Topasgatan 62

Bilder

  • Såld!

Topasgatan 62 , Tynnered , Göteborg

Genomgångslägenhet med fin utsikt, stilren och smakfull inredning samt inglasad balkong i västerläge. Den perfekta utelpatsen.

70 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 844 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
482
Driftskostnad:
583 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Topasgatan 62 i Västra Frölunda och en genomgångslägenhet med högt och fritt läge utan insyn med fin utsikt.

Ni välkomnas av en rymlig hall med gott om förvaring och avhängningsmöjlighet direkt i entrén.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och vännerna. Vårt vardagsrum ger dig alla möjligheter. Det stora fönsterpartiet i österläge med fri utsikt över de grönskande omgivningarna ger rummet extra ljus och luftighet. Här finns det gott om plats för soffa och matbord. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet.

Köket är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i köket varje dag. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är renoverat och har en stilren och smakfull inredning. Matplatsen är trivsamt placerad vid fönstret i västerläge med utsikt över den stora lummiga innergården och lekplatsen. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar bänkskivan och ger köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av: häll, kålfilterfläkt, kyl/frys i full höjd, inbyggnads ugn och micro.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Från matplatsen i köket når ni master bedroom med utsikt mot innergården, rummet är vältilltaget med praktisk garderobsvägg. Från sovrummet leds ni vidare in i vardagsrummet, som även kan nås via en dekorativ glasdörr från hallen. Härifrån kommer ni ut till den inglasade balkongen i västerläge, den ultimata uteplatsen. Väggarna som ramar in balkongen skyddar mot vind och regn och skapar en härlig atmosfär. En perfekt plats för sköna middagar oavsett årstid. Det andra sovrummet har fönster i österläge och fri utsikt över de grönskande omgivningarna. Här finns det plats för såväl säng som skrivbord.

Mycket fräscht badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet med golvvärme och spotlights i taket. Stilren inredning med spegelskåp över tvättställ, badkar. Handdukstorken håller era handdukar varma och torra oavsett årstid. Stilrent och lätt att hålla rent. Vädringsfönster, tvättmaksin och plats för torktumlare.

Till lägenhet finns ett förråd i källarplanet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 844 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV

Driftskostnad

7 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 4 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Försäkring genom Swedbank

Andel i föreningen

1,36%

Andel av årsavgiften

1,59%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 maj 2008
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

Brf Topaslängan

Om föreningen

Bostadsrättsförening Topaslängan registrerades 2007-03-21 hos Bolagsverket och äger fastigheten Järnbrott 164:10 i Göteborgs kommun, vilken förvärvades 2007. Fastigheten är byggd 1967 och består av ett flerbostadshus med 70 st bostäder, varav ca 58 st är upplåtna som bostadsrätt och ca 12 st som hyreslägenheter. Hyreslägenheterna kan ses som en tillgång för föreningens ekonomi i framtiden. Föreningen består av adresserna: Topasgatan 61-68. Bostäderna i föreningen är fördelade enligt följande: 2 rok-13 st, 3 rok-34 st, 4 rok-19 st och 5 rok-4 st. Föreningen har även en lokal om 236 kvm som hyrs ut till en förskola.

Se årsredovisning på fliken dokument

Antal lägenheter

70

Antal hyresrätter

12

Antal lokaler i föreningen

1

Parkering

Föreningen hyr parkeringsplatser av samfälligheten (Profiljärnet), som förvaltar garage och parkeringsplatser i området. Parkering: ca 235 kr öppen parkering, 360kr under tak, garage med bur 520kr, beroende på plats. Ingen kö idag 2017-05-11.

Renoveringar

Föreningen genomförde en OVK (obligatorisk ventilationskontroll) under hösten/vintern 2015. Stamrenovering så kallad relining skedde 2011 (okt-dec). En lägenhet har renoverats som upplåtits från hyresrätt till bostadsrätt under räkenskapsåret som varit. I samband med detta amorterar föreningen av en del av sina lån. Löpande underhåll.

Ekonomi

Avgifterna höjdes under 2013 med 2 % fr om 2013-01-01. Framtida avgiftsändringar är idag inte känt (2017-05-11).

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Gemensamma utrymmen
Förråd har du på bottenplan i samma trappuppgång
Tvättstugor mellan ingångarna 67-68.
Cykelrum vid ingångarna.

Om området

Tynnered

Tynnered är ett omtyckt och barnvänligt område med vacker natur och cykelavstånd till salta havsbad! Området utmärks av närheten till havet och många grönområden med varierande natur. Alla bekvämligheter såsom skola, förskola och affärer finns på behändigt avstånd.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1 och 7 finns alldeles i närheten och förflyttar er snabbt via Frölunda Torg in till centrala Göteborg.
Från Frölunda Torg genomströmmas olika busslinjer och spårbunden kollektivtrafik.

Närservice

I närområdet finns allt från Willys mataffär, pizzeria, bageri och grönsaksbutik till vårdcentral, BVC, apotek, förskola och skola. Frölunda Torg ligger bara fem minuter bort med spårvagnen, här finner du förutom ett hundratal butiker även Frölunda Kulturhus, simhall och träningsanläggning samt ett antal cafeér och restauranger.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad