Lokattsbacken 84

Bilder

  • Såld!

Lokattsbacken 84 , Långedrag , Göteborg

88 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 982 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
109
Byggår:
1993

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Älvsborg och Lokattsbacken 84 som erbjuder en väldisponerad trerumslägenhet med inglasad balkong i nordväst samt panoramavy över Göteborgs hamninlopp och nya Älvsborgs fästing. Här kan du spendera sena sommarkvällar i goda vänner lag där den vackra utsikten över hamninloppet gör sig väl påmind. Spatiös och kvadratsmart bostad med två väldisponerade sovrum, goda förvaringsmöjligheter och bra sällskapsytor. En bostad för hela familjen med närhet till Hagenskolan och goda serviceutbud samt kommunikationer som tar dig till stadskärnan inom halvtimmen.

Vi tar ett kliv in i den rymliga hallen, där vi direkt på höger sida hittar både ett förråd och en klädkammare. Utöver dessa finns det på vår vänster sida plats för avhängning av hela familjens ytterkläder i form av hatthylla samt garderob. Ytskikten består av ett ekparkettgolv som löper genom en större del av lägenheten samt ljusa tapeter.

Från hallen når vi lägenhetens första sovrum. Här finns gott om plats för möblering i form av en enkelsäng och övrigt möblemang om så önskas. Här kan man vakna upp till en utsikt över Göteborgs hamninlopp!

Fortsätter vi genom hallen når vi lägenhetens samtliga rum. Lägenhetens andra sovrum rymmer en dubbelsäng med tillhörande möblemang. Även här ligger en ekparkett och en ljus charmig tapet på väggarna.

Tvärs över hallen finner vi den separata tvättstugan, med både arbetsytor, förvaringsmöjligheter samt tvättho. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från märket Bosch. Vägg i vägg ligger badrummet, halvkaklat och med en praktisk våtrumsmatta på golvet. Här finns WC, tvättställ, badkar, handdukstork samt ett spegelskåp.

In kliver vi sedan i det öppna och ljusa vardagsrummet. Tack vare de stora fönsterpartierna i två riktningar badar rummet i naturligt ljus och utöver det erbjuds en makalös utsikt över hamninloppet. Det höga läget i huset gör det möjligt att se över alla takåsar och få en fri utsikt över vattnet. På väggarna sitter även här en ljus tapet och golvet består av ekparkett.

I anslutning till vardagsrummet finner vi köket, utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis med ugn samt en diskmaskin, allt av märket Bosch. Skåpsluckorna är vita med trädetaljer, stänkskyddet i vitt kakel och nedanför stänkskyddet sitter en praktisk laminat-bänkskiva. Köket har gott om förvaringsutrymmen och plats för ett matbord för fyra personer.

Från köket når du tillslut bostadens höjdpunkt. Rymlig och inglasad balkong som ger flertalet möbleringsmöjligheter och oslagbara vyer som måste upplevas på plats! Börja dagen med frukost på balkongen eller ta ett glas vin i kvällssolen efter jobbet och njut av lugnet och senare solnedgången i maritim miljö - svårslaget!

Varmt välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 7, hiss finns

Avgift

5 982 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Kommentar

Driftskostnaden varierar med individuellt bruk, val av abonnemang samt leverantör.

Andel i föreningen

0,49498%

Andel av årsavgiften

0,79638%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1993 1994

Uppvärmning

fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 november 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas & 3-glas

Fastighetsbeteckning

ÄLVSBORG 116:12

Övrigt

d.

Förening

Namn

Riksbyggen Brf Lokatten Göteborg

Om föreningen

Ovanför Toredammen och småbåtshamnen Tångudden ut mot Långedrag ligger populära Riksbyggen Brf Lokatten.

Välskött och trevlig Riksbyggenförening med totalt 123 lägenheter fördelat på; 5 enrummare, 33 tvårummare, 43 trerummare, 32 fyrarummare, 9 femrummare, 1 sexrummare samt 2 lokaler. Lägenheter i omväxlande höga hus och tvåvåningshus.

Fastigheterna byggdes 1993-1994. Föreningen har en stabil ekonomi och ingen höjning av avgifter har skett under de senaste åren utan istället sänkte man avgiften med 5 % under 2013. Avgifterna var oförändrade under 2014- 2015 och från 2016-01-01 har avgiften sänkts med ytterligare 5 %. Årsavgiften kommer vara oförändrad under verksamhetsåret 2019.

Förmåner hos Riksbyggen:

Luleå El.
Ett ramavtal med Riksbyggen gör att föreningen kan erbjuda alla Riksbyggens medlemmar ett riktigt, riktigt bra miljövänligt elavtal med 100% vattenkraft.

Trygg Hansa försäkringar.
Tillsammans har föreningen och Riksbyggen tagit fram en hemförsäkring till specialpris till dig som medlem. Försäkringen heter TryggaHemmet och den ger en bra säkerhet för dina saker, oavsett om du äger, hyr eller lånar dom.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

123

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband finns, här får medlemmarna själva välja leverantör.
Bredbandstjänster som TV, telefoni samt internetuppkoppling.

Parkering

Brf Lokatten har ett låst garage med ungefär 120 parkeringsplatser. Garaget ligger under den stora innergården. Priset för en parkeringsplats är för närvarande 500 kronor. Om du hyr ytterligare en parkeringsplats är priset 300 kronor.

Korttidsparkering i vårt garage:
Helg eller 3 nätter = 100 kronor.
1 vecka = 200 kronor.
1 månad = 600 kronor.

Renoveringar

2017 utfördes underhållsarbete på hissarna, samt en fasadrenovering på hus B och C.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

Brf.Lokatten@gmail.com

Övrigt

Föreningen har bastu, festlokal, hobbyrum, cykel- och barnvagnsförråd. Hobbyrummet består av en vävstol, hyvelbänk, arbetsbänkar samt diverse verktyg. Det finns 3 stycken miljörum/soprum (fraktioner) i föreningen. På innergården finns två lekplatser samt en boule-bana.

Om området

Långedrag

Här bor man i marin miljö med ren västkustnatur som granne och med hänförande utsikt över inloppet, havet, hamnar, skärgården och Vinga fyr. I närområdet finner man bl.a. Hinsholmens och GKSS småbåtshamnar, Långedrags Värdshus, Seglarkrogen och Saltholmens kallbadhus.

Kommunikation

Kommunikationerna är väl utbyggda med såväl buss som spårvagn samt skärgårdsbåtar som tar dig vidare ut till södra skärgården.

Närservice

Omgivningen bjuder på många olika typer av närhandel inom gångavstånd samt cykelavstånd till Frölunda Torgs köpcentrum med över 100 butiker under samma tak.

Karta

Hör av dig till Filip Radic eller Nora Carlsson för mer information!

Nora Carlsson

Nora Carlsson

Göteborg Sydväst

Göteborg Väster

Reg. Fastighetsmäklare, Civilekonom

Extra kontaktperson

0739-88 30 62

nora.carlsson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad