Sanda Sjöbrisstigen 7

Bilder

  • Såld!

Sanda Sjöbrisstigen 7 , Västergarn , Gotland

Mycket fin villa uppförd 2005 med gästhus och förråd precis intill. Bostadshuset omringas av tegelplattor som bildar en rymlig uteplats mellan de två byggnaderna. Den härliga trädgåden är alldeles lagom stor med vacker Gotlandstun runt om. Här har du nära till Klintehamns alla bekvämligheter och till fina utflyktsställen såsom Koviks fiskeläge och Ekstakusten som båda bjuder på storslagen gotländsk natur och kultur.

91 kvm, 5 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
91 kvm
Biarea:
15 kvm
Tomtarea:
1 200 kvm
Byggår:
2005
Driftskostnad:
1 408 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

91 kvm

Biarea

15 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in denna ljusa och trevliga bostad i ett av Sandas finaste villaområden med närhet till populära stränder såsom Björkhaga Strand (4 km) och Tofta Strand (7 km).

Det arkitektritade huset är byggt 2005 med påkostade och smakfulla materialval som ger en lyxig känsla.

Du kommer in i en trevlig hall med klinker på golvet och trappa upp till ovanvåning. Rakt fram ligger ett stort och fint sovrum med golv av vitlaserad furu och till vänster det helkaklade badrummet med elburen golvvärme och utrustning som WC, handfat, tvättmaskin och torktumlare.

Köket (Tibro) är integrerat med vardagsrummet och är utrustat med kylskåp, spishäll, ugn, diskmaskin och köksbänk av amerikansk valnöt (microvågsugn ingår ej). Även här ligger klinker med elburen golvärme.

Vardagsrummet har stora vackra fönsterpartier som ger rummet maximalt med ljus, braskamin som värmer gott om höst och vinter samt utgång till uteplatsen.

På övervåningen finns en tv-hörna (med städskåp) samt två rymliga sovrum varav ett har en vacker fransk balkong där du kan blicka ut över trädgården. Hela övervåningen har vitlaserad furu på golvet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla

Byggnadsår

2005

Uppvärmning

Direktverkande el, elburen golvvärme, braskamin

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Lättbetong
Fasad: Puts
Fönster: 3-glas
Tak: Tegel

Fastighetsbeteckning

Sanda Lekarve 1:124

Övriga byggnader

Intill huset finns en gäststuga samt ett förråd på sammanlagt 15 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

16 900 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 12 600 kr
VA: 500 kr
Renhållning: 500 kr
Väg, samf: 2 000 kr
Försäkring: 1 300 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppvärmningen är inkl hushållsel

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

1 508 000 kr, varav byggnadsvärde 932 000 kr

Tomt

Areal: 1 200 kvm
Tomttyp: Naturtomt/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Mycket trevlig tomt med Gotlandstun runt om.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Sanda GA:13

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Västergarn

Inte långt från Sjöbrisstigen ligger kustsamhället Klintehamn. Det är en mycket trevlig ort med livlig hamntrafik, butiker, restauranger och café. Härifrån går bland annat båtarna till de populära turistmålen Stora och Lilla Karlsö där du bland annat kan beskåda de unika fågelberg som finns där.

Ett annat mycket välbesökt utflyktsområde är det vackra Klinteberget med sin milsvida utsikt. Det även nära till fina utflyktsställen som Koviks fiskeläge och Ekstakusten som båda bjuder p�� storslagen gotländsk natur och kultur. Varje år i september anordnas Klinte marknad och i januari/februari Gotlandsrevyn som båda lockar stor publik.

Vill man lata sig på stranden är det inte långt till härliga badsplatser som till exempel Björkhaga strand (ca 4km), Warfsholm (ca 6,5km) och Tofta Strand (ca 7km).

Kommunikation

Gotlandsfärjan går normalt ca två gånger per dag från Nynäshamn. Från Oskarshamn går färjan ca en gång per dag (mer under högsäsong). Flyg går kontinuerligt året om från Visby till bland annat Stockholm och Göteborg.

Busslinje nr 10 och 51 går till Sanda tätort flera gånger per dag och gör det bekvämt att pendla till och från Visby.

Närservice

I Klintehamn hittar du det mesta du behöver såsom vårdcentral, tandläkare, bank, två livsmedelsaffärer, klädaffär, skoaffär, glasmästeri, bensinstation, bilverkstäder, skola, bibliotek, restauranger, kiosk och gatukök. I Klintehamn ligger också ett av Gotlands största byggvaruhus.

Tofta strand lockar många turister varje år med sina långa sandstränder och barnvänliga miljö. Här finns även en liten matbutik (endast öppen om sommaren), pizzeria samt Tofta Beachclub där du kan både äta och dricka gott samt svalka dig vid poolen som erbjuder förstaklassig havsutsikt!

För golfaren så finns Kronholmens golfanläggning på bekvämt avstånd med 27-hål, restaurang, proshop samt övningsområde.

Parkering

Parkering finns intill huset.

Karta

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad