Helsingörsgatan 50, 2 tr

Bilder

  • Såld!

Helsingörsgatan 50, 2 tr , Kista , Stockholm

Välkomna till en pärla som bara måste upplevas! Större totalrenoverad (2016) tvåa på andra våningen med HELA 9 kvadratmeter inglasad terrass i fritt läge med sol HELA dagen. Lägg där till att lägenheten ligger på byggnadens gavel med fönster i tre väderstreck vilket ger ett oklanderligt ljus. Bostaden inrymmer ett exklusivt utrustat och toppmodernt badrum och ett omsorgsfullt renoverat Epoq-kök med den allra senaste utrustningen och designen. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum som omges av ett vackert burspråk med stor fönstergrupp. Hela lägenheten är belagd med en mörkare nyans av enstavig ekparkett och alla väggarna är vitmålade, vilket ger lägenheten ytterligare ljus. Utgången till den stora och soldränkta terrassen finns i det mysiga sovrummet som rymmer en stor dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöblemang. Mycket bra förvaringslösningar i tre stora garderober i hallen och en enorm garderobsvägg i sovrummet. Återigen, varmt välkomna!

51,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 304 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
135
Byggår:
1979

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51,5 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall bakom säkerhetsdörr med gott om plats för avhängning på hatthylla. Denna yta har öppnats upp och inrymts med en L-formad garderobsgrupp med spegeldörrar som ger entrén ett större djup. Hallen inrymmer tillfällig förvaring av cykel eller barnvagn.

Badrum: Välplanerat och exklusivt badrum renoverat med idérikedom och finess. Stora, vita och blanka kakelplattor och stora grå klinkerplattor klär golv och väggar. Här inne finns ett handfat som är inbyggt i en bänkskiva i massivt trä under vilken en tvättmaskin (Bosch) och en större kommod i högblank vit färg inryms. Dessutom finns möjlighet att använda en modern duschvägg med massagefunktion bakom ett stänkskydd i glas. Badrummet är utrustat med wc, handdukstork, golvvärme och ett spegelskåp i jumbo-storlek.

Kök: Kompakt och välutrustat Epoq- kök med alla funktioner som man kan kräva. Högblanka vita skåpsluckor bryts av utav grönt sjöstenskakel och en mörkare bänkskiva i massiv ek. Köket har två sidor på vilka arbetsytor finns vilket möjliggör matlagning av flera personer samtidigt. Köket är utrustat med en stor och mörk keramisk diskho med tillhörande avrinningsyta, kyl/ frys (Electrolux), varmluftsugn och induktionshäll (Wiit), integrerad diskmaskin (Bosch), inbyggd micro (Siemens) samt en inbyggd tystgående fläkt (Electrolux). Intill köket finns ett fönster som ger gott ljusinsläpp.

Vardagsrum: Öppen yta mellan kök och vardagsrum. Här ryms en soffgrupp, TV-bänk och ett matbord intill det vackra burspråket. Utrymmet är perfekt för den som gillar att se på TV medan man lagar mat.

Sovrum: Mysigt och insynsfritt sovrum med en stor garderobsvägg med skjutdörrar i spegelglas som erbjuder bra förvaring av allt från smycken och slipsar till vinterjackor och dammsugare. I sängkammaren ryms en stor dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöblemang. Bra ljusinsläpp från både fönster och glasdörr som leder ut till den stora terrassen.

Terrass: Denna uteplats på andra våningen kan tjäna som ett extra rum tack vare dess storlek på hela 9 kvadratmeter. Här ute finns alla förutsättningar för trevliga dagar i solen men också goda middagar med solnedgången som utsikt. På terrassen finns en platsmonterad L-formad bänk med förvaringsutrymme. Den stora terrassen erbjuder planteringsmöjligheter av både grönska och blomster i balkonglådor. Grått klinker täcker hela terrassgolvet och terrassen är möblerbar året om.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns

Avgift

3 304 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband

Andel i föreningen

0,24698%

Andel av årsavgiften

0,24698%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1979

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 juni 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Helsingör Nr 3

Övrigt

- Avsättning till inre reparationsfond görs med 33 kr/ månad. Avsättningen är inkluderad i månadsavgiften.
- Spotlights med dimmerfunktion i alla rum förutom i vardagsrummet
- Alla fönster är ommålade invändigt i vit färg.
- Garderoberna är platsmonterade och ingår i köpet.

Förening

Namn

Brf Björnö

Om föreningen

Föreningen har 309 stycken lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt.

Bredbandstelefoni och bredband 100 mbit fiberoptiskt från Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften. Samtliga lägenheter i Brf Björnö kommer att uppgraderas till 1000/1000 Mb/s bredband, s.k. "gigabit"-nät för en oförändrad månadsavgift. Kabel-TV finns från ComHem där basutbudet ingår i månadsavgiften.

Tvättstugor finns på Helsingörsgatan 23, 37, 46.
Cykelförråd finns på 33 och 38. Barnvagnsrum finns i anslutning till varje port.

Inom föreningen finns 157 garageplatser i varmgarage och 16 garageplatser i kallgarage, samtliga upplåts med hyresrätt genom separata avtal. Det finns även 31 stycken avgiftsbelagda parkeringsplatser.

Extra källarförråd finns till uthyrning genom separat avtal.

Föreningslokal finns att hyra på Helsingörsgatan 44. Där finns även bastu, träningslokal och festavdelning.

Området: Mycket trevligt bostadsområde med lekparker,daghem,skolor mm. runt knuten.
Promenadavstånd till Kista Galleria med öppettiderna 10-21 nästan året om med stort utbud. På promenadavstånd finns även Järva naturreservat med milslånga gång- och cykelvägar samt ett oexploaterat naturliv.

Antal lägenheter

309

Parkering

Garage, 243/408 kr/mån

Om området

Kista

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Karta

Hör av dig till Fabian Hedlund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad