Sibeliusgången 38, 4tr

Bilder

  • Såld!

Sibeliusgången 38, 4tr , Akalla , Stockholm

"""2:A Accepterat pris! """

Välkomna till en strålande ljus bostad som är omgjord till en stor och välplanerad 1:a med inglasad balkong. Här har du chansen att förvärva en fantastisk bostad nära till tunnelbana, bussar och butiker. Badrummet är renoverat vilket gör att det är bara att flytta in och bo. För dig som dessutom vill ha ett eget sovrum kan du enkelt återställa en enkel vägg efter din egna smak.

45,6 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 967 kr Inkl. Värme,Va,Internet och kabel-tv
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45,6 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
213
Byggår:
1975
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

45,6 kvm

Rumsbeskrivning

Entré:
Välkommen in till en rymlig hall med gott om plats för större sällskap. Här har du samtidigt bra med förvaringsutrymme.

Badrum: Ett fint badrum som är renoverat 2019. Vit porslin som matchas med tapet och golv i mörka toner. duschhörna skärmas av med draperi och förvaring finns i badrumsskåpet med spegel samt spotlights.

Vardagsrum:
Stort och rymligt vardagsrum med vita väggar och parkettgolv i en öppen planlösning mot köket. Ljus kommer från fönster i två olika väder. I vardagsrummet finns det gott om plats att inreda med olika möbelgrupper.

Kök: Ljust och modernt kök med ljusa skåp samt vita bänkskivor och kakel. Vitvarorna är även vita vilket ger en modernt intryck.

Sovrum:
Rejält sovrum med vita väggar och parkettgolv. Här finns även plats för dubbelsäng. Du finner du även utgången till den inglasade balkongen.

Balkong: En rymlig och tilltagen möblerad balkong där kan spendera tid med nära och kära året runt. Balkongen har även en trevlig utsikt.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 10, hiss finns

Avgift

2 967 kr Inkl. Värme,Va,Internet och kabel-tv

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 2 000 kr

Kommentar

Notera att detta är något styrelsen ständigt pratar om flera gånger om året och bedömningarna görs efter varje möte. Därför är det viktigt att man som blivande köpare själv tar kontakt med styrelsen för att få förhandsinformation.

Andel i föreningen

0,08305%

Andel av årsavgiften

0,08305%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadsår

1975

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 december 2018
Energiklass: F
Energiprestanda: 148 kWh/m² (Atemp) och år

Förening

Namn

HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm

Om föreningen

Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

Antal lägenheter

823

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

28

TV och Bredband

Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

Renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt

Överlåtelseavgift

1162 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Andre Zadeh för mer information!

Andre Zadeh

Andre Zadeh

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

073-748 02 98

andre.zadeh@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad