Lillgårdens Gränd 5

Bilder

  • Såld!

Lillgårdens Gränd 5 , Nya Hovås , Göteborg

Mycket trevlig och välplanerad genomgångslägenhet med ett halvt extrarum. Möjlighet finns att göra om extrarummet till större kök med köksö. Lägenheten har en stor inbyggd balkong i sydvästläge om ca 14 kvm mot innergården. Kontakta mäklaren för mer information ocm bostaden och visning!

75,5 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
4 025 kr inkl. bredband,telefoni,kabel-tv via Telia Triple Play.värme,sophämtning,vatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
2017

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

75,5 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkommen till Lillgårdens Gränd 5 och Brf. Hovås Park. Ni möts av moderna och nybyggda hus mitt i Nya Hovås med busshållplats, mataffär, apotek mm runt hörnet. Praktiskt och bekvämt boende med brevlådor i entrén. Lägenheten är mycket bra belägen en trappa upp och stor balkong om ca 14 kvm i soligt sydvästläge.

Planlösning:
Öppen och möblerbar entré/hall som är inredd med två garderober. Här finns det gott om plats till förvaring av skor och ytterplagg. På golvet ligger ekparkett 3-stav, mattlackad som är genomgående för hela lägenheten förutom i badrummet där det istället ligger klinker. Ljus färgsättning på väggarna.

Rak fram i hallen finns badrummet som är smakfullt och stilrent inrett, kommod med handfat och spegelskåp ovanför. Duschhörna med duschpelare och rundade duschdörrar i glas, wc av märket IFÖ. På golvet ligger grå klinker och väggarna är klädda med matt vitt kakel. Handdukstorken av märket PAX håller era handdukar torra oavsett årstid. Fräscht och lätt att hålla rent. I badrummet finns även tvättmaskin av märker Siemens, kondenstumlare av märket Siemens samt bänkskiva på vilken ni kan stryka och vika den nytvättade tvätten. Ovanför bänkskivan finns skåp från Marbodal med vita luckor där ni förvarar era hygienartiklar och tvättmedel.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Den delvis öppna planlösningen gör att ljuset kommer in i vardagsrummet från två håll. Det ger rummet extra ljus och luftighet. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet. Härifrån kommer ni ut till den stora balkongen i sydvästläge, den ultimata uteplatsen. En perfekt plats för sköna middagar utomhus på sommarhalvåret i solnedgången. Härifrån har ni fin utsikt över innergården.

Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort om ca 13 kvm och välplanerat med goda arbetsytor, gott om skåpsutrymmen och en naturlig matplats vid fönstret. Stilren och smakfull inredning från Marbodal med vita luckor och T-formade rostfria handtag. Det vita kaklet ovanför arbetsbänken matchar den massiva ekbänkskivan som är hårdvaxoljad och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Diskbänken heter Intra Horizon från Marbodal och är underlimmad i den massiva bänkskivan. Belysningen under köksskåpen lyser upp under tiden ni lagar mat. Den maskinella parken är av: spiskåpa LGG Pandora, induktionshäll av märket Siemens, varmluftsugn vit av märket Siemens, vit micro i högskåp av märket Siemens, vit kyl och frys i fullhöjd av märket Siemens, vit diskmaskin av märket Siemens. I anslutning till köket finns ett extra rum om ca 5 kvm, väggen kan lätt tas ner om man önskar ett större kök.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Det stora sovrummet är ca 13 kvm och har ingång från vardagsrummet. Här finns vit helväggsgarderob med skjutdörrar (silverfärgad profil) inredd med hängskenor, hyllor och klädstång från Marbodal. Väggen mot vardagsrummet är förstärkt för att hänga upp en tv. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet. Härifrån kommer ni ut till den stora inbyggda balkongen.

Det andra sovrummet är ca 8,5 kvm med ingång från hallen/entrén. Även här är det ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet.

ÖVRIGT: eftersom lägenheten är under produktion har vi inga invändiga bilder att presentera. Vänligen kontakta Izabela Nowak för en personlig visning och presentation av lägenheten, inredningen, materialvalen och tillvalen gjorda av den nuvarande ägaren.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

4 025 kr inkl. bredband,telefoni,kabel-tv via Telia Triple Play.värme,sophämtning,vatten

Andel i föreningen

1,511%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadsår

2017

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.
Energiklass: -

Förening

Namn

Brf Hovås Park

Om föreningen

Brf Hovås Park består av 68 bostadsrätter och 45 garageplatser, 1 övernattningslägenhet för 350kr/dygn. Föreningen är en "ordning och redaförening" som har ambitionen att erbjuda ett tryggt och trevligt boende där alla tar personligt ansvar för det gemensamma.
Husen är Svanmärkta och energisnåla med låg klimatpåverkan. Lägenheterna blir inflyttningsklara i februari 2018. Huset värmes med bergvärme. Värme distribueras som vattenburen värme till radiatorer. Ventilation är av typ FTX, från- och tilluftsventilation med återvinning. Med ett TFX-system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria. Energi sparas samtidigt som inomhusklimatet blir bättre. Driftskostnaden för uppvärmning av lägenheterna ingår i månadsavgiften. Lägenheterna har individuell mätning av varmvatten, miljövänligt och smart. Kostnaden för varmvatten ingår med en schablon i månadsavgiften och regleras kvartalsvis i efterskott. Varje lägenhet tecknar eget elavtal för hushållsel. Föreningen ansvarar för drift och skötsel av gemensamma utrymmen och utvändig mark inom fastigheten. Till dessa hör hissar, trapphus, entréér, miljöhus, planteringar, gångytor, snöröjning mm. Kostnaden för ovanstående är inkluderad i månadsavgiften

Cykelparkering, det finnas gott om plats för cyklar både i utomhusställ och låsta inomhusförråd för cyklar.
Förråd, till varje lägenhet finns i källaren.
Innergård, innergården blir en mötesplats för stora och små. Spaljéliknande planteringar fungerar som rumsavdelare mellan sittplatser, buskar och den lilla lekhörnan. Vacker nedpendlad belysning bildar ett "tak" över gården.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

68

TV och Bredband

I månadsavgiften ingår Telia Triple Play-TV, bredband och IP-telefoni. Multimediauttag finns i sovrum, kök samt vardagsrum. En multimediacentral finns i varje lägenhet.

Parkering

Föreningen disponerar 45 garageplatser i källarplan till en kostnad av 1500kr/mån. För närvarande finns det lediga garageplatser. Möjlighet finns att hyra parkeringsplats i Bounces parkeringshus för samma belopp.

Ekonomi

Föreningen har inga planer på förändringar av avgiften. Detta under förutsättning att omsättningar av lån under första halvåret 2019 kan ske till acceptabel ränta. Uppgifter inhämtad från styrelsen den 28/1-2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

E-post

info@brfekonomen.se

Övrigt

Gästlägenhet i uppgång Lillgårdens Gränd 7 med 3 bäddar, dusch ochtoalett, ej kök.

Om området

Nya Hovås

Nya Hovås - en småskalig blandstad i världsklass! Det är egentligen kombinationen av två saker som gör Nya Hovås unikt. Vi börjar med det grundläggande, nämligen: läget, läget, läget. Det är helt enkelt väldigt bra. Man kan säga att Nya Hovås ligger lantligt. Med cykel rullar du ner till havet på bara fem minuter och till skogen är det ännu närmare. Men trots närheten till naturen tar du dig in till centrala Göteborg på bara 15-20 minuter med expressbuss.

Det andra som i kombination med läget gör Nya Hovås så unikt är att det växer fram en fantastisk småskalig handel i området. Här vill vi skapa platser där människor möts på ett naturligt sätt i vardagen. Genom att låta en aktör ta ett helhetsgrepp för all handel och service i Nya Hovås kan man landa en handplockad mix som av butiker och verksamheter som stärker hela området. Nya Hovås blir ett utmärkt komplement till alla större köpcentrum och handelsområden som ligger i sydväst. Blandningen av bostäder, butiker, kontor och andra verksamheter som växer fram blir just precis som man önskade sig, på riktigt. Resultatet blir en naturligt levande stadsdel som är trevlig och trygg att vistas i alla dagar i veckan.

Men hur skapar man ett småskaligt utbud i en stadsdel med bostäder och kontorsverksamheter? Det är naturligtvis många faktorer som spelar in. En förutsättning är det nära samarbete mellan alla exploatörer som utvecklar området som pågår. Genom vårt sätt att arbeta går vi i mål med visionen om en levande och efterlängtad stadsdel ute i sydväst.

Texten kommer från Nya Hovås.se, se mer på deras fina hemsida under länkar!

Kommunikation

Kommunikation
Busslinje 82, 84, 88, Rosa och Lila Express från Frölunda Torg
Busslinje 180 och Rosa Express från Linnéplatsen .
Väg 158 tar dig in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I Nya Hovås ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining. I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sorellebistro, Yoko Yap mm.
På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad