Stenkastsgatan 1

Bilder

  • Såld!

Stenkastsgatan 1 , Flatås , Göteborg

Högt och fritt läge med utsikt mot Änggårdsberget erbjuder denna 4:a (omgjord 5:a) om 111 kvm högst upp i huset på Stenkastsgatan i Flatås. En genomgående fräsch lägenhet med inglasad balkong samt renoverade våtutrymmet och kök. Perfekt lägenhet för en familj som samtidigt vill ha nära in till de centrala delarna av Göteborg.

111 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
5 036 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
111 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
132
Byggår:
1963

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

111 kvm

Rumsbeskrivning

Varmt välkomna till Stenkastgatan 1 i Flatås!
Ni möts av 3-våningshus med tegelfasad och tillbyggda av föreningen balkonger år 2013. Lägenheten är belägen högst upp i huset med högt och fritt läge mot Änggårdsberget och inglasad balkong i sydostläge.

Planlösning:
Öppen entré som är inredd med inbyggd garderob med spegelskjutdörrar, här finns det gott om plats till förvaring av skor och ytterplagg för hela familjen. På golvet ligger klinker som är både snyggt och praktiskt regniga dagar.

Vardagsrummet har många funktioner i ett hem. Lägenhetens vardagsrum ger dig och din familj alla möjligheter. Den öppna planlösningen mot matsalen gör att ljuset kommer in i vardagsrummet från öst och väst. Det ger rummet extra ljus och luftighet. Ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet.

I anslutning till vardagsrummet finns matsalen med plats för stort matsalsbord och många gäster. Härifrån kommer ni ut till den stora insynsskyddade och inglasade balkongen i sydostläge, som är den ultimata uteplatsen med högt och öppet läge. Från balkongen är det fin utsikt över omgivningar mot Änggårdsberget. En perfekt plats för sköna middagar utomhus på sommarhalvåret i solnedgången.

Köket är hemmets hjärta. Därför är det viktigt att det är inrett på ett sätt man tycker om och uppskattar. Köket är stort och välplanerat med goda arbetsytor och gott om skåpsutrymmen. Köket har snygg inredning med ljusa luckor, infälld diskbänk med två hoar. Skeppargolv och ljus färgsättning. Kaklet ovanför arbetsbänken matchar bänkskivan och ger den ljusa köksinredningen liv och skapar en trevlig miljö att vistas i. Den maskinella parken är av märket Samsung och består av kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin, spishäll och varmluftsugn, fläkt. Matplatsen i köket är mycket fint belägen i burspråket med utsikt över området och mot Änggårdsberget. Här kan ni avnjuta en trevlig frukost innan arbetsdagen i soluppgången.

Sovrummet är hemmets viktigaste rum. Här vill man kunna sova gott och komma till ro. Två av sovrummen ligger intill varandra med fönster i österläge mot Änggårdsberget. Båda sovrummen är inredda med garderober, ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet. Det tredje sovrummet når man från vardagsrummet. Sovrummet har en egen walk in closet. Fönster i söderläge, ljus färgsättning på väggarna och parkett på golvet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 036 kr inkl värme, VA och kabel-tv (grundutbud)

Andel i föreningen

2,28073%

Andel av årsavgiften

2,30382%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 9 april 2009
Energiprestanda: 122 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

JÄRNBROTT 146:2

Övrigt

Det finns barnvagnsrum, cykelrum, förråd och tvättstuga i entréplanet. Det finns även grillplatser på den lummiga innergården.

Förening

Namn

Brf Stenkastet

Om föreningen

Föreningen förvärvade fastigheten 2010 och består av 57 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt 8 lägenheter upplåtna med hyresrätt. Det blir mycket gott tillskott till föreningens ekonomi när hyresrätterna säljs. Lägenhetsfördelning bland bostadsrätter: 1 st 1 rok, 11 st 2 rok, 21 st 3 rok, 20 st 4 rok och 4 st 5 rok. Föreningen har ekonomisk förvaltning via HSB från och med årsskiftet 2013/2014.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

57

TV och Bredband

Huset är ett Comhem-hus där kabel-tv med grundutbud ingår i avgiften.

Parkering

Föreningen har parkeringar som kan hyras för 180 kr/månaden.
I nuläget är det ingen kö till dessa platser.
65 p-platser, tvättstuga, 2 torkrum samt 4 st cykelrum.

Renoveringar

Utförda underhåll:
Renovering av balkonger med fördjupning om 0,5 m, samt inglasning 2013/2014.
Fasadarbeten 2013.
Renovering av våtutrymmen 2012.
Spolning samt stamrenovering av avloppsstammar 2011/2012.
Nya ytterdörrar + förråd 2011.
Säkrat entrédörrar 2010/2011.
Renovering av fönster innergårdar 2012-2015.
Alla trappuppgångar har rustats upp till 2000-tals standard.
Tegelvägg till Stenkastgatan 1 har renovertas och tätats.
Även taket på Stenkastgatan 1 har delvis lagts om.

Ekonomi

Avgiften har varit oförändrad från 2010. Föreningen kommer höja avgiften för första gången sedan 2010 med 5% från och med 1/6-2017. Anledningen till höjningen är ökade kostnader för drift och underhåll av fastigheterna samt att föreningen skall byta/renovera samtliga entrér. Föreningen tittar även på möjligheten att byta från fjärrvärme till billigare värmeanläggning.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Tomträtt

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Om området

Flatås

Flatås ligger en liten bit utanför Göteborgs stadskärna i ett lugnt och mysigt område med fina grönområden, bra förskolor och grundskola samt närhet till city, bussar och spårvagnar. Dessa tar dig till Frölunda Torg och vidare till en av Göteborgs vackraste badplatser vid havet, eller centralt till Slottsskogen, Linné, Avenyn och Centralstation.

Kommunikation

På ett par minuters gångavstånd finns spårvagnshållplatserna Nymilsgatan, Lantmilsgatan och Axel Dahlströms torg där spårvagn 1, 7 och 8 passerar. Busshållplatserna Synhållsgatan och Marconimotet ligger båda i närheten och har flera linjer som tar er till stan och mot Askim.
Marklandsgatan som är knutpunkt i området för kollektivtrafik och ligger bara några hållplatser bort. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn samt buss. Till Chalmers, Göteborgs Universitet och Handels tar det bara några minuter med spårvagn.

Närservice

Lidl har nyligen öppnat i området och ligger på bekvämt gångavstånd. Flatås Närlivs finner ni på närliggande Flatås torg. Här finns även frisör, godisaffär samt Flatås Krog och Pizzeria samt postverksamhet.
På Frölunda Torg har du ett stort utbud av affärer. Frölunda Torg ligger på ca 15 min promenadavstånd eller ett par hållplatser med spårvagn.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,25 % 1,75 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte