Ö-fyren Sjöstuga 15

Bilder

  • Såld!

Ö-fyren Sjöstuga 15 , Käringön , Orust

Nu kan vi erbjuda er en av Bohusläns pärlor Ö-fyren på Käringön. Här får ni en välplanerad drömbostad om 68 kvm med stort altandäck 5 meter från vattenkanten. Båtplats, parkeringsplats ingår och en oändlig havsutsikt samt livskvalité utlovas!

68 kvm, 4 rok

Typ:
Parhus
Boarea:
68 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
44 kvm
Byggår:
2005
Driftskostnad:
1 911 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 4 sovrum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Ö-fyren sjöstuga 15, Käringön! Ett underbart fritidshus med idylliskt läge, saltstänkta granitklippor och havet som glittrar några meter från altandäcket. Huset ligger i en skydda vik som har ett rikt djurliv med fåglar och säl. På Käringön finns allt man behöver året runt, affär, restauranger med god mat, vackra vyer och underbara människor. Detta är en riktig västkustidyll som är få förunnad!

Vid entré i huset möts ni av en rymlig hall som leder er mot vardagrumsdel och ut mot härlig altan. I hallen finns bra avhängningsmöjligheter med garderob för ytterligare förvaring. Hallen har vitmålade väggar och på golvet ligger en snygg och praktiskt klinkergolv.

Till vänster om hallen finner ni en ljus trevlig helkaklad toalett med tvättpelare från Electrolux och till höger i hallen finner ni ett mindre rum som idag används som förråd men kan även bli ett extra sovrum. Vitmålade väggar och ekparkett.

Från hallen kliver man in i husets hjärta, en öppen kombinerad planlösning med vardagsrum och kök. Planlösningen lämpar sig väl för en soffgrupp och matplats. Oavsett var ni sitter så har ni en enastående utsikt att njuta av sol, vind och vatten. På golvet ligger en snygg ekparkett och väggarna är vitmålade.

Köket är välplanerat, uppdaterat 2016. Här har ni gott om förvaring och arbetsytor. Köket har vita luckor och bänkskiva med underlimmad ho ovan ett snyggt blått kakel som stänkskydd. Maskinpark kommer från Electrolux/Husqvarna och erbjuder allt man kan önska.

En skjutdörr leder er vidare ut ifrån vardagsrummet till ett välplanerat altandäck med sydostläge. Här ryms både matgrupp och en mindre loungegrupp. En stor motordriven markis erbjuder skön skugga när solen blir alltför intensiv. Skulle det inte räcka går ni ner för egen stege och tar ett bad från klippan. Detta är livskvalité!

Från vardagsrummet leder en fin ektrappa till övervåningen. På övervåningen ligger det genomgående ekparkett och väggarna är vitmålade.
Till vänster finner ni först ett ljust härligt sovrum med plats för två enkelsängar och en garderob för förvaring. Detta rum skulle kunna göras om till två små sovrum. Se alt. planlösning.

Rakt fram från trappan ligger ett helkaklat badrum som går i terrakotta och vitt. Allt mycket välplanerat med duschhörna och andra faciliteter som exempelvis handukstork och golvvärme.

Till höger om trappan finner ni Master bedroom, övervåningens guldklimp. Här får du plats med en kingsize säng samt möblemang. Bra förvaring erbjuds i platsbyggd garderob med en hyllenhet. Självklart får ni även en enastående utsikt över havet, saltstänkta klipporna och fyren "Käringö".

Bostaden säljes med bohag och i princip allt lösöre, bara att flytta in!

I köpet ingår även en bra båtplats 3 meter bred, 50 meter från ytterdörren. Årskostnaden för båtplatsen är 12,500 tkr /år. På fastlandet vid färjeläget i Tuvesvik ingår en parkeringsplats, denna parkering är helt avbetalad.

Byggnad

Byggnadstyp

1 ½-plans Sjöstuga

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Direktverkande el

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Plintar
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

I köpet ingår: Möbler, Porslin, glas, utemöbler och extra stolar, hushållsapparater, kastruller och stekpannor, tavlor, lampor samt visst linne och handukar.

Renoveringar:
2012 - Nytt altandäck , farstu och trappa till badet
2015 - Nya toalettstolar
2015 - Kortsidorna på fasade målades
2016 - Renovering kök, ny bänkskiva och kran
2018 - Hela huset kommer målas innan tillträde!

Fastighetsbeteckning

Käringön 1:259

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 935 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 797 kr
Renhållning: 3 259 kr
Väg, samf: 8 478 kr
Försäkring: 1 401 kr

Kommentar

I elkostnad ingår uppvärmning. VA ingår i en av de tre samfälligheter som man är medlem i. Försäkringens premiern är enbart byggnad ex. hemförsäkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 620 000 kr, varav byggnadsvärde 1 046 000 kr

Summa pantbrev

1 200 000 kr

Tomt

Areal: 44 kvm
Tomttyp: Anlagd trädgård

Tomtbeskrivning

Parkeringsplats i Tuvesvik ingår, helt avbetald.

Båtplats storlek B ingår insattsen 195,000kr är helt betald. Årskostnad är 12,500kr/år. Båtplatsen går att sälja separat om man så önskar.

Vatten/avlopp

Kommunalt VA

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Käringön GA:1-GA:5, Lavön GA:3, GA:5

Fastigheten är ansluten till en fiberförening och fiber kommer dras till området in inom kort.

Tillträde

Från v.25 eller övk

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

22 935 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 9 797 kr
Renhållning: 3 259 kr
Väg, samf: 8 478 kr
Försäkring: 1 401 kr

Kommentar

I elkostnad ingår uppvärmning. VA ingår i en av de tre samfälligheter som man är medlem i. Försäkringens premiern är enbart byggnad ex. hemförsäkring.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 620 000 kr, varav byggnadsvärde 1 046 000 kr

Summa pantbrev

1 200 000 kr

Tomt

Areal: 44 kvm
Tomttyp: Anlagd trädgård

Tomtbeskrivning

Parkeringsplats i Tuvesvik ingår, helt avbetald.

Båtplats storlek B ingår insattsen 195,000kr är helt betald. Årskostnad är 12,500kr/år. Båtplatsen går att sälja separat om man så önskar.

Vatten/avlopp

Kommunalt VA

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Käringön GA:1-GA:5, Lavön GA:3, GA:5

Fastigheten är ansluten till en fiberförening och fiber kommer dras till området in inom kort.

Tillträde

Från v.25 eller övk

Om området

Käringön

Käringön är en av Sveriges västligaste belägna bebyggda öar med åretruntboende. Namnet kommer troligtvis av ett sjömärke som kallas "Kärring". Redan tidigt 1600-tal kom de första fiskarna till ön. Fiskare hade rätt att utan kostnad bosätta sig på ön och bedriva fiske, vilket lockade många under de stora sillperioderna på 1700- och 1800-talen. Fiskets betydelse för ön har genom åren minskat för att lämna plats för en ständigt ökande turism.

I samband med att badgästerna började komma ut till Käringön, öppnades på 1800-talet ett pensionat och ett gästgiveri. I slutet av seklet utsågs Käringön till kurort med hälsobringande solbad, eftersom det är en av landets solrikaste platser med rent, härligt, salt havsvatten. Varm - och kallbadhus samt ångbåtsbrygga uppfördes.

Numera finns det ca 200 boningshus och ca 110 åretruntboende på Käringön. Under sommarmånaderna ökar öns befolkning drastiskt. Alla sommarboende anländer och turister strömmar till med egen båt eller med färjan.

Bebyggelsen på Käringön är samlad på öns norra och nordvästra sidor. Husen ligger tätt och skyddar varandra från hav och vind. Smala och slingrande stigar förbinder bostadshusen med varandra, och med bodar och bryggor. Det finns gott om små uthus och trädgårdsplättar, mycket i samma skick som det en gång såg ut på 1800-talet. De allra flesta av öns hus är byggda före år 1920. Husgyttret kan vid ett första besök tyckas helt oplanerat, men skenet bedrar. Trots det kaotiska intrycket har man utgått från vissa regler när man byggt sina hus. Så gott som alla bostadshus är antingen enkel- eller dubbelhus, målade i vitt eller rött, och ligger orienterade i öst-väst, d.v.s. med ena gaveln mot väst.

På Käringön finns inga gatunamn. Varje hus har istället fått ett nummer och numret fungerar som adress. På ön finns heller inga cyklar eller motorfordon, dessa parkeras inne vid Hälleviksstrand på Orust, varifrån passagerarfärjan Ylva utgår året om. Färjefärden ut till ön ger besökaren många mäktiga intryck av klippor och hav. Käringön visar sig på långt avstånd med sin säregna siluett. Hamnen är helt omgärdad av bryggor med gästhamn och utgör den naturliga mötesplatsen på ön. I hamnen finns rökeri, vandrarhem, konsthantverksbod, affärer och restauranger.

Vandrar man över ön till det gamla lotsutkiken möts man av en fantastisk utsikt, från Marstrand i söder till Smögen i norr och en klar natt kan man i sydväst se Skagens fyr svepa över horisonten.

Kommunikation

Resa med bil från Göteborg till Käringön
Kör E 6 norr ut. Sväng av och följ Länsväg 160 (skylt mot Stenungsund, Tjörn och Orust). Väl utkommen till Orust väljer man Länsväg 178 (vänstersväng vid Statoiltapp i Varekil) och följer där skyltning mot Ellös. Innan samhället Ellös sväng vänster mot Hällevikstrand/Mollösund, Tag höger vid skylt Tuvesvik, följ vägen mot färjelägret. Stor parkering finns vid färjelägret

Båtresan till ön
För information om färjeturer och rutter, kolla in på Västtrafiks hemsida eller ring till Tidpunkten: 0771-414 300.

Käringöns sjötaxi finns tillgänglig då du missat båten eller inte har någon möjlighet att passa färjan.

Närservice

På ön finns det såväl livsmedelsbutik som fiskaffär, gatukök, kiosk, båt- och fisketillbehör, post, apoteksombud, ombud för systembolaget, present- och prylbodar. Här finns även en trevlig minigolfbana och tennisbana.

Karta

Hör av dig till Lars Norrgren eller Daniel Fuxborg för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Sydväst

Göteborg Väster

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad