Saxofongatan 3

Bilder

  • Såld!

Saxofongatan 3 , Ruddalen , Göteborg

Jättefin 2:a om ca 53,5 kvm. Bostaden är mycket välplanerad, renoverad och unikt uppdaterad med hög finish. Här får ni ett högt fritt läge med vattenglimt från köksbänken, helt utan insyn! Inglasad balkong med gränslös utsikt, Allt välpaketerat i en mycket fin förening med renoverade stammar. Kontakta mäklaren för mer info.

53,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 547 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53,5 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1954
Driftskostnad:
396 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53,5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Köket är från 2009. Hälften av luckorna är i vit högglans och andra hälften är mattsvarta, handtag i rostfritt. Arbetsbänk i laminat "valnöt och antracit", underlimmad ho ovan ett stänkskydd i antracitfärgat kakel. Helintegrerad kombinerad kyl och frys, helintegrerad diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, induktionshäll, köksfläkt, downlights, inbyggda högtalare/stereo.

Badrum

Stambytt badrum från 2007. Ljusgrönt kakel och ljusgrått klinker Utrustat med dusch, wc, kommod, spegelskåp, toalett och handdukstork. Förberett för mindre tvättmaskin.

Övriga lägenheten

Genomgående ekparkettgolv med undantag av hall och badrum. Tapetserade väggar samtliga rum har LED-downlights som styrs med vanliga kontakter och telefonApp. Högtalare inbyggt i sovrum och kök. Ljusinstallationer samt infravärme på balkongen.

Välkomna upp på sjätte våningen till denna härliga tvåa om 53,5 kvm och inglasad balkong. Lägenheten är unik, renoverad med bra finish och uppdaterad med mängder av snygga elinstallationer som inte grannen har!

Ni välkomnas in i en hall som till en början erbjuder antracitfärgat klinkers som ger praktiskt möjlighet att gå in med den våta skon, vidare löper en ekparkett genom hela lägenheten. Hallen erbjuder gott om avhängningsmöjligheter och förvaring i form av garderober samt över- och underskåp snyggt ihopbyggt till en väggfast soffa.

Till vänster leds ni in i vardagsrummet som är luftigt och ansluter till både inglasad balkong och sovrum. Här får ni lätt in en större soffgrupp. Från fönstret har ni en fri grönskande utsikt över Järnbrott.

Balkongen på er vänstra sida är inglasad med sol från morgon till strax efter lunch. Här är det snygga ljusinstallationer i både räcke och golv, perfekt om man vill bjuda hem på gäster på en stämningsfull kvällsdrink.

Sovrummet till höger rymmer en stor dubbelsäng och bra förvaring erbjuds i form av en skjutdörrsgarderob och en inbyggd garderob.

Förbi samtliga garderober i hallen finner ni badrum och kök.

Badrummet är helkaklat och renoverades samtidigt med stammarna av föreningen 2007. Kaklet går i en ljusgrön ton och ljusgrå klinker, från fönstret får ni ett gott ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med handdukstork, dusch, handfat med kommod, spegelskåp och wc. Det är även förberett för en liten tvättmaskin.

Slutligen äntrar ni det stilrena köket från år 2009 med härlig fri utsikt över västra Göteborg. Mellan husen ser ni Askimsviken i horisonten. Köket går i svart och vitt avbrutet med en arbetsbänk i valnöt. Här erbjuder goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter, en maskinpark av högsta klass och en bra matplats för fyra personer.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

3 547 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

4 752 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 546 kr
Försäkring: 2 206 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkostnader kan komma att variera beroende på förbrukning.

Andel i föreningen

0,2936%

Andel av årsavgiften

0,29351%

Reparationsfond

54 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2008
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 103:2

Övrigt

Inglasad balkong i sydostläge

Vindsförråd samt källarförråd

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 17

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Göteborgshus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 373 st lägenheter. Föreningen består av adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Fastigheterna ligger i nära anslutning till Ruddalens Idrottsplats med sina fina promenadstigar och en underbar natur.

Föreningens 20 945 kvm är fördelade enligt följande:
1 rokv-36 st
1 rok-8 st
2 rok-205 st
3 rok-107 st
4 rok-18 st.
Utöver dessa finns det 15 st lokaler.

I området finns flera fina uteplatser och grillplatser till för föreningens medlemmar. Här bor ni med gångavstånd till Frölunda Torg med sitt rika utbud av butiker. Närhet finns även till både spårvagns- och busshållsplats som tar er in till Göteborgs city och ut till underbara salta bad i väst!

Fastighetsexpedition:
Saxofongatan 18
421 39 Västra Frölunda

Gå gärna in på föreningens hemsida om du vill veta mer: www.gbghus17.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

373

Antal lokaler i föreningen

15

TV och Bredband

Kabel-TV:
Kabel-TV via ComHem, deras grundutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband:
Föreningen är anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se
För abonnemang kontakta respektive företag.

Båda Comhem och Telia erbjuder IP Telefoni men det fungerar även med andra leverantörer.

Parkering

Det finns totalt 238 p-platser, hyra 170 kr/mån. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 34 garage. Kostnad för garage ligger mellan 377-430 kr/mån. P-platser för MC finns på Klarinettgatan och Basungatan.Separat kö gäller och kösystemet sköts av Riksbyggen.

Utöver detta finns 11 st besöksparkeringar.

Renoveringar

Utförda:
2003 - Säkerhetsdörrar installerades.
2005 - Tak- och fasadunderhåll.
2007-2008 - Stambyte och badrumsrenovering. I samband med detta renoverades även föreningens tvättstugor. Samma år gjordes en elrenovering där samtliga elinstallationer byttes.
2008-2009 - Portlås i entréplan installerades.
2011-2012 - Hissarna i höghuset totalrenoverades.
2014 - Trapphusrenoveringar utfördes och man satte in nya ytterdörrar. Fönsterbyte och nytt plåttak sattes in på Saxofongatan 1 och 3.
2015-2016 - Stödmur Klarinettgatan förstärktes.
2017-2018 - Upprustning parkering musikgatan.

Pågående/planerat:
2018-2019: Fortsatt arbete parkeringsplatser. Underhåll/byte garageportar. Besiktning av balkongplattor. Byte av väggarmaturer utomhus.
2019-2020: Målningsarbeten, översyn belysningsarmaturer på lyktstolpar samt fortsatta mindre underhållsåtgärder enl. underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen kommer under 2019 att höja avgiften med 99 kr/mån pga nya avtal om digital tv/ Bredband och IP Telefoni.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

info@gbghus17.se

Övrigt

Gemensamma utrymmen
Bastu finns på Basungatan 6-8
Slöjdlokaler på Klarinettgatan 17 - 19, Basungatan 5-7, Basungatan 10, och Saxofongatan 2.
Bordtennisrum och Hobbylokal på Klarinettgatan 9.
I samtliga fastigheter finns cykel-och barnvagnsrum.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Karta

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Sydväst

Göteborg Väster

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad