Skonertgatan 22

Bilder

  • Såld!

Skonertgatan 22 , Långedrag - Tångudden , Göteborg

Charmig 30-talsvilla med väl bevarade tidstypiska detaljer och utsikt över hamninloppet, belägen på en lugn gata i populära Långedrag. Till fastigheten hör en fristående ateljé med tillhörande kallförråd, men här finns också två parkeringsplatser och en lummig trädgård. Perfekt för familjen som önskar sätta sin egen prägel på bostaden! Låter det som något för er? Kontakta mäklaren redan idag!

95 kvm, 4 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
95 kvm
Biarea:
51 kvm
Tomtarea:
759,2 kvm
Byggår:
1936
Driftskostnad:
2 121 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

95 kvm

Biarea

51 kvm

Rumsbeskrivning

Charmig 30-talsvilla med väl bevarade tidstypiska detaljer, belägen på en lugn gata i populära Långedrag. Till fastigheten hör en fristående ateljé med tillhörande kallförråd, men här finns också två parkeringsplatser och en lummig trädgård. Perfekt för familjen som önskar sätta sin egen prägel på bostaden. Villan är

Entréplan
Entréplan bjuder in till en välkomnande farstu och hall med plats för avhängning av ytterkläder. Ytskikt av klassiskt plankgolv i hall och kök samt vacker fiskbensparkett i vardagsrum och sovrum. Väggarna är genomgående vita.

Till höger om hallen finner vi vardagsrummet som har gott om ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Perfekt för socialt möblemang så som soffhörna med tillhörande tv-möbler.

I anslutning till vardagsrummet finner vi det första sovrummet via ett par dubbeldörrar. Här ryms en säng med tillhörande möbler.

Från sovrummet når vi hemmets kök, utrustat med kyl/frys, spis med ugn samt diskho. Köket erbjuder bra arbetsytor och mycket förvaring i form av över- och underskåp samt ett skafferi. Här finns även en given matsalsdel med plats för matbord för 4-6 sittande gäster. Från köket finns en utgång till den fantastiska trädgården.

Övervåning
Genomgående för övervåningen är ett charmigt plankgolv i original tillsammans med vita väggar. Till vänster finner vi ytterligare ett sovrum med snedtak, här ryms en större säng med tillhörande möbler. I anslutning till rummet ligger en större klädkammare. Ytterligare förvaring på övre plan är en inbyggd garderob som återfinns i hallen. Från hallen når vi även en gästtoalett.

Övre plan erbjuder dessutom ett allrum med eldstad. Allrummet har tidigare använts som tre sovrum, här är det bara fantasin som sätter gränser! Norrut vetter fönsterna med en vacker utsikt över hamninloppet. Från allrummet når vi en härlig balkong i söderläge.

Källarvåning
Längst ner i villan återfinns såväl tvättrum som badrum, verkstad och förråd. Tvättrummet är utrustat med tvättmaskin, tvättställ samt arbetsytor. Helkaklat badrum av äldre modell med WC, tvättho samt dusch.

Exteriör
Härligt blommande trädgård med en fristående ateljé, försedd med både el och värme. Till ateljén finns även ett förråd, perfekt för trädgårdsredskapen. I trädgården finns gott om olika fruktträd och bärbuskar, bland annat körsbär, bigarråer, päron och vinbär. Här är en trädgård att trivas i!

Önskar ni bo i ett trevligt och barnvänligt område, i ett klassiskt 30-talshus som kräver mycket kärlek? Tveka inte att höra av er till mäklaren redan idag!

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1936

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 februari 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 181 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källargrund
Grundmur: Betonghålsten
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Blandat isolerglasfönster med kopplade fönster.
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Fastigheten är förhandsbesiktigad

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 111:28

Övriga byggnader

Extrabyggnad med ateljé och ett kallförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

25 455 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 11 395 kr
El: 7 168 kr
VA: 5 382 kr
Övrigt: 1 510 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 107 000 kr, varav byggnadsvärde 936 000 kr

Summa pantbrev

365 000 kr

Tomt

Areal: 759,2 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Långedrag - Tångudden

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Karta

Hör av dig till Johan Slättberg eller Nora Carlsson för mer information!

Nora Carlsson

Nora Carlsson

Göteborg Sydväst

Göteborg Väster

Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom

Extra kontaktperson

0739-88 30 62

nora.carlsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad