Århusgatan 91

Bilder

  • Såld!

Århusgatan 91 , Kista , Stockholm

Utmärkt läge på barnvänliga Århusgatan! Modernt vitt kök med nya vitvaror samt vitmålat vardagsrum med utgång till tomten i bästa västerläge mot skogsdunge. Övre plan renoverat med parkettgolv och målade väggar samt gott om förvaring.

Juridisk person accepteras! Stabil samfällighet där fjärrvärme, vatten, garageplats och mycket mer ingår.

Århusgatan gränsar till Järvafältets naturreservat samtidigt som du har 30 minuter från dörr till T-Centralen. Flertalet förskolor och skolor inom promenadavstånd. Här finns även kolonilotter och idrottsplatser på nära håll!

88 kvm, 3 rok

Tomträttsavgäld/år:
10 600 kr
Typ:
Kedjehus
Boarea:
88 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
122 kvm
Byggår:
1980
Driftskostnad:
2 886 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum varav 2 sovrum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning

Huset är energideklarerat och kommer att besiktas den 17/7. Dessa dokument finns under fliken VIKTIGA DOKUMENT. Säljaren kommer att teckna en försäkring mot Dolda-Fel.

Samfällighetsavgiften är 2337 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler.

ENTRÉPLAN

Hall: Ljus hall med modern säkerhetsdörr. Här ligger klinkergolv och hallen är utrustad med en garderob.

WC: Modern gäst-wc med svart klinkergolv och ljus mosaik samt praktiskt vädringsfönster.

Vardagsrum: Vitmålat vardagsrum med laminatgolv samt bra ljusinsläpp genom stort fönsterparti och altandörr.

Kök: Ljusa köksluckor och grå bänkskiva samt stilrent kakel ovanför arbetsytorna. Vita skåpsluckor och parkettgolv samt målade väggar. Köket är utrustat med ny kyl och frys från Samsung samt modern diskmaskin från Husqvarna. Här finns även spis/ugn och köksfläkt. Rymlig matplats för 4-8 personer samt utgång till tomten.

ÖVRE PLAN

Övre hall: Huset erbjuder gott om förvaring på det övre planet. Här finns 3 platsbyggda garderober samt en klädkammare. Parkettgolv och vita väggar.

Sovrum 1: Modern ekparkett och ljust målade väggar.

Sovrum 2: Modern ekparkett och ljust målade väggar. Här finns en större garderob med skjutdörrar samt fönster med utsikt mot skogsdunge.

TOMTEN

Baksida: Stor träaltan samt gräsmatta mot intilliggande skogsdunge. Altanen ligger i soligt västerläge och är utrustad med markis, belysning och eluttag.

Framsida: Från köket nås en stenbelagd uteplats mot den lugna innergården i österläge.

Förråd: I nära anslutning till entrén finns ett förråd om ca 5 kvm.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans parhus

Byggnadsår

1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 maj 2013
Energiklass: -
Energiprestanda: 104 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas & 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Fastigheten är del i Århus Samfällighet. Besök samfällighetens hemsida för mer information: http://arhus.org/

Samfällighetsavgiften är 2337 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler.

I medlemsavgiften ingår en preliminär avgift för din förbrukning av kall- och varmvatten samt uppvärmning av ditt hus. Denna baserar sig på statistik över normalförbrukning för de olika hustyperna.

I januari varje år görs en avläsning av dina mätare via fjärravläsning.

Under februari månad sammanställer styrelsen samtliga fakturor för vatten och fjärrvärme och räknar därmed fram kostnader för varmvatten i m³, kallvatten i m³ samt fjärrvärme i m³.

När detta är gjort så räknas kostnaderna för respektive hus ut och jämförs med de preliminära avgifterna. Har man förbrukat mer får man en tilläggskostnad på kvartalsfakturan i april och har man förbrukat mindre så reduceras kvartalsfakturan med det belopp man betalat för mycket.

Huset är anslutet till ComHems nät. Det är upp till fastighetsägaren att själv välja vilka tjänster man vill köpa från leverantören.

Det finns en kö för att få hyra en extra garageplats om man skulle behöva plats för fler än en bil. Dessa platser kostar 250 kronor/månad.

Fastighetsbeteckning

Århus 145

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

34 640 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 600 kr
Väg, samf: 28 040 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 849 000 kr, varav byggnadsvärde 756 000 kr

Summa pantbrev

2 670 000 kr

Tomt

Areal: 122 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Århus GA:1

Tillträde

Flexibelt

Om området

Kista

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Karta

Hör av dig till Siyar Hamidanoglu eller Ramzi Hamam för mer information!

Siyar Hamidanoglu

Siyar Hamidanoglu

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-751 43 47

siyar.hamidanoglu@husmanhagberg.se

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Extra kontaktperson

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad