Kungagårdsängen 49

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till Kungagårdsängen 49!
  • Entré med avhängningsyta
  • Stora badrummet med duschhörna..
  • ... och en avskiljd tvättavdelning

Kungagårdsängen 49 , Hovås , Göteborg

Mycket trevlig och insynsskyddad genomgångsfyra i vackra Hovås. Med en stor balkong i sydostläge och en mindre balkong mot väster har ni möjlighet att njuta av solen hela dagen. Till lägenheten hör dessutom en garageplats som ingår i månadsavgiften samt ett förråd i markplan. Lägenheten är belägen i ett mysigt bostadsområde och har gångavstånd till Nya Hovås. Låter det intressant? Kontakta mäklaren redan idag!

93 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 786 kr Inkl. VA, bredband, kabel-tv, Ip-telefoni, 1 garage-plats
Typ:
Lägenhet
Boarea:
93 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
49
Byggår:
1998
Driftskostnad:
916 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

93 kvm

Rumsbeskrivning

Välkomna till Kungagårdsängen 49! Stor och trivsam fyrarummare om 93 kvm belägen i mysiga tvåvåningshus med radhuskänsla. Två badrum, ett nyligen renoverat kök, fräscha ytskikt och två balkonger i olika sollägen. Här är det bara att flytta in! I avgiften ingår en garageplats med el och i anslutning till garaget finns även ett förråd i markplan. I området finns en lekplats ni kan ha uppsyn över från balkongen och tillsammans med närheten till skola är detta en perfekt bostad för barnfamiljen! Här bor ni i en oas med gångavstånd till Nya Hovås och dess utbud, med naturen som granne och med närhet till salta klippor.

Hall

Rymlig hall som får plats med familjens alla ytterkläder! I anslutning till hallen finns dessutom ytterligare förvaringsmöjligheter i form av en klädkammare. På golvet ligger en praktisk klinker som övergår i en ek-parkett som i sin tur är löper vidare in i lägenheten.

Badrum/Tvättstuga

Direkt till vänster om hallen finner vi hemmets större badrum. Halvkaklat med dushhörna, handfatskommod, spegelskåp, WC samt ett vädringsfönster. I badrummet finns en bekvämt avskild tvättdel med tvättmaskin, torktumlare förvaring och arbetsyta. Här finns även lägenhetens separata elpanna, som föreningen enligt underhållsplan ska byta ut inom 2 år. Detta bekostas av föreningens underhållsfond.

Master bedroom

Hemmets största sovrum är beläget rakt fram från hallen. Här ryms enkelt en dubbelsäng med tillhörande möbler. Till förvaring finns även två garderober på plats. Ett stort fönsterparti vetter ut mot den grönskande innergården.

Kök

I anslutning till hallen når vi även hemmets hjärta, köket. Helrenoverat i klassiska materialval år 2015 med vita släta luckor och en vacker bänkskiva i massiv ek. Ovanför bänkskivan sitter ett stänkskydd i mörkt kakel, resterande väggar är målade i en lugn, ljus färg. Maskinpark i form av spishäll med fläkt, helkyl- och frys, diskmaskin, ugn och mikro. Det här är ett kök för familjen som gillar att laga mat tillsammans, med mycket förvaring och bra arbetsytor. Det ryms dessutom ett större matbord att sitta ner vid och avnjuta maten.

Vardagsrum

Via köket når vi vardagsrummet. Ljust och öppet rum med stora fönsterpartier varifrån gott om naturligt ljus flödar in. Rummet bjuder in till ett socialt möblemang i form av en soffgrupp med tillhörande möbler om så önskas. Väggarna är ljust målade med en fondvägg i sober kulör.

Balkong

Från vardagsrummet når vi den större balkongen i sydostläge, ett perfekt ställe att avnjuta frukostkaffet på! Blir det för varmt finns även möjlighet att fälla ner den nyligen installerade markisen över balkongen. Här lyser solen från tidig morgon till lunchtid, och för att njuta av kvällssolen kan man med fördel gå till balkongen på framsidan av huset.

Sovrum 2

Ett av de två mindre sovrummen har tidigare suttit ihop med vardagsrummet men har idag delats av för att få ytterligare ett sovrum. Här finns stora fönster som vetter ut mot grönskan på innergården.

Badrum

Mellan de två mindre sovrummen ligger hemmets andra badrum. Helkaklat och renoverat år 2015 med en mörk klinker som bryter av mot väggens vita kakel. Här finns duschhörna, handfatskommod, spegelskåp, handdukstork, WC samt komfortvärme för kalla morgonfötter.

Sovrum 3

Det tredje och sista sovrummet rymmer en säng med tillhörande möbler och ett skrivbord om så önskas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

5 786 kr Inkl. VA, bredband, kabel-tv, Ip-telefoni, 1 garage-plats

Driftskostnad

11 000 kr/år

Kommentar

Elkostnaden avser hushållsel, värme och nätavgift. Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

2,24282%

Andel av årsavgiften

2,24282%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1998

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump

Ventilation

Frånluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 december 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 70 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Brottkärr 210:4

Övrigt

Observera att månadsavgiften är 5578 kr med ett obligatoriskt tillägg om 208 kr avseende Kabel-Tv

En garageplats med eluttag ingår i månadsavgiften. Ett förråd på markplan tillhör lägenheten.

Förening

Namn

Brf Båtsmansängen

Om föreningen

Varmt välkomna till Brf. Båtsmansängen, ett modernt och bekvämt boende med närhet till hav och natur! En aktiv och social förening med mycket gemenskaphet med aktiviteter så som boule- och fikakvällar.

Föreningen består av 50 bostäder byggda år 1998 fördelade på 1-planshus och 2-planshus med putsad fasad, 1 kvarterslokal, garagelängor samt flera p-platser för boende samt deras besökare. Dessutom finns en nyanlagd Boulebana, en lekplats och spolad isbana vintertid. För föreningens medlemmar finns även en övernattningslägenhet att hyra.

Föreningens 50 lägenheter disponeras enligt följande:
2 rok - 4 st
3 rok - 32 st
4 rok - 14 st

Brf. Båtsmansängen är fint belägen inte långt från Säröledens avfart mot Amundön. Närmsta grannar är ett villaområde. Fin natur finns att avnjuta på bekvämt promenadavstånd. Österut ligger Sandsjöbackas strövområde med skogar och sjöar. För mer information gå in på föreningens hemsida www.batsmansangen.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

50

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Bredband och Tv (ansluten till kabelnät) ingår i avgiften.

Parkering

1 garageplats med innerväggar och eluttag, ingår i månadsavgiften. Gästparkering finns i anslutning till garagen.

Renoveringar

Inga större renoveringar är planerade. Varje lägenhet är utrustad med en elpanna och kommer att bytas ut under en 4-årsperiod. Under år 2016 har 11 st lägenheter fått nya pannor. Under 2017 har ca 17 lägenheter få sina pannor utbytta. Kostnaden för detta täcks av föreningens underhållsfond. För mer information om föreningens underhåll gå in på www.batsmansangen.se.

Ekonomi

Föreningen ekonomi är mycket god. Avgiften sänktes med 5 % 2016-01-01 och 2015-01-01 sänktes den med 1,5%. 2017-01-01 sänktes avgiften med ytterligare 1,5%. I avgiften ingår: Inkl. vatten & avlopp, sophämtning, bredband, kabel-tv (Telia basut), Ip-telefon, 1 st garage, förråd.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Hovås

Hovås - en småskalig blandstad i världsklass! Det är egentligen kombinationen av två saker som gör Hovås unikt. Vi börjar med det grundläggande, nämligen: läget, läget, läget. Det är helt enkelt väldigt bra. Man kan säga att Hovås ligger lantligt. Med cykel rullar du ner till havet på bara fem minuter och till skogen är det ännu närmare. Men trots närheten till naturen tar du dig in till centrala Göteborg på bara 15-20 minuter med expressbuss.

Det andra som i kombination med läget gör Hovås så unikt är att det växer fram en fantastisk småskalig handel i området. Här vill vi skapa platser där människor möts på ett naturligt sätt i vardagen. Genom att låta en aktör ta ett helhetsgrepp för all handel och service i Nya Hovås kan man landa en handplockad mix som av butiker och verksamheter som stärker hela området. Nya Hovås blir ett utmärkt komplement till alla större köpcentrum och handelsområden som ligger i sydväst. Blandningen av bostäder, butiker, kontor och andra verksamheter som växer fram blir just precis som man önskade sig, på riktigt. Resultatet blir en naturligt levande stadsdel som är trevlig och trygg att vistas i alla dagar i veckan.

Men hur skapar man ett småskaligt utbud i en stadsdel med bostäder och kontorsverksamheter? Det är naturligtvis många faktorer som spelar in. En förutsättning är det nära samarbete mellan alla exploatörer som utvecklar området som pågår. Genom vårt sätt att arbeta går vi i mål med visionen om en levande och efterlängtad stadsdel ute i sydväst.

Texten kommer från Nya Hovås.se, se mer på deras fina hemsida under länkar!

Kommunikation

Kommunikation
Busslinje 82, 84, 88, Rosa och Lila Express från Frölunda Torg
Busslinje 180 och Rosa Express från Linnéplatsen .
Väg 158 tar dig in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I Nya Hovås ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining. I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sorellebistro, Yoko Yap mm.
På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum
480 m
Berjo HB
3 km
Köpcentrum & Gallerior
HB Sisjö Centrum
4,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Brottkärrsskolans Fritidshem
140 m
Förskola Brännemysten 6
180 m
Grundskolor
Brottkärrsskolans Fritidshem
140 m
Sandåsskolan
180 m
Universitet & Högskolor
AB Susanne Kullberg Ledarskap och Utveckling
840 m
Banker
Handelsbanken
4,5 km
SEB
4,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Göteborgs Golfklubb
1,8 km
Askims Bangolfklubb
3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Nygårdsskolans Sporthall Idrottshall
960 m
Nygårdsplan
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Min Simskola Göteborg AB
2,1 km
Askims Simhall
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Nora Carlsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte