Kungagårdsängen 46

Bilder

  • Såld!

Kungagårdsängen 46 , Hovås , Göteborg

Genomgångslägenhet med insynsskyddat läge. Stor balkong i sydostläge samt möjlighet till mindre uteplats i västerläge.1 garageplats följer med lägenheten och ingår i månadsavgiften.

80,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 986 kr Inkl. vatten & avlopp, sophämtning, bredband, kabel-tv (Telia basut),Ip-telefon
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
46
Byggår:
1998-1999
Driftskostnad:
1 228 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80,5 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Kungagårdsängen 46 i Nya Hovås!

Hallen är det första man ser när man kommer in i ett hem. Lägenhetens hall är öppen med bra avhängningsmöjlighet samt plats för mer ytterplagg i den fristående garderoben. Ljus färgsättning på väggarna och klinker i entrén, både snyggt och praktiskt regniga dagar.

Lägenheten har genomgående parkett på golvet och är ljus med stora fönsterpartier och en väl genomtänkt planlösning.

Sällskapsdel:
Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Det stora fönsterpartiet i österläge ger rummet extra ljus och luftighet. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet. Härifrån kommer ni ut till den stora insynsskyddade balkongen sydostläge, som är den ultimata uteplatsen med högt och öppet läge. Från balkongen är det fin utsikt över området. Här är det sol från tidig morgon till eftermiddag, en perfekt plats för sköna middagar utomhus på sommarhalvåret. Altanen är stor nog att rymma både matbord och loungedel.

Kök:
Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort och välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Stilren och smakfull inredning med ljusa luckor, infälld diskbänk med två hoar. Parkett på golvet och ljus färgsättning. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar bänkskivan och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av kyl och frys i fullhöjd, spis.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Sovrum 1 med ingång från hallen, här finns det gott om plats för garderober och byrå utöver dubbelsäng med sängbord. I anslutning till sovrum 1 finns en klädkammare. Sovrum 2 med fönster i två väderstreck mot balkongen och i österläge och norrläge, även detta rummet är väl tilltaget. Här finns 5 fristående garderober. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet i båda rummen.

Badrum med delvis kaklade väggar, dusch och vädringsfönster. Stilren inredning i vitt med spegelskåp över tvättställ. Möjlighet finns att sätta in ett badkar om ni inte vill ha dusch. Stilrent, fräscht och lätt att hålla rent.

Tvättstuga i anslutning till badrum, tvättmaskin och torktumlare. Här finns även värmeanläggningen av märket Nibe.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 986 kr Inkl. vatten & avlopp, sophämtning, bredband, kabel-tv (Telia basut),Ip-telefon

Driftskostnad

14 745 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 13 470 kr
Försäkring: 1 275 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

1,92122%

Andel av årsavgiften

1,92122%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

2-våningshus

Byggnadsår

1998-1999

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 december 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 70 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Stor insynsskyddad balkong/uteplats med i sydvästläge. Förråd.

Förening

Namn

Brf Båtsmansängen

Om föreningen

Varmt välkomna till Brf. Båtsmansängen, ett modernt och bekvämt boende med närhet till hav och natur! En aktiv och social förening med mycket gemenskaphet med aktiviteter så som boule- och fikakvällar.

Föreningen består av 50 bostäder byggda år 1998 fördelade på 1-planshus och 2-planshus med putsad fasad, 1 kvarterslokal, garagelängor samt flera p-platser för boende samt deras besökare. Dessutom finns en nyanlagd Boulebana, en lekplats och spolad isbana vintertid. För föreningens medlemmar finns även en övernattningslägenhet att hyra.

Föreningens 50 lägenheter disponeras enligt följande:
2 rok - 4 st
3 rok - 32 st
4 rok - 14 st

Brf. Båtsmansängen är fint belägen inte långt från Säröledens avfart mot Amundön. Närmsta grannar är ett villaområde. Fin natur finns att avnjuta på bekvämt promenadavstånd. Österut ligger Sandsjöbackas strövområde med skogar och sjöar. För mer information gå in på föreningens hemsida www.batsmansangen.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

50

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Bredband och Tv (ansluten till kabelnät) ingår i avgiften.

Parkering

1 garageplats med innerväggar och eluttag, ingår i månadsavgiften. Gästparkering finns i anslutning till garagen.

Renoveringar

Inga större renoveringar är planerade. Varje lägenhet är utrustad med en elpanna och kommer att bytas ut under en 4-årsperiod. Under år 2016 har 11 st lägenheter fått nya pannor. Under 2017 har ca 17 lägenheter få sina pannor utbytta. Kostnaden för detta täcks av föreningens underhållsfond. För mer information om föreningens underhåll gå in på www.batsmansangen.se.

Ekonomi

Föreningen ekonomi är mycket god. Avgiften sänktes med 5 % 2016-01-01 och 2015-01-01 sänktes den med 1,5%. 2017-01-01 sänktes avgiften med ytterligare 1,5%. I avgiften ingår: Inkl. vatten & avlopp, sophämtning, bredband, kabel-tv (Telia basut), Ip-telefon, 1 st garage, förråd.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Om området

Hovås

Vill du bo i Nya Hovås? Vi på HusmanHagberg hjälper dig hitta din nya bostad.

Hovås ligger mitt emellan hav och natur. Här finns alla möjligheter till ett aktivt liv med promenadstråk och bad på Amundön, Hovåsbadet och Hovås Kallbadhus med sandstrand eller vintertid i Askims Sim- och Sporthall. Området Nya Hovås ligger i Södra Askim vid Brottkärrsmotet, ca 12 kilometer söder om Göteborg. Hovås har inte bara havet, seglingen och Sveriges äldsta golfklubb, här finns också GTK (Göteborgs Team och Konståkningsklubb) samt Hovås Hockey Club i Askims Ishall.
Området Nya Hovås har allt den moderna människan kan önska sig i form av livskvalitet med havet, vildmarken och stadens puls, allt på ett stenkasts avstånd. I väster ligger den gamla badorten Hovås med sina sekelskiftesvillor, hamnar och fina bad och direkt i öster, Sandsjöbacka naturreservat med fina vandringsleder, fiskevatten och bärmarker.

Köpa eller sälja bostad i Nya Hovås? Besök oss på vårt kontor i Nya Hovås på Billdalsvgen 2 eller ring oss på tel 031-47 47 00 så hjälper vi dig att hitta din drömbostad!

Kommunikation

Kommunikation
Busslinje 82, 84, 88, Rosa och Lila Express från Frölunda Torg
Busslinje 180 och Rosa Express från Linnéplatsen .
Väg 158 tar dig in till Linnéplatsen på 7 minuter under normala förhållanden.

Närservice

I området ligger Origo Huset där du hittar: ICA Kvantum Hovås, frisör, apotek, kemtvätt, din lokala fastighetsmäklare HusmanHagberg, Noble House Sushibar, Lasse-Maja Bageri & Café, Balans Yoga, Capio Vårdscentral, Friskis och Svettis, Peoplestraining.
I Spektrumhuset som också är beläget i Nya Hovås finns: blomsteraffär, Restaurang Sorellebistro, Yoko Yap mm.
På torget i Nya Hovås vid Ica Kvantum står fiskbilen där du köper färsk fisk och skaldjur.
Lunch, fin middag eller fest arrangeras på Golfkrogen och Hovås Kallbadhus. Hovås Pizzeria finns på Klåvavägen.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad