i soldränkt sydvästläge som blickar ut över den lummiga trädgården. Från vardagsrummet når vi köket. Idag finns här bra arbetsytor med gott om förvaring och på plats finns spis med ugn, kyl/frys och diskmaskin. Här finns en given matplats som rymmer ett bord med 4-6 sittande gäster. Från köket når vi en grönskande trädgård i nordöstligt läge, som gjort för att gå ut och avnjuta morgonkaffet i solen.

Övre plan

En trappa upp finns 4 av villans sovrum i varierande storlekar och kulörer, samtliga med inbyggda garderober. Från ett av sovrummen nås villans andra balkong, högt beläget med fritt läge och utsikt över den grönskande trädgården. På övre plan finns även ett rymligt badrum. Halvkaklat badrum med wc, dubbla handfat, badkar samt bidé.

Inredd vind

Längst upp i huset har man utnyttjat varje kvadratmeter och inrett vinden samt skapat förvaring i form av kattvindar. Vinden erbjuder sociala ytor som kan användas som exempelvis ytterligare ett sovrum, allrum, kontor eller lekrum, endast fantasin sätter gränser här!

Källare

Lägst ner, i villans källare, finner vi den tredje toaletten. Här finns Wc samt handfat. I källaren ligger även tvättstugan belägen, utrustad med uppdaterad tvättmaskin, ett tvättskåp samt en tvättho. Ytterligare rum är en rymlig matkällare, ett pannrum med värmepump, ett hobby/arbetsrum samt ett förråd. Från förrådet finns en utgång till trädgården, vilket gör det till ett perfekt ställe för att förvara trädgårdsredskapen.

Exteriör

Rymlig trädgård med mycket grönska, som en egen oas i villaområdet. Till fastigheten hör dessutom ett dubbelgarage med förvaring. Vill ni bli ägare av denna fantastiska fastighet och få möjlighet att skapa ert drömhem? Tveka inte att kontakta mäklaren redan idag!

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och inredd vind

Byggnadsår

1933/1965 totalt ombyggt 1965

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 maj 2018
Energiklass: G
Energiprestanda: 129 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Natursten
Stomme: Trä
Fasad: Eternit + Trä
Fönster: Blandat isolerglasfönster med kopplade fönster.
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Två balkonger i soldränkt sydvästläge.

Fastighetsbeteckning

Askim 249:7

Övriga byggnader

Ett stort dubbelgarage med förvaring finns beläget på fastigheten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

44 399 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 31 884 kr
VA: 3 677 kr
Renhållning: 3 124 kr
Försäkring: 5 714 kr

Kommentar

Elkostnaden avser hushållsel, värme och nätavgift. Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 260 000 kr, varav byggnadsvärde 1 309 000 kr

Summa pantbrev

230 000 kr

Tomt

Areal: 902 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Askim GA:25

Tillträde

Enligt överenskommelse

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Askim

Askim
Askim är den sydligaste av Göteborgs stadsdelar och har ca 23 400 invånare. Det är en attraktiv stadsdel för barnfamiljer. Här finns tre grundskolor, många förskolor, ett flertal föräldrakooperativ samt familjedaghem. De boende i Askim har goda förutsättningar att ägna sig åt olika fritidsaktiviteter. Det finns sim- och sporthall, med gym och rackethall. Det finns även många idrottsföreningar bl. a fotboll, innebandy, gymnastik, ridning, tennis, scouting, badminton och bordtennis. Även Friluftsfrämjandet och Hembygdsföreningen har många medlemmar.

Askim är en attraktiv stadsdel med närhet till både kust, skog och storstadens utbud. För att lära känna kustremsan, dess badplatser och smultronställen, är ett tips att cykla längs den tidigare banvallen för Säröbanan. För den som vill vandra och vistas i vackert skogs- och hedlandskap finns Sandsjöbackareservatet. Göteborgs centrumkärna tar man sig lätt till genom flera busslinjer till och från Göteborg utan byte. Från Askims Stationsväg tar du med linje Rosa Express till centrala Göteborg på ca 20 min.

Natur
Naturen i Askim har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra ströv- och friluftsområden. Längs kusten ligger friluftsbad som är välkända för göteborgarna. I Askim finns olika typer av bostadsområden och varierad bebyggelse med villor och flerfamiljshus. På bekvämt avstånd ligger Högsbo-Sisjöns handels- och företagsområde samt Frölunda Torg med handel, offentlig service och kommunikationer med både bussar och spårvagnar.
Askims natur är präglad av kontakten med havet. Längs kusten finns ett band av öar och skär, kusten är omväxlande klippstrand med inslag av strandängar där det växer höga gräs och örter. Härliga vandringsleder finns i naturreservatet Sandsjöbackareservatet varav den mest kända heter Sandsjöbackaleden samt på Amundön med skogar och ängar samt en badplats. Flera badplatser finns i området där bl.a. Askimsbadet har en långgrund sandstrand med stora gräsytor för lek, spel och solbad. Här finns också en 259 meter lång badpir som sträcker sig rakt ut i havet. Piren har även två större soldäck och badramper. Utöver badet finns det kafé, bangolf, beachvolleyplan, lekplatser, brygga och grillplatser. Badet har utmärkelsen Blå flagg. Hovåsbadet är ett annan barnvänlig badplats med en liten strand samt även klippor som man kan dyka ifrån.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s AB
1,1 km
Sisjö Seafood AB
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
HB Sisjö Centrum
1,1 km
421 Köpcenter
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Montessoriförskolan i Askim
240 m
Stomvägen 1 Förskola
300 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
5,5 km
Grundskolor
Askimsskolan Fritidshem
360 m
Hultskolan F-6
590 m
Gymnasium
Peabskolan
1,7 km
Rafem Utbildningar AB
2,2 km
Universitet & Högskolor
PRO:s Folkhögskola
3 km
AB Susanne Kullberg Ledarskap och Utveckling
4,7 km
Banker
Handelsbanken Sisjön
880 m
Nordea Bank AB
880 m
Golfbanor & Golfklubbar
World of Golf Scandinavia AB
840 m
Askims Bangolfklubb
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Askimsbadets Bollplaner 1-2
1,1 km
Padel Center Göteborg AB
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Askimsbadets Bollplaner 1-2
1,1 km
Min Simskola Göteborg AB
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Nora Carlsson eller Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Sydväst

Göteborg Väster

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Extra kontaktperson

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte