Sibeliusgången 28, 11tr

Bilder

  • Såld!

Sibeliusgången 28, 11tr , Akalla , Stockholm

Topprenoverad riktigt stor 1:a med Akallas lägsta avgift. Lägenheten har stor sovalkov, riktigt kök med matplats, inglasad balkong, nyrenoverat badrum och gott om förvaring. Kort sagt allt man kan önska sig. Såhär billigt och centralt är näst intill omöjligt att hitta. Belägen mitt på torget i Akalla med T-bana, butiker, Ica och service utanför porten. Runt knuten finns hela Järvafältet och mysiga Akalla by.
Missa inte chansen!

49 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
1 823 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
49 kvm
Våning:
11, hiss finns
Lägenhetsnummer:
587
Byggår:
1975

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

49 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande hall med gott om förvaring i flertalet garderober. Snyggt laminatgolv och målade väggar. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum:
Välplanerat stort rum i vinkel med perfekt avdelningsmöjlighet till sovrum. Gott om plats för dubbelsäng i sovalkoven. Plats för stor soffgrupp och kontorshörna i vardagsrumsdelen. Laminatgolv samt vitmålade väggar.

Kök:
Rymligt kök med utgång till den härliga inglasade balkongen i högt läge med fantastisk utsikt. Köket är nyrenoverat med släta svarta luckor, mörk bänkskiva och vitt kakel i modern stil. Laminatgolv samt vitmålade väggar. Köksutrustning: kyl/frys, induktionshäll, fläkt, diskmaskin, inbyggd mikro och ugn i praktisk arbetshöjd.

Badrum:
Nyrenoverat modernt badrum med helkaklade väggar och klinkergolv. Duschhörna, handdukstork (el), wc, handfat i kommod samt spegelskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

11 av 12, hiss finns

Avgift

1 823 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

1,3197%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 februari 2010
Energiprestanda: 157 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Vindsförråd hör till lägenheten.
Varmgarage under huset som nås direkt med hissen.

Förening

Namn

Brf Sibeliusgången 28

Om föreningen

Parkering finns i varmgarage och kostar 400 kr/mån samt plats i bur 480 kr/mån. Lediga platser finns, kontrollerat 2017-03-23.
Föreningen har totalt 68 garageplatser. Kommande renoveringar i föreningen är nya mattor på våningsplanen inom kort.
Ingen höjning av avgift under 2014, 2015 el. 2016. Föreningen består av totalt 96 lägenheter och av dessa är ca 19 hyresrätter. Föreningen har 5 lokaler upplåtna med hyresrätt som inbringar goda intäkter till föreningens ekonomi. Ekonomisk förvaltning: Deloitte.

Senaste renoveringarna:
Nya golv på alla våningsplan 2016
Hissar utbytta 2016
Trapphus och entrè ommålat 2016
Ny LED-belysning på våningsplanen 2013
* Tvättstuga renoverad 2010

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi eller Sara Marshall för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Sara Marshall

Sara Marshall

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-438 20 59

sara.marshall@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad