Borgågatan 4, 5 tr

Bilder

  • Såld!

Borgågatan 4, 5 tr , Akalla , Stockholm

Nu kan ni sluta leta efter ett nytt boende! Här har ni en 3:a högst upp i byggnaden i barnvänligt område. Stabil förening. Med absolut närhet till matbutiker, buss/t-bana, skolor, förskolor samt Kista Galleria är detta den perfekta bostaden för barnfamiljen. Varmt välkomna!

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
André Zadeh 0737480298.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 787 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
849
Byggår:
1976

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning. Klinkergolv samt målade väggar.

Badrum: Stort badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, WC, handfat med kommodskåp, spegel, badkar samt vädringsfönster. Plastmatta och vita väggar.

Sovrum 1: Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Parkett samt vitmålade väggar med tapet.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med plats för säng, garderober, skrivbord samt övrigt möblemang. Parkettgolv samt tapetserade väggar.

Kök: Stilrent kök som gör bostaden livlig!, bänkskiva i stål samt vitt kakel med ovan. Matplats för 5-7 personer. Köket är utrustat med spis med ugn och häll. fläkt, diskmaskin samt kyl/frys (side by side).

Balkong: Balkong högst upp i byggnaden med fritt läge. Här finns gott om plats för utemöbler.

Vardagsrum: Stort och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp, tv-bänk samt övrigt. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Vitmålade väggar med även tapetserad yta. Parkettgolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

4 787 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

1,15405%

Andel av årsavgiften

1,15405%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 september 2019
Energiklass: F

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Nystad 5

Förening

Namn

Brf Borgågatan

Om föreningen

Föreningen bildades år 2003 och består av totalt 82 lägenheter fördelat på bostadsrättslägenheter i höghus samt bostadsrättsradhus på innergården.

Förrådsutrymmen finns att tillgå i källaren, samt cykelförråd. Medlemmarna har även tillgång till föreningslokal samt en gemensam tvättstuga. Föreningen har en grovsoprum som är bemannad på tisdagar mellan 18:30-19:30. Föreningslokalen på Borgågatan 12 har öppet på tisdagar mellan 19:30-20:00. Välkomna med frågor eller synpunkter.

Under slutet av 2017 byggdes en lokal om till 2 bostadsrättslägenheter som såldes och inbringade goda intäkter till föreningen.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

82

Antal hyresrätter

7

Antal lokaler i föreningen

1

Renoveringar

2017 Byte av ventilationssystem
2017 Målning av radhusens förråd
2016 Takrenovering
2016 Målning av träbyggnader
2006 Fönster och tvättstuga

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Andre Zadeh för mer information!

Andre Zadeh

Andre Zadeh

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

073-748 02 98

andre.zadeh@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad