Sösbacken 36

Bilder

  • Såld!

Sösbacken 36 , Skintebo - Billdal , Göteborg

Varmt välkomna till Sösbacken 36 i Billdal. Fastigheten är belägen i ett av Skintebos bästa lägen med lekplatsen utanför dörren och promenadavstånd till förskola och skola i bilfritt område, havet samt Sandsjöbackas fina vandringsleder.

139 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
139 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
87 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
2 275 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

139 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Sösbacken 36 i Billdal och ett gavelradhus i två plan med inredd vind. På framsidan och innan ni stiger in i huset möts ni av en altan i österläge, en utmärkt plats att börja dagen på med en kopp kaffe. Härifrån når ni även ett av förråden. Huset är mycket bra beläget med lekplatsen utanför dörren och promenadavstånd till förskola och skola i bilfritt område. Bra närliggande förskola Uggledals förskola och Fenestra skola i Nya Hovås

Entréplan:
Hallen är det första man ser när man kommer in i ett hem. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet bidrar till ett fint ljusinsläpp i hallen. Det är ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet. Här finns det mycket bra avhängningsmöjlighet för familjen och era gäster i de fristående garderoberna. Redan härifrån har man bra överblick över större delen av entréplanet och de generösa sällskapsytorna.

Den fina svängda trappan från hallen leder er upp till övervåningen. På detta plan finns tre sovrum, badrum och trappa upp till vinden.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och vänner. Husets vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Det stora fönsterpartiet mot uteplatsen i västerläge ger rummet extra ljus och luftighet. Ekparkett på golvet och ljus färgsättning på väggarna. Härifrån kommer ni ut till trädgården som är den ultimata uteplatsen med trätrall. Här kan ni avnjuta en trevlig middag med familjen och era vänner fina sommarkvällar.

Köket är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i just köket varje dag. Därför är det otroligt viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort med generös matplats. Det gör det möjligt för er att umgås med familjen och era gäster under tiden ni lagar mat. Fönster i österläge mot entrén och uteplatsen på framsidan. Äldre inredning i köket med ljusa luckor. Den maskinella parken består av kyl och frys i full höjd, spis, diskmaskin.

Innanför köket finns tvättstugan som är praktiskt placerad. Här finns tvättmaskin, torktumlare och tvättho.

Badrum med dusch, helkaklade väggar och klinker på golvet med golvvärme. Smakfull och stilren inredning med tvättställsskåp och spegel ovanför. Snyggt och enkelt att hålla rent.

Övervåning:
Trappan från entréplanet leder er upp till detta plan. Här finns det tre sovrum, badrum och trappa upp till vinden där det finns ett stort generationsrum/sällskapsrum/tv-rum.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Därför är det en fördel att sovrummen ligger på övervåningen bort från sällskapsytorna. Det stora sovrummet har fönster i två väderstreck öster och söderläge. Ljus färgsättning på väggarna och utgång till balkong i österläge mot framsidan av huset. De två andra sovrummen ligger mitt emot detta sovrum. Det ena sovrummet är något större. Båda rummen har fönster mot baksidan av huset i västerläge.

Helkaklat badrum, klinker med golvvärme på golvet, stilren inredning, kommod med handfat och badrumsskåp med spegel ovanför, badkar.

Vinden:
Från det övre planet finns trappan upp till vinden som är inredd. Stort och luftigt rum om ca 21 kvm med högt till tak, gavelfönster samt ett takfönster som ger rummet extra ljus. Rummet används idag som tonårsrum/sovrum. Perfekt rum för familjens yngre medlemmar där de kan umgås med sina vänner, spela musik eller instrument utan att störa övriga familjemedlemmar. Här finns det gott om plats för dubbelsäng, soffa med bord mm.
Till fastigheten finns tre förråd, ett på framsidan och ett på baksidan av huset samt ett förråd vid p-däcket där ni har er p-plats under tak. För de som besöker er finns det gott om p-plats högst upp i p-däcket under bar himmel som ingår i samfällighetsavgiften!

Senaste utförda renoveringar:
2017 nytt tak och takfönster på vinden.

Byggnad

Byggnadstyp

3-plans radhus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Direkt El

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 november 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 69 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglasrutor
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåtisol

Övrigt

Uteplats på framsidan av radhuset i österläge.
Uteplats på baksidan av radhuset i västerläge.

Fastighetsbeteckning

Skintebo 2:582

Övriga byggnader

Förråd på framsidan av huset samt ett förråd på baksidan av huset som nås från uteplatsen. Garageplats under tak, samt ytterligare ett eget ytterförråd.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 22 000 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 1 800 kr
Sotning: 500 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Medlemsavgift i KSSF (varnlyckan-Sösbacken samfällighet) 400kr I samfällighetsavgiften ingår avbetalning för asfaltering 2300kr/år Kostnaden för uppvärmning ingår i el-avgiften samt kostnaden för nätavgiften.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 397 000 kr, varav byggnadsvärde 1 142 000 kr

Summa pantbrev

1 727 000 kr

Tomt

Areal: 87 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Skintebo GA:1, GA:9, GA:25

Om området

Skintebo - Billdal

Skintebo är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Askims kommun, i hjärtat av Billdal. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Det är väldigt populärt och barnvänligt med bilfria gångbanor, samt lekplatser och gröna ytor. De karakteristiska husen med loftgångar och uppmuntrande färgställningar, ger området sin typiska karaktär. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och kommunikationer in till Göteborg. Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger. I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig till Linnéstaden och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På gångavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap.
Läs gärna mer om Skintebo på www.skinteboportalen.se

Kommunikation

Promenadavstånd till busshållplats Skintebo och Rosa Express som tar er in till Göteborg på ca 30 minuter.

Närservice

Vid Origohuset i Billdal finns ICA-kvantum, blomsterhandel, apotek och flera andra butiker.

Parkering

Flera parkeringar i parkeringshus finns i området.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad