Borgågatan 6, 5 tr

Bilder

  • Såld!

Borgågatan 6, 5 tr , Akalla , Stockholm

En klassisk Akalla-3:a om 73 kvm i välbevarat originalskick högst upp i huset! Passar dig som vill modernisera och även för dig som vill flytta in i ett välbevarat skick. Barnvänligt område med flertalet förskolor och skolor i närområdet samt fantastiska omgivningar med lekparker, grönytor, fotbollsplaner samt Akalla By och Järvafältet runt hörnet!

Borgågatan är en solid HSB-förening med låg belåningsgrad om 2800 kr/kvm! Nyrenoverade trapphus, hissar och tvättstuga samt ett rymligt källarförråd får du på köpet. Ett par minuter bort finns tunnelbana som tar dig till City på 20 minuter! I Akalla centrum finns även Lidl, ICA, restauranger och en bred service.

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 694 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
859
Byggår:
1976

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr. I hallen finns plats för avhängning vid hatthylla samt 2 platsbyggda garderober. Ytskikten består av plastmatta på golv och tapetserade väggar i ljus kulör.

Badrum: Stort badrum i originalutförande med plastmatta på golv och målade väggar samt ett praktiskt vädringsfönster. Badrummet är utrustat med wc, handfat, spegelskåp, modern duschkabin samt förberett med VA och el för att installera tvättmaskin.

Kök: Originalkök i välbevarat skick och en rymlig matplats för 4-10 personer. Köket är utrustat med spis/varmluftsugn från Electrolux (-12), side-by-side kyl/frys från Samsung (-15) och köksfläkt. Här finns gott om förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor samt ett städskåp. Ytskikten består av plastmatta på golv och tapetserade väggar i ljus kulör. Bra ljusinsläpp genom fönster och balkongdörr tack vare det höga läget.

Balkong: Mycket trivsam balkong med modernt trägolv (-11) samt en fri utsikt i soligt västerläge.

Vardagsrum: Lättmöblerat vardagsrum med generöst ljusinsläpp genom ett stort fönsterparti i fritt och högt läge. Ytskikten består av plastmatta på golv och tapetserade väggar i ljus kulör.

Sovrum 1: Master bedroom med plats för dubbelsäng och/eller spjälsäng. Här finns idag 5 äldre garderober som med fördel byts ut mot en modern och snygg garderobsvägg. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Sovrum 2: Perfekt barnkammare som rymmer enkelsäng/våningssäng och lekyta. Plastmatta på golv och tapetserade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

4 694 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

1,15405%

Andel av årsavgiften

1,15405%

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Nystad 5

Övrigt

Källarförråd och tvättstuga finns i samma byggnad.

Förening

Namn

Brf Borgågatan

Om föreningen

Föreningen bildades år 2003 och består av totalt 82 lägenheter fördelat på bostadsrättslägenheter i höghus samt bostadsrättsradhus på innergården.

Förrådsutrymmen finns att tillgå i källaren, samt cykelförråd. Medlemmarna har även tillgång till föreningslokal samt en gemensam tvättstuga. Föreningen har en grovsoprum som är bemannad på tisdagar mellan 18:30-19:30. Föreningslokalen på Borgågatan 12 har öppet på tisdagar mellan 19:30-20:00. Välkomna med frågor eller synpunkter.

Under slutet av 2017 byggdes en lokal om till 2 bostadsrättslägenheter som såldes och inbringade goda intäkter till föreningen.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

82

Antal hyresrätter

7

Antal lokaler i föreningen

1

Renoveringar

2017 Byte av ventilationssystem
2017 Målning av radhusens förråd
2016 Takrenovering
2016 Målning av träbyggnader
2006 Fönster och tvättstuga

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad