Saxofongatan 3

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Saxofongatan!
  • Stig på
  • Hallmöbel är praktisk och grymt snygg
  • Välplanerat vardagsrum
  • Balkong till vänster och sovrum till höger...

Saxofongatan 3 , Ruddalen , Göteborg

Jättefin 2:a om ca 53,5 kvm. Bostaden är mycket välplanerad, renoverad och unikt uppdaterad med hög finish. Här får ni ett högt fritt läge med vattenglimt från köksbänken, helt utan insyn! Inglasad balkong med gränslös utsikt, Allt välpaketerat i en mycket fin förening med renoverade stammar. Kontakta mäklaren för mer info.

53,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 547 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53,5 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
1954
Driftskostnad:
396 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53,5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Köket är från 2009. Hälften av luckorna är i vit högglans och andra hälften är mattsvarta, handtag i rostfritt. Arbetsbänk i laminat "valnöt och antracit", underlimmad ho ovan ett stänkskydd i antracitfärgat kakel. Helintegrerad kombinerad kyl och frys, helintegrerad diskmaskin, inbyggd varmluftsugn, induktionshäll, köksfläkt, downlights, inbyggda högtalare/stereo.

Badrum

Stambytt badrum från 2007. Ljusgrönt kakel och ljusgrått klinker Utrustat med dusch, wc, kommod, spegelskåp, toalett och handdukstork. Förberett för mindre tvättmaskin.

Övriga lägenheten

Genomgående ekparkettgolv med undantag av hall och badrum. Tapetserade väggar samtliga rum har LED-downlights som styrs med vanliga kontakter och telefonApp. Högtalare inbyggt i sovrum och kök. Ljusinstallationer samt infravärme på balkongen.

Välkomna upp på sjätte våningen till denna härliga tvåa om 53,5 kvm och inglasad balkong. Lägenheten är unik, renoverad med bra finish och uppdaterad med mängder av snygga elinstallationer som inte grannen har!

Ni välkomnas in i en hall som till en början erbjuder antracitfärgat klinkers som ger praktiskt möjlighet att gå in med den våta skon, vidare löper en ekparkett genom hela lägenheten. Hallen erbjuder gott om avhängningsmöjligheter och förvaring i form av garderober samt över- och underskåp snyggt ihopbyggt till en väggfast soffa.

Till vänster leds ni in i vardagsrummet som är luftigt och ansluter till både inglasad balkong och sovrum. Här får ni lätt in en större soffgrupp. Från fönstret har ni en fri grönskande utsikt över Järnbrott.

Balkongen på er vänstra sida är inglasad med sol från morgon till strax efter lunch. Här är det snygga ljusinstallationer i både räcke och golv, perfekt om man vill bjuda hem på gäster på en stämningsfull kvällsdrink.

Sovrummet till höger rymmer en stor dubbelsäng och bra förvaring erbjuds i form av en skjutdörrsgarderob och en inbyggd garderob.

Förbi samtliga garderober i hallen finner ni badrum och kök.

Badrummet är helkaklat och renoverades samtidigt med stammarna av föreningen 2007. Kaklet går i en ljusgrön ton och ljusgrå klinker, från fönstret får ni ett gott ljusinsläpp. Badrummet är utrustat med handdukstork, dusch, handfat med kommod, spegelskåp och wc. Det är även förberett för en liten tvättmaskin.

Slutligen äntrar ni det stilrena köket från år 2009 med härlig fri utsikt över västra Göteborg. Mellan husen ser ni Askimsviken i horisonten. Köket går i svart och vitt avbrutet med en arbetsbänk i valnöt. Här erbjuder goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter, en maskinpark av högsta klass och en bra matplats för fyra personer.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 7, hiss finns

Avgift

3 547 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

4 752 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 546 kr
Försäkring: 2 206 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftkostnader kan komma att variera beroende på förbrukning.

Andel i föreningen

0,2936%

Andel av årsavgiften

0,29351%

Reparationsfond

54 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2008
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 103:2

Övrigt

Inglasad balkong i sydostläge

Vindsförråd samt källarförråd

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 17

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Gbghus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 373 st lägenheter som fördelas på adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt följande: 1 rokv-36 st, 1 rok-8 st, 2 rok-204 st, 3 rok-107 st samt 4 rok-18 st. Dessutom finns det 15 st lokaler.

Fastighetsexpedition
Saxofongatan 18
421 39 Västra Frölunda

Gå gärna in på föreningens hemsida om du vill veta mer: www.gbghus17.se

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

373

Antal lokaler i föreningen

15

TV och Bredband

Föreningen är anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se
För abonnemang kontakta respektive företag.

Båda Comhem och Telia erbjuder IP Telefoni men det fungera även med andra leverantörer.
OBS! vid innehav av Trygghetstelefon är IP-telefoni inte tillförlitligt då Trygghetsjour inte kan garantera att det fungerar.

Parkering

Det finns 238 p-platser, hyra 170 kr/mån. Besöksparkeringar 19 st. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 34 garage. Kostnad för garage ligger mellan 377-430 kr/mån. P-platser för MC finns på Klarinettgatan och Basungatan. Riksbyggens Ekonomicenter i Västerås sköter frågor kring parkeringar och garage: tfn: 0771860860.

P-platser för uthyrning
80 st "Musikvägen" (e.g.Flöjtgatan)
10 st Saxofongatan
38 st Basungatan
110 st Klarinettgatan (Större delen ligger på södra sidan av Hus A)

Besöksparkering
4 st platser på "Musikvägen", bredvid Clean Park (biltvätt)
7 st platser på Basungatan 12-14

Garage för uthyrning
17 st Klarinettgatan
5 st Saxofongatan
12 st Basungatan

MC-Garage för uthyrning
1 st Klarinettgatan med 3 platser
1 st Basungatan med 3 platser

Renoveringar

Gjorda renoveringar: År 2003 installerades säkerhetsdörrar i föreningen och under 2005 utfördes tak- och fasadunderhåll. Föreningen genomgick stambyte och elrenovering under 2007-2008. I och med det byttes VA-ledningar och elinstallationer samt en total renovering av badrummen utfördes. I samband med stamrenoveringen gjordes även tvättstugorna iordning i föreningen. För övrigt planerat underhåll avsattes medel löpande. År 2008-2009 installerades portlås i entrédörrarna i bottenplan, med tillgång till portkod samt porttelefon. Under 2011-2012 totalrenoverades hissarna i höghuset. Under 2014 genomgick föreningen trapphusrenoveringar samt fönsterbyte samt nytt plåttak på Saxofongatan 1 och 3. 2014 renoverades trappuppgångarna och man satte in nya ytterdörrar till trappuppgångarna.

Under 2015-2016 renoveras stödmuren på baksidan Klarinettgatan genom en förstärkas, yttre entréer etapp 2 startas på Saxofon 1-18, Basun 3-15 och Klarionett 3-17, trädgård/lekplats ses över vid klarinett, upprustning gällande parkering vid musikgatan/flöjtgatan ligger i plan samt källarinventering vad gäller cyklar/mopeder osv pågår.

Ekonomi

Föreningen kommer under 2019 att höja avgiften med 99 kr/mån pga nya avtal om digital tv/ Bredband och IP Telefoni.

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Telefon

0708 65 33 57

E-post

info@gbghus17.se

Övrigt

Gemensamma utrymmen
Bastu på Basungatan 6
Slöjdlokaler på Klarinettgatan 17 - 19, Basungatan 5-7, Basungatan 10 (särskild nyckel, kontakta fastighetsskötaren), Saxofongatan 2 (särskild nyckel, kontakta fastighetsskötaren)
Bordtennisrum och Hobbylokal på Klarinettgatan 9, källaringången

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

Mataffären Lidl finns i närområdet, precis som bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

I närheten

Livsmedelsbutiker
LiDL
260 m
Bryan Livs
400 m
Köpcentrum & Gallerior
Radiotorget
850 m
421 Köpcenter
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Transistorgatan 2
250 m
Förskola Orkestergatan 35
260 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
4 km
Grundskolor
Marconiplan 1-2
270 m
Högsbo Socialtjänst
310 m
Gymnasium
Frölundaskolans fritidshem
480 m
Mellansteget Dagcenter
520 m
Universitet & Högskolor
PRO:s Folkhögskola
1,2 km
Nordiska högskolan för folkhälsovetenskap
3,1 km
Banker
SEB
1 km
FOREX Bank
1 km
Golfbanor & Golfklubbar
World of Golf Scandinavia AB
2,1 km
Kastimar AB
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Marconiplan 1-2
270 m
Flatåsplan
550 m
Simhallar & Utomhusbad
Frölundabadet Frölunda Kulturhus
950 m
Frölundaborgs Ishall
2,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Sydväst

Göteborg Väster

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte