Nykarlebygatan 196

Bilder

  • Såld!

Nykarlebygatan 196 , Akalla Trädgårdsstad , Stockholm

Söker du en mindre och modern lägenhet men vägrar ge upp drömmen om radhuskänslan? Detta är ett perfekt boende för dig som värdesätter ett boende med kvalité. Det som utmärker denna mysiga bostadsrätt är dels den soldränkta uteplatsen på framsidan och dels den stora och blomsterfyllda uteplatsen på baksidan. Trots de fina uteplatserna och stora fönstren är radhuset insynsskyddat och ger en privat känsla. Bostaden inrymmer ett fullt utrustat badrum med modernt vitt kakel och ljusgrått klinker renoverat 2015. Lägenheten har ett mysigt kök inrett i ljusa färger samt en trevlig matplats med utsikt mot lugnt promenadstråk. Genomgående fräscha ytskikt i form av vitmålade väggar och mörkare högkvalitativt golv. Denna drömlika radhuslägenhet ligger strax intill det grönskande Järvafältet som erbjuder promenadstigar och joggingspår för ett aktivt liv i naturen. Dessutom ligger Akalla T-banan på 10 minuters promenadavstånd. T-banan tar dig till T-centralen på 21 minuter. Varmt välkomna till ett rofyllt och vackert boende att trivas i!

42 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 882 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
42 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
243
Byggår:
1975

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

42 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning på både hatt- och skohylla. Ljusare klinkergolv samt vitmålade väggar.

Kök: Praktiskt kök där all utrustning och alla skåp är nära till hands vilket ger en smidighet vid matlagning. Ljusa och vackra skåpsluckor som kantas av en mosaikprydd vägg ovan arbetsbänk i laminatmaterial. Köket är utrustat med kyl och frys (Whirlpool), diskmaskin (Bosch), ugn och spis (Gram), fläkt (IKEA) och dubbel diskho. Intill köket finns den trevliga matplatsen med fönster som vetter ut mot framsidans uteplats och lugnt promenadstråk.

Badrum: Modernt och stilrent badrum med mörkgrått klinkergolv och kaklade väggar i vitt renoverat 2015. Badrummet har en stor inglasad duschhörna, handfat och matchande kommod i vita fräscha färger, wc, handduktork samt ett spegelskåp som tjänar som extra förvaringsutrymme. Lägg där till att ägaren av bostaden slipper springa mellan radhuset och tvättstugan då tvättmaskin (Whirlpool) finns.

Vardagsrum: Från köket och badrummet löper en korridor med en garderobsgrupp som leder in i den öppna ytan som tjänar som vardagsrum och sovhörna. Här finns plats för soffgrupp, tv-bänk och en större säng. Rikligt med ljusinsläpp från stora fönstergrupper och altandörr. Här inne finns utgången till uteplatsen på den lugna bakgården med plats för stora utemöblemang och grill. Tack vare baksidans storlek kan ägaren njuta av plantering av både blomster och grönska i generösa rabatter. Ett måste för trädgårdsmästaren!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

2 882 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,15298%

Andel av årsavgiften

0,15298%

Reparationsfond

1769 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Bostadsrättsradhus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 januari 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 185 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Nykarleby 3

Förening

Namn

Brf Trädgårdsstaden i Stockholm

Om föreningen

Föreningens hemsida: http://www.tradgardsstaden.net/startsida.htm

Föreningen har en stabil och välskött ekonomi samt bra underhållna fastigheter. 2014-2015 påbörjades fasadbyten i hela föreningen. Taken är nylagda sedan ca år 2005.

Stambyte är inte något som är på gång i nuläget (juni 2015) - stammarna är filmade och ser ut att vara i bra skick - däremot kan man ju aldrig garantera att det kommer att dröja med stambyte om något radikalt händer. Om en bostadsrättsinnehavare ska renovera badrummet så måste föreningen kontaktas först!

Ovanstående uppgifter 2015-06 från Ingrid Nordahl på HSB som själv har bott i föreningen sedan 1975.

Av föreningens 421 lägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Föreningen äger också förskolorna Nykarlebygatan 5 och Nykarlebygatan 163 som hyrs av Stockholms Stadsdelsförvaltning samt en lokal som hyrs av BEAB AB.
Den totala bostadsytan uppgår till 34 283 kvm och lokalarean till 2098 kvm.

Uppdelningen på olika lägenhetsstorlekar är:
1 ROK 46 st
2 RKV 24 st
2 ROK 48 st
3 ROK 180 st
4 ROK 123 st

Under året har 45 överlåtelser skett.
På föreningens fastigheter finns 328 parkeringsplatser varav 279 hyrs ut till medlemmar och 49 till andra hyresgäster. Föreningen har 26 extra mindre förråd för uthyrning till medlemmar boende i Brf Trädgårdsstaden.

Antal lägenheter

421

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

ComHem levererar Tv-kanaler till oss. Har du några frågor, kontakta ComHem på
www.ComHem.se .
Brf Trädgårdsstaden har tillsammans med Akalla Husby Närt (AHN) slutit ett treårigt gruppavtal
med ComHem som innebär att du får tillgång till:
Analogt grundutbud: 15 kanaler

BREDBAND
Brf Trädgårdsstaden ingår i Akalla-Husby-Nätort (AHN) och har ett fibernät fram till varje bostad. Vår Internetleverantör är Bahnhof bredband www.bahnhof.se

Parkering

Föreningen har 2 stora p-ytor vid infarten till området. Här finns uteplatser som det för nuvarande (2015-06) är kö till. Däremot finns möjlighet att hyra garageplats med bur i grannföreningen på Helsingforsgatan för 500 kr/mån.

Om området

Akalla Trädgårdsstad

Akalla Trädgårdsstad är byggd efter en arkitekttävlan i miljonprogrammets sista skälvande minut. På området skulle egentligen två - och fyravåningshus uppföras, men endast husen utmed Helsingforsgatan blev byggda. I boken Akalla som gavs ut av John Mattssons Byggnads och Fastighets AB 1988 ges en bra beskrivning av områdets tillkomst av de båda arkitekterna Torbjörn Ericson och Björn Jarnlert. Markarbetena påbörjades hösten 1973 och färdigbyggd var trädgårdsstaden årsskiftet 1975/76. Husen specialbyggdes endast 4, 2 m breda för att kunna transporteras på järnväg från Lund. Området fick en mänsklig skala med marknära små och stora lägenheter. De blev från början eftertraktade boendemiljöer som man hoppades skulle står sig över tiden. 1978 sålde JM sina Akalla-lägenheter till HSB i Stockholm.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Fabian Hedlund eller Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad