Narviksgatan 5, 5tr

Bilder

  • Såld!

Narviksgatan 5, 5tr , Husby , Stockholm

Varmt välkomna till denna 3:a med fantastiska möjligheter i en bra förening med låg avgift där elen ingår! Högst upp i huset med fantastisk balkong utan insyn i bästa sydvästläge! Lättmöblerat vardagsrum, ljust kök, rymligt badrum samt två stora sovrum. Närhet till T-bana, bussar, Husbybadet samt matbutiker.

Varmt välkomna att kontakta ansvarig mäklare för mer information:
Aria Karadaghi 070-750 31 78.

76 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 688 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
209
Byggår:
1974

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnade och möblerbar hall. Här finns även en garderob. Plastmatta och tapetserade väggar. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr.

Badrum: Renoverat (2013) och rymligt badrum utrustat med tvättmaskin, torktumlare, WC, handfat med kommod, duschplats med skjutdörrar i glas samt vädringsfönster.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med gott om plats för större soffgrupp. Mycket ljusinsläpp från fönsterpartier. Plastmatta och tapetserade väggar.

Kök: Smakfullt kök med vita luckor och grått kakel ovan diskbänk i rostfritt stål. Köket har bra förvaringslösningar och tillfredställande arbetsytor. Invid stort fönster finns det plats för matbord för 6-8 personer. Köket är utrustat med kyl, frys, spis/ugn samt fläkt. Här finns möjlighet att installera diskmaskin.

Sovrum 1: Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta och tapetserade väggar.

Sovrum 2: Stort sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, garderober samt övrigt möblemang. Plastmatta och tapetserade väggar.

Balkong: Från sovrum 2 når man den stora balkongen med plats för utemöbler samt en fantastisk utsikt högst upp i byggnaden i bästa sydvästläge.

Klädkammare/Förråd: Praktiskt utrymme med gott om plats för förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

4 688 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Andel i föreningen

0,1926%

Andel av årsavgiften

0,19353%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 juni 2010
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

HSB:s Brf Vikingen i Kista

Om föreningen

Föreningen omfattar 556 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som hyrs ut till förskolor.

Lägenhetsförråden är placerade i källarplan eller i markplan. Flertalet tvättstugor finns på varje gård.
Tvättstugorna finns i gatuplan, dessutom finns det 3 stycken grovtvättstugor belägna på Lofotengatan 13, Narviksgatan 15 och Stavangergatan 34.
Rum för cykelförvaring finns, samt hobbyrum för den händige.

För den som vill finns det tillgång till bastu på Stavangergatan 44. Föreningslokalen går att hyra för 800 kr/tillfälle. Lokalen är utrustad med wc, kök med kyl/frys, diskmaskin glas och porslin samt bord och stolar för ca 60 personer. Gästlägenhet finns att hyra för 350 kr/natt på Lofotengatan 29.

Gå gärna in på föreningens hemsida för ytterligare information.
http://www.brfvikingen9.se/

Antal lägenheter

556

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband finns genom Bahnhof stadsnät och kabel-tv levereras genom Comhem, som även erbjuder internet och ip-telefoni. Comhems basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Parkering

På Stavangergatan finns en parkeringsyta med 99 platser, varav 12 gästplatser och övriga är förhyrda för föreningens medlemmar.

På Lofotengatan finns ett parkeringshus som byggdes klart under 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Om området

Husby

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad