Sveaborgsgatan 7

Bilder

  • Såld!

Sveaborgsgatan 7 , Akalla , Stockholm

Lägenheten med fantastiska möjligheter! Här har ni en hemtrevlig och fräsch 3:a med endast ett stenkast till tunnelbana, bussar och matbutiker. Ta chansen att hitta ett hem och bo precis som det är eller renovera efter egen smak. Varmt välkomna på visning!

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 449 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
49
Byggår:
1976

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning, skohylla, hatthylla samt övrigt möblemang. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Badrum: Stort och fräscht badrum utrustat med tvättmaskin, WC, handfat, spegelskåp, badkar. Här finns möjlighet att renovera efter egen smak!

Sovrum 1: Mysigt sovrum med plats för enkelsäng samt övrigt möblemang exempelvis garderober. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum 2: Stort och ljust sovrum med plats för dubbelsäng, garderober samt övrigt möblemang. Laminatgolv och målade väggar.

Vardagsrum: Luftigt och lättmöblerat vardagsrum med plats för större soffgrupp. Här finns gott om sällskapsytor när vänner och familj är på besök. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Kök: Fräscht kök med vita luckor samt gott om arbetsyta med svartmålad vägg ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis/ugn samt fläkt. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Uteplats: Från köket har man utgång till inglasade uteplatsen i söderläge. Perfekt utrymme att utnyttja året om. Här finns plats för utemöbler.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

4 449 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband, Ip-telefoni

Andel i föreningen

0,91743%

Andel av årsavgiften

0,9935%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 augusti 2008
Energiprestanda: 183 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad