Helsingörsgatan 22

Bilder

  • Såld!

Helsingörsgatan 22 , Kista , Stockholm

Missa inte denna 2:a med fantastisk uteplats i bästa sydväst-läge. Stabil förening på populära Helsingörsgatan. Lugnt område med närhet till Kista Galleria, tunnelbana, bussar, matbutiker samt skolor. Lägenheten har ett eget stort förråd på samma våningsplan.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

47,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 935 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
47,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
159
Byggår:
1978

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

47,5 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med gott om plats för avhängning i garderober. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Badrum: Badrum utrustat med wc, handfat, spegelskåp, badkar och fönster. Här finns plats för tvättmaskin. Våtrumsmatta samt våtrumstapet.

Kök: Kök med gott om plats för förvaring bakom köksluckor i grått, marmor kakel ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl/frys, spis/ugn samt fläkt. Öppen planlösning mot vardagsrum.

Vardagsrum: Stort och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för soffgrupp, tv-bänk, matbord samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Sovrum: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord på vardera sida, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv samt tapetserade väggar.

Uteplats: Gigantisk uteplats på gaveln i bästa sydväst-läge. Här finns ett förråd samt gott om plats för utemöbler.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

2 935 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,26797%

Andel av årsavgiften

0,26797%

Reparationsfond

4458 kr

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1978

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juli 2010
Energiprestanda: 184 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Helsingör Nr 2

Övrigt

27 kr av månadsavgiften avsätts varje månad till den inre reparationsfonden att nyttjas av köparen vid framtida renovering och underhåll.

Lägenheten har ett eget stort förråd på samma våningsplan samt uteplatsen.

Förening

Namn

Brf Drejö

Om föreningen

Föreningen har ca 250 lägenheter samt lokaler som uthyrs. Bostadsrättsföreningen består av de hus som har adress; Helsingörsgatan 2-32 (jämna nummer) samt Vejlegatan 9, vilka alla är byggda 1977-1978.

Föreningslokal finns att hyra för medlemmarna genom föreningen. Bastu finns även för disponering vid intresse.
Samtliga lägenheter är utrustade med invändiga förråd i lägenheterna. 68 Extra källarförråd finns att hyra genom kösystem från föreningen.

Det finns 2 stycken tvättstugor, på Helsingörsgatan 16 och Helsingörsgatan 32.

Föreningen har en bra och informativ hemsida: http://www.brfdrejo.se/

Antal lägenheter

244

Antal lokaler i föreningen

7

TV och Bredband

Föreningen har indraget bredband via Bredbandsbolaget och ComHem, det står medlemmarna fritt att välja. Kabel-TV levereras av ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.

Parkering

Varmgarage finns att tillgå för medlemmarna genom separata avtal med HSB. Även kallgarage för bil finns att tillgå. Föreningen har totalt 249 garageplatser. För exakta priser och köstatus kontaktas HSB Akalla.

För närvarande 2019-01-24 finns det platser i både kall & varmgarage.
Varmgarage: 750 kr/mån
Kallgarage: 600 kr/mån

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt

Övrigt

Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 16 som skall användas av boende på Vejlegatan 9 och Helsingörsgatan 6-18. Tvättstuga finns på Helsingörsgatan 32, som skall användas av boende på Helsingörsgatan 22-32.

Om området

Kista

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad