Tavastehusgatan 17

Bilder

  • Såld!

Tavastehusgatan 17 , Akalla , Stockholm

- 2-plans radhus + en inredd vind
- Möjlig uthyrningsdel
- Låg avgift
- Friköpt tomt

Möjlig uthyrningsdel genom 2 ingångar. Möjligt att ändra planlösning och installera fler sovrum. 1 garageplats ingår. Möjligheterna är många!

Här bor du i populära och familjevänliga Akalladalen. Stor tomt med värme isolerat förråd och uteplats på framsidan i svalt nordost-läge samt altan på baksidan i bästa sydväst-läge.

Friköpt tomt i stabil samfällighet med låg avgift där mycket ingår!

Här bor du med historiska bondgården Akalla By i området samt trevliga promenadstråk på gröna Järvafältet. Vid Akalla By finns flertalet djur och ankdamm samt minigolf och café. Här arrangeras evenemang vid högtider och loppisar mm. Flertalet förskolor i området och 5 minuters promenadavstånd till Akalla centrum med tunnelbana, Ica, Lidl och mycket mer! Från Akalladalen når du enkelt E18 och E4 samt Barkarby handelsplats. Inom några år förlängs tunnelbanan till Barkarbystaden och Barkarby där du kan ansluta till pendeltåg och fjärrtåg i framtiden.

114 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
114 kvm
Biarea:
22 kvm
Tomtarea:
191 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
3 484 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 4 sovrum

Boarea

114 kvm

Biarea

22 kvm

Rumsbeskrivning

Huset är besiktat och energideklarerat. Dessa dokument finns under fliken VIKTIGA DOKUMENT. Säljaren kommer att teckna en försäkring mot Dolda-Fel.

Samfällighetsavgiften är i genomsnitt 2208 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, kabel-tv grundutbud, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler. Värme och vatten avläses 1 gång per månad och kostnaden kan variera beroende på förbrukning. Fiberkabel finns indraget in i fastigheten. Möjlighet att hyra extra garageplats finns på Torneågatan 1 i brf Akallahöjdens garage.

TOMT
Vid ingången till huset på framsidan ligger stenplattor. På framsidan finns möjlighet till plantering av mindre växtlighet i balkonglådor eller i mindre krukor. Här finns även ett värme isolerat förråd. Nordost-läge! Den fantastiska baksidan i sydväst-läge har en trädäckad altan med plats för stora utemöbler, bord, grill och inrymmer även ett par solsängar. Perfekt för varma sommardagar med lek och aktivitet i solen. Nedanför altanen gränsar gräsmattan vilket ger möjlighet till plantage av blomster och bär. Perfekt för den som älskar att vara sin egen trädgårdsmästare!

ENTRÉPLAN
Hall: Välkomnande hall med klinkergolv och vitmålade väggar samt gott om plats för avhängning och ytterligare möblemang.

Badrum: Rymligt badrum med klinkergolv, vita kaklade väggar och ett praktiskt fönster. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegel samt en rymlig duschplats.

Kök: Stort och öppet kök med en rymlig matplats när familj och vänner är på besök! Gott om förvaringsutrymmen bakom vita köksluckor. Här erbjuds även generösa arbetsytor på diskbänk med kakel ovanför. Den maskinella utrustningen består av; Kyl, frys, diskmaskin, spis/ugn samt köksfläkt.

Sovrum 1: Stort rum med plats för större säng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv och tapetserade väggar. Här finner ni trappan upp till vinden.

Sovrum 2: Rofyllt sovrum med plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang. Laminatgolv och målade väggar.

Sovrum 3: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv och tapetserade väggar.

VIND
Inredd vind med plats för säng, skrivbord samt övrigt möblemang. Perfekt gästrum!

SUTTERÄNGPLAN
Hall: Här finns två platsbyggda garderober samt även gott om förvaring i förrådet under trappan.

Vardagsrum: Luftigt, ljust och lättmöblerat vardagsrum med 3 fönsterpartier samt altandörr mot husets trevliga träaltan i skyddat söderläge. Parkettgolv och tapetserade väggar. Vardagsrummet går att dela till 2 sovrum för den som önskar.

Badrum: Helkaklat badrum utrustat med handfat med kommod, WC, spegel samt handukstork.

Klädkammare/Förråd: Gott om förvaring bakom flera garderober. Här går det att installera ett mindre kök för den som önskar.

Tvättstuga: Praktisk tvättstuga med tvättmaskin. Här finns en tvättho samt gott om plats för att hänga tvätt.

Byggnad

Byggnadstyp

Radhus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme, radiatorer

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 24 september 2019
Energiklass: B
Energiprestanda: 64 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Träpanel
Fönster: 2-glas
Tak: Sadeltak med betongpannor

Fastighetsbeteckning

Torneå 62

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

41 813 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 8 149 kr
Väg, samf: 26 490 kr
Försäkring: 7 174 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Utöver detta tillkommer kostnad för fastighetsavgift/skatt: 8049 kr/år.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 210 000 kr, varav byggnadsvärde 1 713 000 kr

Summa pantbrev

898 800 kr

Tomt

Areal: 191 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Torneå GA:1

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad