Berghagagången 3B

Bilder

  • Såld!

Berghagagången 3B , Billdal-Åsberget , Göteborg

Högt och fritt läge med uteplats i soligt västerläge och havsglimt erbjuder denna lägenhet. Funkisarkitektur med modern design samt delvis öppen planlösning. Bekvämt boende med gångavstånd till hav och natur! Förening med mycket god ekonomi och upp till 3 p-platser utanför dörren.

79 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 442 kr I avgiften ingår kostnad för: VA, sophämtning och parkeringsplats.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
79 kvm
Våning:
2
Byggår:
2013

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

79 kvm

Biarea

5,6 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Berghagagången 3B på höjden i Billdal, ett modernt och bekvämt boende med närhet till hav och natur! Ni möts av en 2-plansvilla med träfasad. Framför huset finns en asfalterad p-plats som rymmer 2-3 bilar. Härifrån är det enbart några få meter in till huset, praktiskt och bekvämt när ni har storhandlat.

En halkskyddad ståltrappa leder er upp från markplanet till lägenheten och den stora altanen, som är den ultimata uteplatsen med högt och öppet västerläge och havsglimt. Från altanen är det fin utsikt över natur omgivningar. Här är det sol från lunchtid till dess att solen går ner. En perfekt plats för sköna middagar utomhus på sommarhalvåret i solnedgången. Altanen är stor nog att rymma både matbord och loungedel. I markplanet finns det möjlighet att bygga ytterligare en uteplats. Under trappan och altanen finns ett rymligt, isolerat förråd om ca 6 kvm med hyllor för förvaring. Även under trappan finns det plats för förvaring av tex cyklar.

Lägenhetens hall är öppen med bra avhängningsmöjligheter i den inbyggda garderoben med skjutdörrar. Ljus färgsättning på väggarna och grå klinker med golvvärme i entrén, både snyggt och praktiskt regniga dagar.

Hela lägenheten har modern och energieffektiv vattenburen golvvärme för ett bra inomhusklimat, utan synliga element. Lägenheten har genomgående ekparkett och är ljus med stora fönsterpartier och en väl genomtänkt planlösning.

Sällskapsdel:
Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Den delvis öppna planlösningen mot köket gör att ljuset kommer in i vardagsrummet från öst, syd och väst. Det ger rummet extra ljus och luftighet. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet.

I anslutning till vardagsrummet finns matplatsen med plats för stor matsalsmöbel och flera gäster.

Kök:
Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort och välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen i anslutning till den generösa matplatsen. Det gör det möjligt för er att umgås med familj och gäster under tiden ni lagar mat. Fönster vid diskbänk och matplats ger rummet extra ljus. Köket har smakfull och stilren inredning av märket Ballingslöv med vita luckor och silverhandtag, infälld diskbänk med två hoar, diskbänksblandare av märket Orgs Safira (svanhals). Parkett på golvet och ljus färgsättning. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar bänkskivan och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken består av kyl och frys i fullhöjd. Spishäll, ugn och diskmaskin är av märket Siemens.

Sovrumsdel:
Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Därför är det en fördel att sovrummen ligger svalt och bort från sällskapsytorna. Det stora sovrummet är ca 12 kvm med fönster i två väderstreck; öst- och norrläge. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet, inbyggda garderober. Sovrummet intill är ca 7,5 kvm med fönster i österläge. Även här är det ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet samt inbyggd garderob.

Badrum med helkaklade ljusa väggar och grått klinker på golvet med golvvärme. Stilren inredning i vitt med spegelskåp över tvättställ. Tvättställs- och duschtermostatblandare samt duschanordning av märket Oras. Dusch med glasväggar från IFÖ. Handdukstorken håller era handdukar varma och torra oavsett årstid. I badrummet finns även ett vädringsfönster. Stilrent, fräscht och lätt att hålla rent.

Tvättstuga med klinker på golvet, tvättmaskin och torktumlare av märket Siemens samt tvättvask med diskbänksblandare. Här finns även värmeanläggningen samt elcentral.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 442 kr I avgiften ingår kostnad för: VA, sophämtning och parkeringsplats.

Andel i föreningen

11,13624%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla

Byggnadsår

2013

Uppvärmning

Frånluftsvärmepump, Nibe Fighter 750.

Ventilation

Mekanisk frånluft med separat imkanal.

Byggnadssätt

Fönster: Trä/aluminium vita 3-glas isolerrutor.

Övrigt

Ytterväggar: liggande och stående träpanel. Golv: 15 mm trägolv fabrikat Kährs Ek Sienna 3-stav, lackad standard. Värmepump installerades tillsammans med vattenburen golvvärme.

Fastighetsbeteckning

Hulan 512:2,512:4,513:8,513:9

Övriga byggnader

Under ståltrappan som leder upp till lägenheten finns förrådet om ca 6 kvm.

Förening

Namn

Brf Billdalshus

Om föreningen

Brf Billdalshus bildades 2012 och fastigheterna uppfördes 2013 och är belägna på Berghagagången i Billdal. Föreningens fastigheter består av fyra flerbostadshus om 2 våningar med 8 lägenheter och 0 lokaler. Lägenheterna är fördelade enligt nedan: -4 stycken 3:or om ca 79 kvm -4 stycken 4:or om ca 100 kvm. Gemensam lekplats i området. Gemensam sophantering.

Föreningen är mycket lågt belånad, endast 6.280. 000kr i lån fördelat på 8 lägenheter. Under 2016 uppgick föreningens amortering till 130.000kr.

Inga större åtgärder och ekonomiska utlägg är planerade i föreningen. Föreningen ansvarar för frånluftsvärmepumparna i lägenheterna.

Kommunikationer: mycket bra kommunikationer med Rosa Express som tar en in till Göteborgs centrum på ett enkelt, smidigt och snabbt sätt.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

8

TV och Bredband

Kabel-tv och Internet: föreningen är fiberansluten via Telias fibernät. Föreningen står inte för tv-internetavgift.

Parkering

Varje lägenhet har en parkering på uppställningsplatsen vid lägenheten som ingår i månadsavgiften.

Renoveringar

Fastigheterna är byggda år 2013 och i mycket gott skin. 2 års- besiktningen av lägenheterna kommer att ske under 2017.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Viktiga dokument

Om området

Billdal-Åsberget

Välkommen till Billdal som är ett charmigt och hemtrevligt område, som attraherar ung som gammal med sin närhet till skog, natur, hav och stad. Området ligger i södra delen av Göteborgs kommun. Det gränsar i norr till Brottkärr och i väster till havet. Här bor ni i ett populärt område med barnvänliga miljöer, mycket gång och cykelbanor samt gröna ytor. Här har du på bekvämt avstånd, dagis, skolor, låg- till högstadium, mataffär och kommunikationer in till Göteborg. Här finns också möjlighet till många aktiviteter för den som vill, ridhus, tennisbana, seglarklubb, ishall och trevliga restauranger.

I Billdals park finns vackra strövområden, för lek och motion. Närhet till Askims sim- och sporthall. Här når du Säröbanan, som i norrgående riktning tar dig till Linnéstaden och söderut når man Särö, med naturreservatet Särö Västerskog och Restaurang Blomstermåla. Säröbanan var förr ett smalspår för tåg och är ett fint sätt att uppleva kusen via cykel eller inlines. Längs kusten ligger flera friluftsbad och där finns också flera hamnar för fritidsbåtar. På cykelavstånd når du även Sandsjöbackareservatet med olika långa vandringsleder för den som vill vistas i vackert skogslandskap.

Kommunikation

Från Kungsporten "Hållplats, Bolsheden" tar er Blå express till centrala Göteborg på en knapp timme.

För mer information om hur och när bussen går se http://www.vasttrafik.se/

Närservice

Billdlas service är väl utbyggd, här finna vårdcentral, äldreboende och skola. Skolan med elever från förskola till årskurs 9 ligger drygt en kilometer från området och det finns flera förskolor att välja på, både kommunala och privata. I Billdal finns bageri, caffeér och butiker. Ett större utbud av butiker finns vid Origohuset i Nya Hovås, ICA-kvantum, blomsterhandel, apotek och flera andra butiker.

Livsmedelsbutiker:
Hemköp kungsporten
Ica Kvantum Hovås
Rolland´s Kungsporten

Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Södra Särövägen 80 270 m
Förskola Billdals Bokväg 2530 m
Billdals kyrkväg

Kollektivtrafik
Östra Lindås 80 m
Billdals Kyrka 450 m

Grundskolor
Lindåsskolan F-9 610 m
Montessoriskolan Polstjärnan F-6 1,4 km

Banker
Handelsbanken1,5 km
Swedbank 2,7 km

Sport- & Idrottsanläggningar
Askim Billdal Gymnastikskola 310 m
Lindåshallen
Tennis Fashion i Göteborg AB 1,5 km
Friskis och svettis Origohuset
Gym på kungsporten

Simhallar & Utomhusbad
Askims simhall
Killingholmen 1,2 km
Lindås 1,4 km

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad