Kapplandsgatan 10

Bilder

  • Såld!

Kapplandsgatan 10 , Högsbo , Göteborg

En trappa upp hittar ni denna fantastiska fyra med en inglasad balkong i söderläge. Helkaklat badrum, nyligen renoverat kök och vackert bevarad fiskbensparkett. Lägenheten erbjuder 80 välplanerade kvadratmeter och med fönster i tre olika väderstreck flödar gott om naturligt ljus in. Med lekplatser på innergårdarna och med närhet till såväl skolor, grönområden och närhandel är det här en perfekt lägenhet för barnfamiljen. Här är det bara att flytta in!

80 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 166 kr inkl. värme, VA, kabel-tv & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
1
Byggår:
1961
Driftskostnad:
650 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Fantastisk fyrarummare på våning 1 av 3 med en inglasad balkong i söderläge. Luftig genomgångslägenhet med ljus som strömmar in från tre olika väderstreck. Helkaklat badrum, nyligen renoverat kök och vackert bevarad fiskbensparkett. Med lekplatser på innergårdarna och med närhet till såväl skolor, grönområden och närhandel är det här en perfekt lägenhet för barnfamiljen. Här är det bara att flytta in!

Hall

Välkomna in! Vi kliver in i hallen, vars golv är beklätt i en vacker ekparkett i original som löper vidare in i lägenheten. Väggarna är vitmålade och till vänster om oss finns ett smart hyllsystem med plats att hänga av hela familjens ytterkläder. Innanför ligger en rymlig klädkammare med 4 stora garderober. Fortsätter vi genom klädkammaren når vi lägenhetens första sovrum.

Sovrum 1

Ljust sovrum med utsikt över den lummiga innergården, som på sommaren är härligt grönskande. Här är väggarna vitmålade och på golvet ligger en ekparkett i fiskbensmönster. Sovrummet rymmer en säng med tillhörande möbler och skrivbord, eller en större dubbelsäng.

Vardagsrum

Genom det första sovrummet leds vi vidare in till vardagsrummet, även det med en vacker fiskbensparkett. Här får ni plats med en större soffgrupp och tillhörande möbler, så som soffbord och tv-bänk. Från vardagsrummet når vi den inglasade balkongen. Belägen i rent söderläge kan ni här njuta av solens strålar på morgon och förmiddag. Om kvällen och de lite kallare dagarna kan ni stänga för glasdörrarna och njuta av det extra rummet även då. Här finns plats för utemöbler med matplats eller soffdel om så önskas.

Sovrum 2

Via vardagsrummet når vi lägenhetens andra sovrum. På golvet ligger här en ekparkett och väggarna är vitmålade. I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande möbler och det erbjuder gott om förvaring i form av 5 rymliga garderober.

Kök

Vi vandrar vidare tillbaka i hallen och når härifrån hemmets kök. Köket är renoverat 2012 med delar av vitvarorna från 2015. Här finns spishäll, diskmaskin, två kyl/frys, ugn samt mikro. Vita skåpsluckor bryter av snyggt mot den mörka bänkskivan och ovanför arbetsbänken sitter ett stänkskydd av kakel i en grå nyans. Köket erbjuder mycket förvaring och bra arbetsytor. Här finns även en matsalsdel med stort fönsterparti som skänker mycket ljus. I matsalsdelen får ni enkelt plats med ett matbord för 4-6 sittande gäster.

Badrum

I anslutning till hallen ligger lägenhetens badrum. Helkaklat sedan stambyte och renovering i föreningens regi år 2002. Ytskikten kläds av kakel och klinker i ljusa färger och här finns WC, handfatskommod, spegelskåp samt dusch. Utöver det finner ni bekvämligheter som en tvättmaskin från 2016, komfortvärme, handdukstork samt ett vädringsfönster.

Sovrum 3

Slutligen når vi lägenhetens tredje sovrum. Här får ni enkelt plats med en säng med tillhörande möbler och ett skrivbord om så önskas. Ljust golv med vita väggar. I Högsbo bor ni bekvämt med gångavstånd till förskolor, skolor, matbutiker, Axel Dahlströms torg och Slottsskogen. Hållplatsen Marklandsgatan tar er både in till stan och ut till havet och dess salta klippor på 10 minuter. Låter det intressant? Kontakta mäklaren idag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 166 kr inkl. värme, VA, kabel-tv & bredband

Driftskostnad

7 800 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

0,40652%

Andel av årsavgiften

0,40652%

Reparationsfond

1 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX (Mek. till- & frånluft med återvin.)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 23 januari 2009
Energiprestanda: 96 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 130:1

Övrigt

Inglasad balkong i söderläge

Ett förråd i entréplan tillhör lägenheten

Förening

Namn

HSB Brf Täppan I Göteborg

Om föreningen

Här bor ni i en mycket stabil och populär HSB-förening med en blandning av såväl unga som äldre boende. Föreningen har en mycket god gemenskap och ett bra samarbete med grannföreningen Brf Skörden med gemensamma resor och pub-kvällar.

Föreningen består av 289 lägenheter samt ett flertal lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt följande:
1 rok 26 st
2 rok 65 st
3 rok 159 st
4 rok 31 st
5 rok 8 st

Innegårdarna är mycket välskötta och erbjuder såväl flertalet grillplatser som lekplatser och stora grönytor. Bastu, festlokal och övernattningslägenhet finns att hyra för föreningens medlemmar. Uppe vid parkeringsplatserna finns biltvättplats för medlemmarna samt sopsorteringsstation.

Till varje lägenhet hör ett förråd . Cykelrum finns i anslutning till samtliga uppgångar.

Tvättstugor finns på Kapplandsgatan 32 - 34 och 66 - 68. Tvättstugorna har uppdaterade maskiner från 2012 och tvättider bokas via bokningssystemen på plats eller via en app.

Stadgar, Årsredovisning och Energideklaration finner ni under fliken Dokument. Mer information hittar ni på föreningens hemsida: https://www.hsb.se/goteborg/brf/tappan/

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

289

TV och Bredband

Analogt grundutbud för TV ingår i månadsavgiften.
För kanalplaner samt prisuppgifter för digital tv, bredband hänvisar vi till www.comhem.se

Uppkoppling 1 Gbit/s via LAN, IP-telefon "fast del" ingår i månadsavgiften.
För frågor om andra hastigheter, IP-TV hänvisar vi till Bahnhofs kundtjänst på 08-555 771 00

Parkering

I föreningen finns olika typer av parkeringsplatser. Separat kö tillämpas. Alla frågor om parkering hanteras av vicevärden.

Varmgarage: 800 kr/mån.
P-plats (elstolpe): 300 kr/mån
P-plats: 300 kr/mån
MC-plats: 250 kr/mån

Renoveringar

Utförda:
2000-2004 - Stamrenovering. Elsystem renoverade och moderniserade.
2009 - Branddörrar i entréplan
2010 - Gruppanslutning bredband
2011 - Ombyggnation av lokaler till lägenheter och ny fastighetskötarexpedition samt styrelse-expedition.
Nya ytterdörrar till marklägenheter
2012 - Nya maskiner tvättstugor. Radonmätning. Asbestsanering lokal Kapplandsgatan 48.
2013 - Nya fönster i lokaler källarplan
2016 - Fasadarbete. Uppgradering av bredband.
2017/2018 - Breddning av parkeringsplatser, renovering bastu och gästlägenhet.

Planerade:
Takarbeten
Målningsarbete i cykelrum och källare

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Kontaktperson

Petra Vicevärd HSB

Telefon

010-4422004

Övrigt

Då detta är en HSB-förening krävs medlemskap i HSB.

Om området

Högsbo

Högt beläget, barnvänligt och mycket omtyckt stadsdel. Som boende här har man nära till alla nödvändigheter och bekvämligheter. Vackra promenadstråk i Änggårdsberget, Slottskogen och Ruddalen finns på behändigt avstånd. Man har även nära till salta bad på Näset och Saltholmen. Cykelvägar tar er både in till city på några minuter, och även ut mot Frölunda med köpcentrum och hav.

Kommunikation

Knytpunkt för kollektivtrafik i området är hållplatsen Marklandsgatan men även Axel Dahlströms torg. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn 1, 2, 3, 7 och 8 samt flertalet bussar.

Närservice

På närliggande Axel Dahlströms torg finns skola, dagis, bibliotek, Ica Supermarket, gym och restaurang. Alldeles intill Kapplandsgatan finner ni även en mycket populär pizzeria.

Parkering

Flertalet besöksparkeringar finns i området. Här finns även en hel del kostnadsfria 30-minutersparkeringar.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad