Nystadsgatan 5, 3tr

Bilder

Accepterat Pris

1 795 000 kr

Bevaka slutpriset

Nystadsgatan 5, 3tr , Akalla , Stockholm

ACCEPTERAT PRIS RING FÖR VISNINGSTID! Välkomna till en välplanerad 3:a på familjevänliga Nystadsgatan. Här har ni en bostad med inglasad balkong utan insyn i bästa sydost-läge, stort badrum, stilrent kök, stort vardagsrum samt två rymliga sovrum. Närhet till Akalla centrum med tunnelbana, bussar, matbutiker samt skolor.

Kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 249 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
3, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1649
Byggår:
1976
Accepterat Pris:
1 795 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning. Plastmatta samt vitmålade väggar.

Badrum: Badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, WC, handfat med kommod, spegelskåp, badkar och fönster. Våtrumsmatta samt vitmålade väggar.

Kök: Stilrent kök med vita skåpsluckor samt vitt kakel ovan svart bänkskiva. Köket är utrustat med kyl/frys, inbyggd ugn, spishäll, fläkt samt diskmaskin. Här finns plats för matbord för 6-8 personer.

Balkong: Inglasad balkong utan insyn i bästa sydost-läge. Här finns gott om plats för utemöbler.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med plats för större soffgrupp, tv-bänk samt övrigt möblemang. Här finns goda sällskapsytor när familj och vänner är på besök. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med plats för säng, skrivbord, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta samt målade väggar.

Sovrum 2: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt målade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 5, hiss finns

Pris

1 795 000 kr Accepterat Pris

Avgift

5 249 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

1,2218%

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 april 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 159 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Källarförråd finns i samma byggnad.

Förening

Namn

Brf Nystaden 2

Om föreningen

Föreningen äger fyra hus med sammanlagt 95 bostadslägenheter. En överväldigande majoritet upplåts med bostadsrätt. Husen är byggda i mitten av 70 talet efter ritningar av arkitekten Lars Bryde, en av de mest tongivande arkitekterna i bland annat Akalla, men mest känd för att redan under 70 och 80 talen legat i framkant när det gällde miljöanpassade och energisnåla bostäder. Föreningen utgör ena sidan i en kvadrat med hus - det brukar kallas "storgårdskvarter" - med en nyrenoverad och stor grönskande gård i kvarterets mitt.

Föreningen tog över de fyra husen från det kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäder i den 6 november 2008. Närmaste grannar är ett flertal andra bostadsrättsföreningar som på samma sätt, under de senaste åren, köpt sina hus.

Läs mer på föreningens hemsida: http://www.nystaden.se/

TV och Bredband

Föreningen har bredband och tv via comhem. Som medlem i föreningen har man också möjlighet att dra in fiber in i lägenheten. Kostnaden för indragning av fiber stå bostadsrättsägaren själv för.

Om du vill veta mer om indragning av fiber, kontakta förvaltaren via växeln så berättar han mer.

Parkering

Det finns ett parkeringshus på Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus. Det finns även 2 garage längst ner på Nystadsgatan som ägs av SvenskaBostäder. Adressen för dessa garage är Sibeliusgången.

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad