Stavangergatan 70, våning 5

Bilder

  • Såld!

Stavangergatan 70, våning 5 , Husby , Stockholm

Största modellen av 3:a i Husby med öppen planlösning mellan kök, matplats och vardagsrum. Högt upp i huset med inglasad balkong och fri utsikt från hela lägenheten! Modernt kök med vita luckor och en stor matplats. Renoverat badrum med golvvärme och mosaik samt tvättmaskin och torktumlare! 2 stora sovrum samt flertalet garderober och en klädkammare. Möjligt att bygga om matplatsen till ett sovrum och göra om bostaden till en 4:a!

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 462 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
653
Byggår:
1975

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med säkerhetsdörr och plats för klädavhängning. Vitmålade väggar och ett grått laminatgolv. Från hallen nås lägenhetens praktiska klädkammare.

Badrum: Modernt badrum med klinkergolv och mosaikbeklädda väggar samt ett praktiskt vädringsfönster. Här finns en modern duschkabin med flertalet funktioner. Badrummet är välutrustat med vattenburen handukstork, tvättmaskin, torktumlare, wc, handfat med kommodskåp samt spegelskåp.

Kök: Stort kök med klinkergolv och vitmålade väggar samt vita skåpsluckor. Gott om arbetsytor med modern mosaik ovanför diskbänken samt spotlightbelysning i taket. Köket är fullutrustat med spis/ugn, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys. Här finns en rymlig matplats med öppen planlösning mot vardagsrummet som gör det möjligt att duka upp långbord för festliga tillfällen. Matplatsen går även att bygga om till ett sovrum för att göra om bostaden till en 4:a!

Vardagsrum: Renoverat vardagsrum med vitmålade väggar, modernt laminatgolv och spotlights. Bra ljusinsläpp från 2 fönsterpartier samt balkongdörr.

Balkong: Mycket trivsam inglasad balkong med trägolv. Balkongen ligger i ett högt soligt söderläge med bra utsikt och fritt från insyn.

Sovrum 1: Stort sovrum som rymmer en dubbelsäng eller 2 enkelsängar. Laminatgolv och målade väggar samt 2 platsbyggda garderober.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med parkettgolv och målade väggar i en mörkgrå nyans. Här finns garderober med skjutdörrar i svart utförande.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 6, hiss finns

Avgift

5 462 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Andel i föreningen

0,31509%

Andel av årsavgiften

0,31509%

Reparationsfond

2247 kr

Tillträde

Juni 2019

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 januari 2010
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Lofoten 1

Övrigt

Källarförråd och tvättstuga finns i samma byggnad.

Avsättning till inre reparationsfond 28 kr/månad.

Förening

Namn

Brf Lofoten

Om föreningen

Brf Lofoten bildades 1970 och består av 8 stycken bostadshus med totalt 353 lägenheter. I föreningen finns också ett lägenhetsdaghem på Stavangergatan 54-62 samt ett fristående daghem på Lofotengatan 30.
Det finns även ett antal lokaler som är uthyrda.

Föreningens medlemmar har tillgång till Grovsoprum/Miljöstation, Källarförråd, Tvättstugor och Parkering. Garage finns på Stavangergatan 73 med ca. 380 platser, till en kostnad från 200 kr/mån. Garagerenovering utförd under 2015/2016. Medlemmarna har även tillgång till Bastu på Lofotengatan 12. Cykelrum hittar ni på Lofotengatan 6 och 22. Fritidslokal med full utrustat kök och plats för ca 30 personer finns att boka för medlemmarna.

Kabel-TV och El ingår i månadsavgiften. Bredband finns att tillgå genom Banhof.

Mer information på föreningens hemsida: http://www.brflofoten.se/

Antal lägenheter

353

Antal lokaler i föreningen

14

Om området

Husby

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad