Kapplandsgatan 116

Bilder

  • Såld!

Kapplandsgatan 116 , Högsbo , Göteborg

Varmt välkomna till Kapplandsgatan 116 i Högsbo, ett boende med närhet till Slottsskogen och Linnéstan! Hela lägenheten är modernt och smakfullt renoverad för ett bekvämt och bra boende. Lägenheten har genomgående fina och välvårdade golv och är ljus med stora fönsterpartier och en väl genomtänkt planlösning.

59 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 983 kr inkl. värme, VA, kabel-tv & bredband, inre rep.fond
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
128
Byggår:
1961
Driftskostnad:
441 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Varmluftsugn (Husqvarna) i rostfritt med programautomatik, grill, termometerfunktion och ugnsstegar med bakplåtsskenor samt pyrolytisk rengörning, induktionshäll (AEG) 70 cm bred med variabla kokzoner samt timerfunktion, köksfläkt (Electrolux) med reglerfunktion genom utdragbar skärm, samt lysrörsbelysning och diskbara filter, helintegrerad diskmaskin (Electrolux) en av marknadens tystaste, exklusiv rostfri diskbänk (Landskronas rostfria) med vattenfast spånskiva för maximal styrka, stabilitet och solid känsla, helintegrerade hoar (Blanco) med breddloppsventiler, korgventiler samt sköljskål, blandare (Mora Rexx), separat kyl & frys (Siemens) med självavfrostande, antibakteriellt ytskikt samt okrossbara glas i hyllplan. Extra höjd på kylen! Italienskt kakel 60x60 plattor Xilo Brun från Konradssons kakel.

Badrum

Wc, handfat med kommod, badrumsskåp, tvättmaskin (Electrolux), separat dusch med skjutdörr, handdukstork, golvvärme, kakel, klinker och vädringsfönster.

Välkommen till Kapplandsgatan 116!

Redan i hallen förstår du att detta är en lägenhet utöver det vanliga. Rikt- och dimbara spotlights kastar på ett smakfullt sätt ljus över hallen. Väggar i helmatt vit väggfärg (Alcro Accent) och vacker originalparkett i hollänskt förband. Direkt till vänster finner ni avhängning i en mycket smakfull och specialritad garderob med vikdörr, som på ett praktiskt och snyggt sätt inrymmer såväl jackor som skor. Garderoben är sidenmattlackad i vitt och skorna vilar på en sisalmatta. Pricken över i:et är det dekorativa handtaget i läder.

Vidare nås köket som är välplanerat med noggrant utvalda material. Mycket påkostad maskinpark från Siemens, AEG, Husqvarna och Electrolux, stilrent och integrerat. Exklusiv diskbänk med helintegrerade infällda hoar utan synliga skarvar. Infällda rikt- och dimbara spotlights i taket ger god arbetsbelysning och skapar dekorativt ljus på de halvblanka luckorna. På golvet ligger en mattlackad trestavsparkett i ek från Kährs. Till höger i köket finner du en generös matplats för upp till ca tio personer, med en härlig placering vid fönstret. Fönstret har utsikt över innergården och är utsmyckat med en vacker fönsterbräda i grön marmor. Detta är ett härligt rum för socialt umgänge, ett kök där modern teknologi möter stilren design.

I fil med köket ligger badrummet som är helkaklat med Höganäskakel och utrustat med tvättmaskin (Electrolux). Föreningen bytte alla stammar 2001-2002 och renoverade i samband med detta badrummen.

Vidare nås sovrummet, väl tilltaget med plats för dubbelsäng. På golvet ligger samma parkett som i köket och väggarna är även här i en helmatt vit väggfärg. Även sovrummet erbjuder stämningsbelysning via rikt- och dimbara spotlights i taket. Stort fönster mot den lugna innergården och fönsterbräda i grön marmor. Snygg och praktisk förvaring i samma anda som garderoben i hallen finns att tillgå i rummets skjutdörrsgarderob. Själva skjutdörrspartiet löper i en dold glidskena i taket, vilket inger en ren och luftig känsla. Förvaring i fullutdragslådor med lådsidor i frostat glas från Blum, Invito.

Tillbaka i hallen når ni en praktisk klädkammare. Utomordentlig förvaring från golv till tak.

Vidare in i vardagsrummet övergår det holländska förbandet i en klassisk fiskbensparkett, nyligen bonad. Även här väggar i helmatt vit väggfärg. Härligt ljusinsläpp från ett generöst fönsterparti i västerläge, med dörr till den inglasade balkongen. Balkongen som blir en naturlig förlängning av vardagsrummet har ett fritt insynsskyddat läge mot Kapplandsgatan. På golvet ligger en fuktgenomsläpplig plastmatta med sisalkänsla och balkongen har gott om plats för såväl möblering som plantering.

En härligt öppen och ljus genomgångslägenhet med minimal insyn. Hjärtligt välkomna på visning! Lägenhetens hall är öppen med bra avhängningsmöjligheter i den inbyggda garderoben. Ljus färgsättning på väggarna och välvårdad ekparkett på golvet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 983 kr inkl. värme, VA, kabel-tv & bredband, inre rep.fond

Driftskostnad

5 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 900 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,37817%

Andel av årsavgiften

0,37817%

Reparationsfond

4050 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1961

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 februari 2009
Energiprestanda: 112 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas & 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järnbrott 129:2

Förening

Namn

HSB Brf Skörden i Göteborg

Om föreningen

Om föreningen
Trivseln och tryggheten är grundlagd i husens utformning och de senaste årens förbättringar.
Husen har inglasade balkonger. Festlokal och övernattningslägenhet finns att hyra. Mellan husen finns grönskande innergårdar med plats för samvaro och lek. Hela området har god belysning för trygghet och möjlighet att kunna se ut över gården under dygnets mörks timmar.

HSB Brf Skörden består av 250 st bostadsrättslägenheter och 5 st hyreslokaler med adress Kapplandsgatan 84-148. Lägenheterna är fördelade enligt nedan:
1 rok 29st
2 rok 77st
3 rok 123st
4 rok 15st
5 rok 6st

Expeditionen Kapplandsgatan 134 är öppen måndagar 18:30 - 19:30.
E-post: brfskorden.fortroendeman@gmail.com

Uppgifterna ovan är hämtade från föreningens hemsida. Besök gärna hemsidan för mer info: www.hsb.se/goteborg/skorden

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

250

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

TV- Föreningen är anslutna till Com Hem kabel-TV.
Bredband fiber 10/100 mbit
Alla lgh har en bredbandsanslutning och det ingår i hyran - leverantör Telia.

Parkering

Parkering med separat kö:
P-däck: ca 200 kr/mån.
P-plats nedre inkl el för motorvärme: ca 250 kr/mån
Kallgarage: ca 350 kr/mån
Varmgarage: ca 500 kr/mån
Föreningen har 14 betal-gästparkeringsplatser på övre parkeringsdäck. Avgift 24 tim/dygn, 4kr/timme alternativt 30kr/dygn
Föreningen har 14 betalande gäst parkeringsplatser på övre parkerings däck, södradelen av parkeringsdäcket. Avgift 24-h: 4 kr/timme alternativt 30 kr för 1 dygn.

Renoveringar

1995-1996 Byte fönster, utbyggnad balkong samt inglasning.
2001-2002 Stambyte och badrumsrenovering. Omdragning av el.
2003-2004: Ommålning trapphus samt byte till säkerhetsdörr.
2009-2011: Ombyggnad av innergårdar.
2014-2015: Byte av tvättmaskiner
2015-2016: Dräneringsarbete utfört

Planerade renoveringar:
Byte av elinstallation i källare och installation av kodlås
Tak- och fasadreparation av utsatta områden

Ekonomi

Inga avgiftshöjningar är planerade.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Expeditionen

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Tvättstugorna ligger på Kapplandsgatan132-134 och 98-100.
Föreningslokalen på Kapplandsgatan 134 som man har möjlighet att hyra för olika fester och evenemang till en avgift av 300kr/tillfälle.
Övernattningslägenhet finns på Kapplandsgatan 84. Den kostar 200 kr/natt.
Bokningsbar bastu för 6 pers finns på Kapplandsgatan 98-100.
Fyra stycken grillplatser finns i föreningens område.
Föreningen har 3 stycken biltvättplatser.
I lägenhetens avgift ingår bostadsrättstillägg till hemförsäkringen.

Om området

Högsbo

Högt beläget, barnvänligt och mycket omtyckt stadsdel. Som boende här har man nära till alla nödvändigheter och bekvämligheter. Vackra promenadstråk i Änggårdsberget, Slottskogen och Ruddalen finns på behändigt avstånd. Man har även nära till salta bad på Näset och Saltholmen. Cykelvägar tar er både in till city på några minuter, och även ut mot Frölunda med köpcentrum och hav.

Kommunikation

Knytpunkt för kollektivtrafik i området är hållplatsen Marklandsgatan men även Axel Dahlströms torg. Härifrån kan du ta dig kors och tvärs över hela Göteborg med spårvagn 1, 2, 3, 7 och 8 samt flertalet bussar.

Närservice

På närliggande Axel Dahlströms torg finns skola, dagis, bibliotek, Ica Supermarket, gym och restaurang. Alldeles intill Kapplandsgatan finner ni även en mycket populär pizzeria.

Parkering

Flertalet besöksparkeringar finns i området. Här finns även en hel del kostnadsfria 30-minutersparkeringar.

Karta

Hör av dig till Izabela Nowak eller Izabela Nowak för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad