Basungatan 13

Bilder

  • Såld!

Basungatan 13 , Ruddalen , Göteborg

Högst upp i huset hittar ni denna genomgångstvåa med balkong om 53 kvadratmeter. Lägenheten är jättefin med helkaklat badrum och grymt bra läge! Allt paketerat i en välmående förening som utförde stamrenovering 07/08. Här bor du nära kommunikationer och Frölunda Torg. Från Musikvägen tar ni er med enkelhet till Linné på 10 minuter. Kontakta mäklaren för mer information!

53,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 150 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
53,5 kvm
Våning:
3
Byggår:
1954
Driftskostnad:
325 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

53,5 kvm

Rumsbeskrivning
Badrum

Vitt kakel och grått klinkers. Utrustad med takdusch, tvättmaskin, handfat, spegelskåp och wc samt handukstork. Badrumsskåp från 2016.

Kök

Ljusa luckor med infräst spegel samt ett vitrinöverskåp, stänkskydd i ljusbeige kakel, diskbänk och ekbänkskiva, kombinerad kyl/frys, spis med häll, köksfläkt och bänkdiskmaskin. Köksfläkt och bänkdiskmaskin är nyinstallerade för iår.

Ni välkomnas in i denna välplanerade tvåa högst upp i huset. Innanför dörren möts ni av en rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter och förvaring i en praktisk klädkammare. Hallen binder ihop lägenheten på ett naturligt sätt. På golvet ligger det en antracitfärgad klinker, som övergår till en snygg ekparkett som sträcker sig vidare genomgående i hela lägenheten.

På höger sida hittar ni det fräscha ljusa badrummet med vitt kakel och ljusgrå klinker. Badrummet är renoverat -08 och är utrustat med dusch, handfatskommod med tillhörande spegelskåp, wc, handukstork samt tvättmaskin.

Rakt fram finner ni vardagsrummet som har lättmöblerad layout med plats för såväl soffgrupp som skrivbord eller läshörna. På ena väggen sitter en snygg Marimekko inspirerad fondtapet som funkar fint med ekparketten. Från vardagsrummet når ni även balkongen åt väst som erbjuder stekande eftermiddagssol när vädret tillåter.

Vidare åt vänster hittar ni det trevliga sovrummet med plats för stor säng och möblemang! Förvaring erbjuds i en skjutdörrsgarderob. Från sovrummet har ni en grönskande utsikt ut över områdets fantastiska natur och lekplats.

Sovrummet följs av köket som är ett fräscht och snyggt uppdaterat original. Köket erbjuder goda arbetsytor och mängder av förvaring. När ni kommer på visning står det en bänkdiskmaskin på arbetsbänken vid kylskåpet, den ingår i köpet. Matplatsen rymmer utan problem 4-6 personer, där alla kan njuta av den grönskande vyn från köksfönstret.

Hela lägenheten är jättefin, helt utan insyn och balkong åt rätt håll. Här kan ni bara att flytta in och packa upp väskorna. Är detta er nästa drömbostad? Kontakta mäklaren redan idag.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 150 kr I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV

Driftskostnad

3 900 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 400 kr
Försäkring: 1 500 kr

Andel i föreningen

0,2546%

Andel av årsavgiften

0,25456%

Reparationsfond

7 kr

Tillträde

Enligt ök

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1954

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 oktober 2008
Energiprestanda: 144 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 103:2

Övrigt

Balkong med eftermiddag/kvällssol

Källarförråd på tre kvm

Vindsförråd på 12 kvm, en våning upp

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Göteborgshus Nr 17

Om föreningen

Bostadsrättsförening Riksbyggen Göteborgshus Nr 17 är en stor förening med sammanlagt 373 st lägenheter. Föreningen består av adresserna Saxofongatan 1-3 och 2-18, Klarinettgatan 3-19 och 4-28 samt Basungatan 1-15 och 2-16. Husen är byggda 1954 på tomträtt och har förutom bostäderna även lokaler. Fastigheterna ligger i nära anslutning till Ruddalens Idrottsplats med sina fina promenadstigar och en underbar natur.

Föreningens 20 945 kvm är fördelade enligt följande:
1 rokv-36 st
1 rok-8 st
2 rok-205 st
3 rok-107 st
4 rok-18 st.
Utöver dessa finns det 15 st lokaler.

I området finns flera fina uteplatser och grillplatser till för föreningens medlemmar. Här bor ni med gångavstånd till Frölunda Torg med sitt rika utbud av butiker. Närhet finns även till både spårvagns- och busshållsplats som tar er in till Göteborgs city och ut till underbara salta bad i väst!

Fastighetsexpedition:
Saxofongatan 18
421 39 Västra Frölunda

Gå gärna in på föreningens hemsida om du vill veta mer: www.gbghus17.se

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

373

Antal lokaler i föreningen

15

TV och Bredband

Kabel-TV:
Kabel-TV via ComHem, deras grundutbud ingår i månadsavgiften.

Bredband:
Föreningen är anslutna till både ComHem http://www.comhem.se/
och till Telias FiberLAN http://www.telia.se
För abonnemang kontakta respektive företag.

Båda Comhem och Telia erbjuder IP Telefoni men det fungerar även med andra leverantörer.

Parkering

Det finns totalt 238 p-platser, hyra 170 kr/mån. Separat kö till vanliga p-platser samt garage. Det finns 34 garage. Kostnad för garage ligger mellan 377-430 kr/mån. P-platser för MC finns på Klarinettgatan och Basungatan.Separat kö gäller och kösystemet sköts av Riksbyggen.

Utöver detta finns 11 st besöksparkeringar.

Renoveringar

Utförda:
2003 - Säkerhetsdörrar installerades.
2005 - Tak- och fasadunderhåll.
2007-2008 - Stambyte och badrumsrenovering. I samband med detta renoverades även föreningens tvättstugor. Samma år gjordes en elrenovering där samtliga elinstallationer byttes.
2008-2009 - Portlås i entréplan installerades.
2011-2012 - Hissarna i höghuset totalrenoverades.
2014 - Trapphusrenoveringar utfördes och man satte in nya ytterdörrar. Fönsterbyte och nytt plåttak sattes in på Saxofongatan 1 och 3.
2015-2016 - Stödmur Klarinettgatan förstärktes.
2017-2018 - Upprustning parkering musikgatan.

Pågående/planerat:
2018-2019: Fortsatt arbete parkeringsplatser. Underhåll/byte garageportar. Besiktning av balkongplattor. Byte av väggarmaturer utomhus.
2019-2020: Målningsarbeten, översyn belysningsarmaturer på lyktstolpar samt fortsatta mindre underhållsåtgärder enl. underhållsplan.

Ekonomi

Föreningen kommer under 2019 att höja avgiften med 99 kr/mån pga nya avtal om digital tv/ Bredband och IP Telefoni.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

E-post

info@gbghus17.se

Övrigt

Gemensamma utrymmen
Bastu finns på Basungatan 6-8
Slöjdlokaler på Klarinettgatan 17 - 19, Basungatan 5-7, Basungatan 10, och Saxofongatan 2.
Bordtennisrum och Hobbylokal på Klarinettgatan 9.
I samtliga fastigheter finns cykel-och barnvagnsrum.

Om området

Ruddalen

Bor ni i omtyckta Ruddalen har ni närhet till dagis, skola, den härliga naturen, strövstigar samt skridsko- och tennisbana. Bra kommunikationer till centrum finns inom gångavstånd. Frölunda Torg ligger i närheten och där finner ni mer än 200 butiker, kulturhuset med bio, simhall och träningsanläggning. Från Frölunda Torg går även ett nätverk av busslinjer till de olika delarna av staden. Härifrån tar ni er också snabbt till badplatser vid Näset eller Askim. Det är cykelavstånd till såväl centrum som till salta bad.

Kommunikation

Kommunikationer: Spårvagn 1, 7 och 8 går förbi hållplatserna Musikvägen och Positivgatan. Flexlinje i området. Från området finns också fina cykelvägar till några av Göteborgs vackraste badplatser vid havet. Både Näsetbadet och Askimsbadet ligger nära.

Närservice

I närområdet finns bageri, pizzarestauranger och småbutiker. Hemköp finns på Frölunda Torg och Willys hemma vid Kaverös centrum.

Karta

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Sydväst

Göteborg Väster

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad