Skäftingebacken 32, 6 tr

Bilder

  • Såld!

Skäftingebacken 32, 6 tr , Tensta , Stockholm

Välkomna till denna rymliga och ljusa gavellägenhet med utsikt som sträcker sig ända till Kista Galleria. Fönster i tre väderstreck. Alla ytskikt renoverade 2017 i ljusa färger och alla dörrar i hela lägenheten utbytta 2017. Möjlighet att riva vägg mellan kök och vardagsrum finns, detta kommer att ge lägenheten en öppnare känsla och dessutom går bostaden att göras om till en fyrarummare. Rymligt badrum stammbytt 1998. Allt detta på promenadavstånd till T-bana samt butiker i Tensta.

78 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 332 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
78 kvm
Våning:
6, hiss finns
Lägenhetsnummer:
107
Byggår:
1969

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

78 kvm

Rumsbeskrivning

Entré: Välkomnande hall med plats för avhängning hatthylla. Bra förvaring i ett stort platsmonterat skåp. Klinkergolv och vitmålade väggar.

Badrum: Rymligt badrum med beige klinkergolv och vitt kakel. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, wc-stol, badkar, handfat, spegel. Fönstret är placerat högt upp på väggen för goda utvädringsmöjligheter.

Kök: Praktiskt och kompakt kök med stora arbetsytor på arbetsbänk i rostfritt stål. Vita skåpluckor och grått kakel på väggen ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med ugn, spis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys. I anslutning till det ljusa köket finns den tilltänkta matplatsen intill en stor fönstergrupp som ger rikligt ljusinsläpp. Matplatsens vägg mot vardagsrummet går att riva för att få en öppnare planlösning som knyter ihop alla de sociala utrymmena i lägenheten.

Sovrum: Stor sängkammare med plats för större dubbelsäng, arbetshörna och garderober. Stort fönster i söderläge ger gott om ljusinsläpp.

Sovrum: Mindre sovrum med plats för säng och en garderob. Stort fönster ger rikligt med ljusinsläpp.

Vardagsrum: Stort och ljust vardagsrum med plats för stora möblemang framför en tilltänkt plats för TV. Här finns också utgången till den fina balkongen i sydostligt läge som sträcker sig över grannbyggnadens tak. Detta ger gott om sol på morgonen samt några timmar in på eftermiddagen. Utmärkt att plantera blomster i krukor och i balkonglådor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

5 332 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Andel i föreningen

0,15823%

Andel av årsavgiften

0,15823%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 200 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Hydinge Ii

Övrigt

-Avsättning till inre reparationsfond görs inte
-Ett extra kylskåp och en extra frys kvarlämnas
-Mikrovågsugn kvarlämnas

Förening

Namn

Brf Päronet nr 7 inom HSB Stockholm

Om föreningen

HSB Brf Päronet nr 7 består av 676 lägenheter. Stambytta badrum mellan 1995-1998.

Föreningen bildades den 15 januari 1965 och registrerades den 27 februari 1965. Föreningen innehar tomträtten, äger och förvaltar byggnaderna och fastigheterna: Islinge, Vissinge, Elinsborg, Hasslinge, Skäftinge, Hydinge 1 och 2 samt Mellinge. Tomträtt innehas även på fastigheten Tensta 4:8; (parkeringen vid Elinsborgsbacken).

Förvaltningsområdet omfattar 20 bostadsbyggnader med 676 lägenheter, 286 p-platser utomhus samt 290 garageplatser fördelat i både varm- och kallgarage. I varmgaraget finns även parkering i troaxbur för MC och mopeder. Grovsopsrum finns på Vissingebacken samt ett på Melligebacken. Det senare endast för de boende på Mellingebacken. Styrelsen planerar att bygga grovsoprum även på Elinsborgsbacken samt Skäftingebacken.

Överlåtelser, avgifter, hyror, parkerings- och garageplatser administreras av förvaltaren HSB.

Uthyrningslägenhet samt gemensamhetslokal finns i föreningen.
Fyra tvättstugor finns i föreningen.

Titta gärna på föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/stockholm/paronetnr7

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

676

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

KabelTV och Bredband via ComHem. Grundutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Parkering

P-plats och garageplats finns att hyra. Kan förekomma kö. Cirkapriser:
P-plats utomhus - 200 kr/månad
Kallgarage - 300 kr/månad
Varmgarage - 570 kr/månad
P-plats med EL. - 350 kr/månad
MC-Plats - 150 kr/månad

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1593 kr

Pantsättningsavgift

683 kr

Om området

Tensta

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Karta

Hör av dig till Fabian Hedlund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad