Bärkingeplan 11, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Bärkingeplan 11, 2 tr , Tensta , Stockholm

4:a med låg avgift högst upp i huset! 2014 totalrenoverades köket och samtliga rum. Modern och social planlösning mellan kök och vardagsrum samt en balkong i soligt västerläge. Modernt badrum från 2012 med tvättmaskin och torktumlare. 3 bra sovrum samt ett stort förråd om ca 8 kvm bredvid lägenheten.

69 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 222 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
89
Byggår:
1968

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

69 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: I hallen möts vi utav en öppen vy mot vardagsrummet med vita väggar och modernt laminatgolv. I hallen finns även goda avhängningsmöjligheter.

Kök: Fint renoverat kök från 2014 med svart kakel och vita köksskåp i ett stilrent utförande. Bra utrustade vitvaror från Electrolux med bland annat induktionshäll, kyl-frys, diskmaskin, micro och varmluftsugn.

Badrum: Badrummet renoverades år 2012 med ny plastmatta och våtrumstapet. Badrummet är utrustat med badkar, wc, handfat och spegelskåp. Här finns tvättmaskin från Siemens samt torktumlare från Bosch. Badrummet har även ett insynsskyddat vädringsfönster.

Sovrum 1: Master bedroom med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord på vardera sida. Ytskikten består av ekparkett och vitmålade väggar.

Sovrum 2: Barnkammare med ekparkett och vitmålade väggar.

Sovrum 3: Rymligt sovrum med 2 fönster samt ekparkett och vitmålade väggar samt en svart fondvägg.

Vardagsrum: Mycket trevligt och stort vardagsrum med öppen planlösning mot hall och kök. Här ligger ett modernt laminatgolv från 2014 samt vitmålade väggar. Här rymms större soffor och möblemang samt en flexibel matplats närmast balkong och fönster.

Balkong: Renoverad balkong i högt och trevligt västerläge mot föreningens lugna innergård.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

4 222 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,35527%

Andel av årsavgiften

0,35527%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 5 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Bärkinge 1

Övrigt

Lägenhetens förråd om ca 8 kvm finns på samma våningsplan.

Lägenheten är ombyggd från en 2:a till en 4:a.

Förening

Namn

Brf Äpplet

Om föreningen

Föreningen Äpplet består av 12 hus och 232 lägenheter. Samtliga upplåts med bostadsrätt.

Förvaltare är HSB Stockholm.

De allmänna utrymmena och gårdarna är fina och välskötta. Fasaderna och trapphusen är renoverade 2005-2006.

BRF Äpplet är en levande förening med eget bibliotek, tidningsredaktion, gym och trädgårdsklubb.
Föreningen har även en egen pub (öppnas till hösten) där mat, dryck och kaffe serveras till självkostnadspris, hyrs även ut till privata fester.

Övernattningslägenhet med plats för 6 personer finns att hyra för 100 kr/natt. Läs mer på föreningens hemsida: www.brf-applet.se

För att bli godkänd medlem i föreningen krävs medlemskap i HSB Stockholm

Antal lägenheter

232

Parkering

Föreningen har 208 p-platser fördelade i garage samt utomhusparkering. För information om tillgänglighet och pris kontaktas HSB Akalla.

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1162 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Tensta

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad