Lofotengatan 28, bv

Bilder

  • Såld!
  • Sovrum
  • Vardagsrum
  • Kök
  • Matplats
  • Hall

Lofotengatan 28, bv , Husby , Stockholm

Välkomna till denna fräscha och välplanerade 2:a om 65 kvm med möjlighet att göra om till en 3:a. Genomgående fräscha ytor, kaklat badrum och stor balkong. Gångavstånd till T-bana, Husbybadet och matbutiker. Välskött förening med hushållsel som ingår i månadsavgift. Varmt välkomna på visning!

65 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 135 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
65 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
745

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

65 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Stor och ljus hall med plats för garderob och hatthylla. Här finns det gott om utrymme för förvaring samt övrigt möblemang. Laminatgolv och vitmålade väggar. Säkerhetsdörr.

Badrum: Rymligt badrum med helkaklade väggar. Badrummet är utrustat med WC, handfat med skåp, badkar. Här finns även möjlighet att installera en tvättmaskin.

Vardagsrum: Stort vardagsrum med goda sällskapsytor. Här finns utrymme för större soffgrupp samt övrigt möblemang. Parkettgolv och vitmålade väggar.

Kök: Fräscht kök med ljusa luckor samt gott om arbetsyta. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis/ugn och fläkt. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Sovrum: Gigantiskt sovrum med plats för dubbelsäng, garderober samt övrigt möblemang. Från sovrummet har man tillgång till lägenhetens stora balkong. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

4 135 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Andel i föreningen

0,251%

Andel av årsavgiften

0,251%

Reparationsfond

3938 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 januari 2010
Energiprestanda: 134 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

Brf Lofoten

Om föreningen

Brf Lofoten bildades 1970 och består av 8 stycken bostadshus med totalt 353 lägenheter. I föreningen finns också ett lägenhetsdaghem på Stavangergatan 54-62 samt ett fristående daghem på Lofotengatan 30.
Det finns även ett antal lokaler som är uthyrda.

Föreningens medlemmar har tillgång till Grovsoprum/Miljöstation, Källarförråd, Tvättstugor och Parkering. Garage finns på Stavangergatan 73 med ca. 380 platser, till en kostnad från 200 kr/mån. Garagerenovering utförd under 2015/2016. Medlemmarna har även tillgång till Bastu på Lofotengatan 12. Cykelrum hittar ni på Lofotengatan 6 och 22. Fritidslokal med full utrustat kök och plats för ca 30 personer finns att boka för medlemmarna.

Kabel-TV och El ingår i månadsavgiften. Bredband finns att tillgå genom Banhof.

Mer information på föreningens hemsida: http://www.brflofoten.se/

Antal lägenheter

353

Antal lokaler i föreningen

14

Om området

Husby

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Husby
170 m
Salam Orient Livs HB
210 m
Köpcentrum & Gallerior
Akalla Centrum
640 m
Sollentuna Centrum
2,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Brostugan Förskola
40 m
Dalhagsskolan Fritidshem
60 m
Grundskolor
Husby Ungdomsgård
190 m
Husbygårdsskolans Fritidshem
250 m
Gymnasium
Stockholm Science & Innovation School , SSIS
1,1 km
Internationella Engelska skolan i Kista
1,2 km
Universitet & Högskolor
PRO:s Folkhögskola
340 m
Institutet för Internationell Ekonomi
1,2 km
Banker
Nordea Bank AB
1,4 km
SEB
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
1,5 km
Barkarby Golfhall
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Dalhagens Bollplan
250 m
Husby Ishall
380 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Sollentuna sim- och sporthall
3,8 km
Nälstaspåret Motionsspår
5,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 1,95 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte