Topasgatan 77

Bilder

  • Såld!

Topasgatan 77 , Tynnered , Göteborg

Totalrenoverad gavellägenhet med stilren och smakfull inredning samt balkong i västerläge.

65 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 954 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
673
Driftskostnad:
516 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Topasgatan 77 i Västra Frölunda och en gavellägenhet som är stilrent och smakfullt renoverad. Samtliga väggar är bredspacklade och målade med ljus färg, nya golv som ligger flytande utan trösklar i nästan hela lägenheten, nya golvlister och innerdörrar.

Ni möts av en öppen och möblerbar hall med 3 garderober och mycket bra avhängningsmöjlighet direkt i entrén. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet. Hallen är renoverad år 2014.

Sällskapsdel:
Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Oftast har man det för att se på tv, koppla av efter en arbetsdag eller umgås med familjen och era vänner. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Den ljusa färgsättningen på väggarna och fönstret i sydvästläge gör rummet ljust och trevligt att vistas i. Parkett på golvet. Vardagsrummet är renoverat år 2014.

Köket är hemmets hjärta. Det är ofta det rummet man har som central punkt i ett hem då man tillbringar mycket tid i just köket varje dag. Köket är stort och välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen i anslutning till matplatsen vid fönstret. Det gör det möjligt för er att umgås med familj och gäster under tiden ni lagar mat. Köket har smakfull och stilren inredning med vita luckor och silverhandtag, de inbyggda spotlightsen i taket lyser upp under tiden ni lagar mat. Det vita kaklet ovanför arbetsbänken sträcker sig hela vägen upp mot taket och matchar bänkskivan i ek. Det ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av integrerad kyl/frys, häll, ugn, fläkt och diskmaskin. Köket är totalrenoverat mellan år mar-juni 2014 av fackmän.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Det ena sovrummet ligger i anslutning till köket. Härifrån kommer ni ut till den inbyggda balkongen som är den ultimata uteplatsen. Väggarna som ramar in balkongen skyddar mot vind och regn och skapar en härlig atmosfär. En perfekt plats för sköna middagar oavsett årstid. Nya garderober. Det andra sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Här finns en fristående garderob. Sovrummen är renoverade år 2013.

Mycket fräscht badrum med helkaklade väggar och klinker på golvet. Stilren inredning med spegelskåp över tvättställ, inbyggdt sittbadkar. Handdukstorken håller era handdukar varma och torra oavsett årstid. Stilrent och lätt att hålla rent. Badrummet är totalrenoverat mellan mars-juni år 2014 av fackmän.

I lägenheten och i anslutning till köket finns tvättrum med vädringsfönster, praktiskt och bekvämt. Här finns tvättmaksin och plats för torktumlare. Tvättho med bänk på vilken ni viker den nytvättade tvätten. Tvättrummet är totalrenoverat mellan mar-juni år 2014 av fackmän.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 954 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Driftskostnad

6 202 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 092 kr
Försäkring: 2 110 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Försäkring genom Modernaförsäkring Com Hem/internet 3000kr/år

Andel i föreningen

0,0079%

Andel av årsavgiften

0,98791%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 maj 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 146 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

Inglasad balkong med eftermiddag och kvällssol. Källarförråd hör till lägenheten. Parkering finns, separat kö tillämpas.

Förening

Namn

Brf Topasgården

Om föreningen

Välskött och stabil bostadsrättsförening med stort engagemang som förvärvade fastigheten 2007. Av föreningens totalt 112 lägenheter på Topasgatan 69-81 så upplåts 91 med bostadsrätt samt 21 med hyresrätt. Föreningen har dessutom 10 lokaler. Föreningen äger marken och betalar således ingen tomträttsavgäld. Föreningens 20 hyresrätter utgör en stor dold tillgång.

Styrelsens expedition ligger på Topasgatan 78. För mer information och viktiga telefonnummer besök gärna föreningens hemsida. http://www.topasgarden.se/

Innan en ny medlem/köpare blir godkänd i föreningen kallar föreningen till ett medlemsmöte med den nya köparen. Syftet med mötet är att presentera styrelsen och föreningen samt lämna viktig information om föreningen, informerar om vad som är viktigt inför tillträdesdagen mm. Möte brukar ta 1 - 1,5 tim.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

90

Antal hyresrätter

20

Antal lokaler i föreningen

10

TV och Bredband

Internet | Bredband via fiber från Telia (100 Mbit) eller via ComHem. Kabel-tv | Via ComHem, se www.comhem.se för information om utbud och priser. Ett basutbud från Comhem när det gäller TV ingår i månadsavgiften.

Parkering

Preliminära priser är: Bur (för 2 bilar) 520:-/del, utomhus men under tak 355:-, utomhus 235:-. Priserna gäller per månad eventuell justering kan ske. Till p.platserna och garageplatserna är det kö.
Föreningen har inga mc-parkeringar, mc får ej ställas i cykelrum.

Renoveringar

Utfört underhåll år och kommentar:
Tvättstugor 2015, 2016 Renovering av tvättstugor uppg. 77, 80, 81. Nytt bokningssystem (Aptus) samt nya torkskåp.
Okulärbesiktning av våtutrymmen och kök 2015 2016 Besiktning av brunnar, kranar och rör samt fuktmätning.
Byte av golvmattor i trapphus 2015 Gummimattorna i entréerna byttes
mot klinkers. Ventiler i värmesystemet 2013 62 st ventiler i värmesystemet i kulverten är bytta till nya moderna med bra justeringsmetoder. Värmetilllförsel 2013 Pga ventilbyte sker nu en
automatisk justering. Målning, uppfräschning 2013 2014 Målning, byte av golvlister mm i samtliga trapphus. Byte av belysning 2013. Byte till ledbelysning med censor i samtliga källare och cykelförråd. Belysning 2013. 2014 Byte till ledbelysning med censor i samtliga trapphus och entréer till tvättstugor. Obligatorisk Ventilation Kontroll(OVK)
2012 Ventilationkontroll på lägenheter har genomförts.
Lokal uppg 79 ombyggd till bostad 2011. 2012 Lokal ombyggd till en bostad enligt beslut på årsstämman. 2009 Fasad Renovering(hus 73,74,75,76 och 77). 2011 2012 1Lagning av betong,
tegelrenovering och kristallisering. Relining av stammar 2008 2010 Relining av stammar påbörjades i slutet av 2008 och pågick under
2009, trappuppgång 79 blev ej klar förrän 2010.

Planerat underhåll år och kommentar:
Paraboler Ej bestämt Ändrad placering, eventuell borttagning.
Fastighetens fasad Ej bestämt Liknande renovering som på del av
fasad 2011 2012.
Nya förråd Ej bestämt Utbyggnad
Tvättstugor Ej bestämt Renovering av återstående
tvättstugor, samt installation av
torkskåp och bokningssystem.

Ekonomi

1/1-2016 höjdes avgiften med 5 % enligt den utstakade planen som finns för föreningen. Mer information om underhållsplanen finns i föreningens årsredovisning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Annette Rosell

Telefon

031-3533737

E-post

annette.rosell@topasgarden.s

Övrigt

Gemensamhetslokaler | Tvättstugor (6 stycken), soprum, cykel- och barnvagnsrum.

Om området

Tynnered

Området utmärks av närheten till havet och många grönområden med varierande natur. Alla bekvämligheter såsom skola, förskola och affärer finns på behändigt gångavstånd.

Kommunikation

Spårvagn 1 och 7 finns alldeles i närheten och förflyttar er snabbt via Frölunda Torg in till centrala Göteborg.
Från Frölunda torg genomströmmas olika busslinjer och spårbunden kollektivtrafik.

Närservice

Frölunda Torg, en av landets största shoppingcentrum med mer än 100 butiker. Modebutiker, sportaffärer, smyckesaffärer, bokhandel, banker, restauranger mm. Här finns också Frölunda kulturhus med bio, simhall och träningsanläggning.
Sisjön bjuder på ett promenadstråk runt sjön och där har du Coop och många andra butiker.
Köpcentrum 421 på motsvarande sida om söderleden har du ICA Maxi och även här flera andra butiker.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad