Topasgatan 82

Bilder

  • Såld!

Topasgatan 82 , Tynnered , Göteborg

Varmt välkomna till Topasgatan 82 i Västra Frölunda och denna välplanerade etagelägenhet med sällskapsutrymmen i entréplan och sovrummen i nedre plan. Öppet och fritt läge utan insyn!

105,7 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 045 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
105,7 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
715
Byggår:
1967
Driftskostnad:
298 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

105,7 kvm

Rumsbeskrivning

Entréplan:
Ni möts av en öppen och möblerbar hall med 1 garderob och avhängningsmöjlighet direkt i entrén. Ljus färgsättning på väggarna och laminat på golvet.

I hallen och i anslutning till vardagsrummet finns gäst wc med grå klinker på golvet och ljusa delvis kaklade väggar. Handfat och wc.

Sällskapsdel:
Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och era vänner. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Den ljusa färgsättningen på väggarna och det stora fönsterpartiet i västerläge tillför rummet mycket ljus och luftighet. Från vardagsrummet kommer ni ut till den inglasade balkongen i västerläge med utsikt över föreningens gemensamma grillplats och grönområdet på baksidan av fastigheten. Den ultimata uteplatsen. Trappan från vardagsrummet leder er ner till nedre plan där bl.a. sovrummen finns.

Köket är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i just köket varje dag. Köket är stort och välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen i anslutning till matplatsen vid fönstret. Det gör det möjligt för er att umgås med familj och gäster under tiden ni lagar mat. Köket har smakfull och stilren inredning med ljusgrå luckor, belysningen under skåpen lyser upp under tiden ni lagar mat. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar den bänkskivan i betsad ek. Det ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av kyl och frys i full höjd, häll, inbyggnadsugn, micro, fläkt och diskmaskin.

Nedre plan:
Trappan från vardagsrummet leder er ner till detta plan. Här finns sovrummen, badrum med tvättstuga samt gott om förvaring.

Hallen i detta plan rymmer 5 st normalbreda och 2 extra stora inbyggda garderober med extra djupa överskåp.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Lägenhetens samtliga 3 sovrummen är smart placerade i det nedre planet med fönster i västerläge och utsikt över grönområdet på baksidan av fastigheten. Här sover barnen gott medans ni umgås med familjen och era vänner i entréplanet.

Helkaklat badrum med klinker på golvet. Stilren inredning med spegel över tvättställ, badkar. Handdukstorken håller era handdukar varma och torra oavsett årstid. Stilrent och lätt att hålla rent. Vädringsfönster. I anslutning till badrummet finns tvättstugan med tvättmaskin från år 2017, torktumlare och tvättho. Laminatbänkskiva på vilken ni viker den nytvättade tvätten och överskåp där ni förvarar tvätt produkter mm.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

5 045 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 587 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 495 kr
Försäkring: 1 092 kr

Andel i föreningen

0,01924%

Andel av årsavgiften

2,2%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1967

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 164:12

Övrigt

Inglasad balkong med eftermiddag och kvällssol. Källarförråd hör till lägenheten. Parkering finns, separat kö tillämpas. Gemensam tvättstuga, cykelförråd.

Förening

Namn

Brf Topasberget

Om föreningen

Brf Topasberget äger sin mark som är en naturtomt med ett rådjursstråk. Föreningen består av 71 st lägenheter, varav 10 lägenheter hyrs ut med hyresrätt: 8 st 3:or om ca 70 kvm och 2 st 2:or mellan 45-50 kvm. 8 lokaler. Dessa kommer bli ett mycket gott tillskott till föreningens redan goda ekonomi när dessa säljs. Föreningen har en underhållsplan man följer. Se årsredovisningen för detaljerad ekonomisk data. Relining av föreningens stammar gjordes 2011-2012.

För de som uppskattar och vill odla egna grönsaker finns det möjlighet till det. Föreningen har egna odlingslotter som är endast för medlemmarna på baksidan av huset i anslutning till grillplatsen. Det är budgeterat för att utöka odlingen under kommande år, då föreningen har fått extra bidrag från Göteborgs stad att driva stadsodling. För bilder på odlingsplatsen klicka p länken nedan.
https://www.facebook.com/Topasbergets-odlingsförening-534058900081725/

Föreningen har totalt tre stycken tvättstugor, belägna i Topas 82, 83 och 89, bokas via digitalt system.

Framöver tänker man bl.a. fräscha upp trappuppgångar och rensa upp buskar och sly på husets baksida.

Besök gärna föreningens hemsida: www.topasberget.se

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

71

Antal hyresrätter

10

Antal lokaler i föreningen

8

TV och Bredband

Lägenheterna är förberedda för fiberbredband men inte anslutna. Avtal tecknas av enskild medlem. Uttaget sitter i hallen.
Kabel-TV via ComHem. Det går även att få bredband via ComHem.

Parkering

Parkering finns att hyra i garage samt på föreningens parkeringsdäck. Separat kö tillämpas. En parkering utomhus utan tak kostar 275 kr/månad, med bur inomhus 450 kr/månad. 30% påslag under året då garaget helrenoveras just nu.

Renoveringar

2015 Röjning av skogspart1
2015 Nya rör och ny huvudavloppsstam
2015 Dränenngssystem i källarplan
2015 Byte av takfläkt
2015 Ommålning/renovering av trapphus Uppgång T82 och T83
2012 Relining av avlopp
2011 Byte av ventiler, gällande värme
2010-2011 DUC fjärrvärmecentralen, bortkoppling från Bostadsbolaget
2008 Ommålning balkonger
2008 Ommålning tak
2008 Nytt portlåssystem, bortkoppling från Bostadsbolaget

Planerat underhåll
2016 Upprustning av garaget
2016 Asfaltering i området
2016 Ventilationskontroll (OVK)
2016 Upprustning av yttre miljö

Ekonomi

Föreningens ekonomi
Enligt styrelsens beslut höjdes årsavgifterna 2017-04-01 med 2%. Det kan bli ytterligare en liten avgiftshöjning.Anledningen är att avgifterna aldrig
höjts sedan ombildningen 2006. Det är alltså en normal justering för höj da omkostnader. Föreningen
har under 2016 omförhandlat lånen för fastigheten och därmed lyckats sänka räntan kraftigt.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Föreningen äger marken.

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Området runt Topasgatan blir mer och mer populärt och det ser vi inte minst på de ökade priserna för sålda bostadsrätter. Detta beror mycket på ständiga nybyggnationer I alla väderstreck, samt närhet till hav, skola och kommunikation. Fastighetens närhet till Frölunda Torg har vi stor glädje av beträffande det stora utbudet av affärer, service och kultur. En ny lekplats är under konstruktion bara ett stenkast från fastigheten, och vi arbetar ständigt med att förbättra vår natur på vår baksida. Under året byggdes en grillplats som fungerar bra och v1 är glada att den utnyttjas. Vår förening har fördelen av att äga vår tomtmark. Föreningens ekonomi är fortsatt god, och vi har under
året sett över och lyckats sänka våra räntor ordentligt. Fastighetsskötseln sköts av Esplanad och v1 är nöjda med deras
service. Fastighetsskötarna gör mycket i vår förening som alla boende kanske inte är medvetna om. De har regelbundna kontroller över hela fastigheten. Varje vår och höst har föreningens medlemmar tillgång till en inhyrd container för grovavfall.

Om området

Tynnered

Tynnered är ett omtyckt och barnvänligt område med vacker natur och cykelavstånd till salta havsbad! Området utmärks av närheten till havet och många grönområden med varierande natur. Alla bekvämligheter såsom skola, förskola och affärer finns på behändigt avstånd.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1 och 7 finns alldeles i närheten och förflyttar er snabbt via Frölunda Torg in till centrala Göteborg.
Från Frölunda Torg genomströmmas olika busslinjer och spårbunden kollektivtrafik.

Närservice

I närområdet finns allt från Willys mataffär, pizzeria, bageri och grönsaksbutik till vårdcentral, BVC, apotek, förskola och skola. Frölunda Torg ligger bara fem minuter bort med spårvagnen, här finner du förutom ett hundratal butiker även Frölunda Kulturhus, simhall och träningsanläggning samt ett antal cafeér och restauranger.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad