Lokattsbacken 86

Bilder

  • Såld!

Lokattsbacken 86 , Långedrag - Hagen , Göteborg

Nu kan vi äntligen erbjuda ytterligare en trea på attraktiva Lokattsbacken! Gavelläge och med en stor inglasad balkong i sydvästläge. Från lägenheten erbjuds en vacker utsikt över hamninloppet och Älvsborgs fästning. Här bor ni med närhet till havet, grönska och härliga promenadstråk, samt gångavstånd till närhandel och bra kommunikationer.

81,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 739 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Byggår:
1993
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna in till denna ljusa gaveltrea på Lokattsbacken 86! Här bor ni bekvämt med mycket förvaring, en stor inglasad balkong samt en fantastisk utsikt över hamninloppet och Nya Älvsborgs fästning. Inom gångavstånd finns närhandel, skolor och kommunikationsmöjligheter, såväl som vackra promenadstråk och salta hav. Med endast en ägare är lägenheten väl omhändertagen, men här finns också möjlighet att sätta er egen prägel på den!

Stig in! Vi möts av en rymlig hall med möjligheter för förvaring av ytterkläder i form av två garderober. På golvet ligger en vacker ekparkett som löper vidare in i lägenheten och väggarna bekläds av en ljus tapet. Från hallen nås lägenhetens alla rum.

Rakt fram ligger det första sovrummet. Ljust rum med plats för säng och tillhörande möbler. På väggarna sitter en ljus tapet, liksom i resterande rum.

Vidare på höger sida finner vi ytterligare förvaringsutrymme i form av tre stycken garderober följt av lägenhetens badrum. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod, handdukstork samt dusch. Halvkaklat i vitt kakel med ljusa detaljer och praktisk våtrumsmatta på golvet.

Fortsätter vi i hallen ligger tvättstugan på höger sida. Den är utrustad med tvättmaskin och torktumlare, tvättställ med arbetsbänk samt förvaring. Innanför ligger en rymlig klädkammare.

Vi går vidare till lägenhetens andra sovrum. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande möbler och innehåller dessutom en garderob.

Vidare i hallen når vi vardagsrummet. Med fönsterpartier i två olika väderstreck badar rummet i naturligt ljus. Här finns plats för socialt möblemang i form av soffgrupp med tillhörande möbler, såsom soffbord och tv-bänk om så önskas. Genom de stora fönsterpartierna erbjuds utsikt över hamninloppet och Nya Älvsborgs fästning att njuta av från soffan.

Via ett par vackra glasdörrar tar vi oss vidare till köket. Välbevarat originalkök med uppdaterade vitvaror, mycket förvaringsmöjligheter och bra arbetsytor. Här finns kyl och frys i fullhöjd samt spis med ugn. Köksluckorna är vita med trädetaljer, stänkskydd i vitt kakel och nedanför ligger en praktisk laminatbänkskiva. I köket ryms en matplats för 4-6 sittande gäster och även här släpps gott om naturligt ljus in med hjälp av fönster i två väderstreck.

Från köket når vi tillslut balkongen, en inglasad och rymlig balkong i soldränkt sydvästläge. Här kan ni öppna upp och njuta av solens strålar från förmiddag till kväll. När det kyler på kan ni även då utnyttja balkongen och värma er under en filt med en kopp te. Balkongen erbjuder dessutom samma härliga utsikt som från vardagsrummet!

Missa inte chansen att förvärva ert drömboende, kontakta mäklaren redan idag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

5 739 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppskattade driftskostnader. Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

0,73551%

Andel av årsavgiften

0,76597%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX (Mek. till- & frånluft med återvin.)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas & 3-glas

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 116:12

Övrigt

Observera att månadsavgiften är 5295 kr med ett obligatoriskt tillägg om 444 kr avseende värme.

Inglasad balkong i sydvästligt läge.

Ett rymligt förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Stort cykel- och barnvagnsförråd finns bekvämt beläget i trappuppgången på bottenplan.

Bostaden säljes för dödsbos räkning.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg

Om föreningen

Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 2 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus.

Fastigheterna byggdes 1993-1994. Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Årsavgiften kommer vara oförändrad under verksamhetsåret 2018.

Förmåner hos Riksbyggen:

Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.

Organisationsform

Bostadsaktiebolag

Antal lägenheter

123

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband via fiber genom bredbandsbolaget.
Bredbandstjänster som TV, telefoni samt internetuppkoppling.

Parkering

Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Benny Jansson, telefon 0706-98 16 50 är ansvarig för fasta fortlöpande garageavtal.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.
För avtal om korttidsparkering kontakta: Bengt Johansson,
telefon 031-29 68 14

Renoveringar

2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Telefon

031-29 68 14

E-post

Brf.Lokatten@gmail.com

Övrigt

Föreningen har bastu, festlokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsförråd. Hobbyrummet består av en vävstol, hyvelbänk, arbetsbänkar samt diverse verktyg. Det finns 3 stycken miljörum/soprum (fraktioner) i föreningen. På innergården finns två lekplatser samt en boule-bana. Om du vill boka föreningslokalen kan du nu förutom att ringa till Pehr Claesson, 031-40 39 97, också mejla till: Brf.Lokatten@gmail.com

Om området

Långedrag - Hagen

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad