Lokattsbacken 66

Bilder

  • Såld!

Lokattsbacken 66 , Långedrag , Göteborg

Nu kan vi erbjuda ytterligare en gaveltrea på populära Lokattsbacken! En ljus och härlig trerummare på våning 2 av 2. Här bor ni högst upp i huset och med en inglasad balkong i nordvästligt läge. Lägenheten erbjuder mycket förvaring, fina ytskikt och ett topprenoverat badrum med exklusiva materialval.
Önskar ni bo i en välskött förening i ett lugnt område med maritima omgivningar, tveka inte att kontakta mäklaren redan idag för att boka visning.

83 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 778 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
83 kvm
Våning:
2
Byggår:
1993-1994
Driftskostnad:
328 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

83 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i denna ljusa gaveltrea på lugna och trivsamma Lokattsbacken. Här bor ni i en av västra Göteborgs mest attraktiva bostadsrättsföreningar med närhet till såväl Göteborgs centrum, Frölunda torg som saltstänkta klippor. Både buss- och spårvagnshållplats finns inom ett par minuters gångavstånd. I området hittar ni också närhandel samt flertalet bra skolor och förskolor inom bekvämt gångavstånd för barnfamiljen.

Vi kliver in i en ljus och rymlig hall som utgör navet i lägenheten, härifrån nås alla rum. Ekparketten är genomgående i hela lägenheten, likaså är de vitmålade väggarna. I hallen finns yta perfekt för garderober, ett avlastningsbord eller ett skrivbord om så önskas. Direkt till höger finns ett stort förrådsutrymme samt en separat tvättstuga. I tvättstugan finner vi ett tvättställ med arbetsyta, uppdaterad tvättmaskin och torktumlare från Bosch samt förvaring.

Vidare in till höger ligger lägenhetens badrum, nyligen renoverat i en mycket smakfull stil. Badrummet är utrustat med en vägghängd WC, handfatskommod, badkar samt två handdukstorkar. Ena väggen pryds av glasmosaik i en härlig blå kulör och resterande väggar är av vitt kakel. Golvet är beklätt i en ljus klinker och har även golvvärme, perfekt för kyliga dagar!

På andra sidan av en smidig skjutdörr ligger hemmets hjärta, köket. Kökets stomme är i original och har vita luckor, kromhandtag samt en bänkskiva av praktiskt laminat. Här finns gott om förvaringsutrymme med bra arbetsplatser och är utrustat med kyl och frys i fullhöjd från Electrolux, induktionshäll med ugn samt diskmaskin. Vitvarorna har blivit uppdaterade från år 2015. Köket erbjuder dessutom plats för ett matbord för 6-8 sittande gäster.

Via ett par vackra glasdörrar tar vi oss vidare in till vardagsrummet. Gavelläget ger vardagsrummet gott om naturligt ljusinsläpp men ligger beläget utan insyn. Här hittar vi gott om öppna ytor som ger möjlighet till socialt möblemang i form av till exempel en soffgrupp med tillhörande möbler. Här är det bara fantasin som sätter gränser!

Från vardagsrummet nås den inglasade balkongen i nordvästligt läge. Här kan ni sitta och njuta av kaffet samt av eftermiddagens och kvällens solstrålar. Inglasningen tillsammans med infravärmen gör det möjligt att njuta av balkongen även på de lite kyligare dagarna. När träden tappar sina löv erbjuds dessutom en glimt av hamninloppet!

I lägenhetens ena sovrum får ni plats med säng och tillhörande möblemang. Utöver detta finns mängder av förvaring i form av garderober som löper längst ena väggen. De båda höga fönstren gör att rummet känns extra luftigt och ljust!

Vi vandrar vidare till lägenhetens andra sovrum som enkelt rymmer en stor dubbelsäng. Även här finns fyra rymliga garderober och möjlighet att vakna upp till en härligt lummig utsikt, helt insynsfritt.

Önskar ni bo i en välskött förening i ett lugnt och maritimt område, tveka inte att kontakta mäklaren redan idag!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

5 778 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

3 946 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 036 kr
Försäkring: 910 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

0,4431%

Andel av årsavgiften

0,77196%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993-1994

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX (Mek. till- & frånluft med återvin.)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 september 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas & 3-glas

Fastighetsbeteckning

Älvsborg 116:12

Övrigt

Observera att månadsavgiften är 5336 kr med ett obligatoriskt tillägg om 452 kr avseende värme.

Inglasad balkong i nordvästligt läge.

Ett rymligt förråd som tillhör lägenheten finns i källaren.

Stort cykel- och barnvagnsförråd finns bekvämt beläget i trappuppgången på bottenplan.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg

Om föreningen

Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 2 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus.

Fastigheterna byggdes 1993-1994. Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Avgiftssänkning med 5% kommer att ske från och med januari 2020.

Förmåner hos Riksbyggen:

Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

123

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband finns, här får medlemmarna själva välja leverantör.
Bredbandstjänster som TV, telefoni samt internetuppkoppling.

Parkering

Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.

Renoveringar

2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

Brf.Lokatten@gmail.com

Övrigt

Föreningen har bastu, festlokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsförråd. Hobbyrummet består av en vävstol, hyvelbänk, arbetsbänkar samt diverse verktyg. Det finns 3 stycken miljörum/soprum (fraktioner) i föreningen. På innergården finns två lekplatser samt en boule-bana.

Om området

Långedrag

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Karta

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad