Sotingeplan 38, nb

Bilder

  • Såld!

Sotingeplan 38, nb , Tensta , Stockholm

Välkomna till den fräscha och moderna tvårummare med uteplats mot fin och grön innergård. Med sina 63 kvadratmeter är lägenheten av den större varianten tvåor och har ett stort vardagsrum och sovrum. Köket från 2010 är fint och har matchande färger i svart, vitt och rostfritt. Dessutom är det helkaklade badrummet stambytt 2009 och har allt man kan kräva av ett modernt badrum. Med gångavstånd till Tensta tunnelbana och till Spånga station ligger dessutom bostaden centralt. Genomgående fräscha ytskikt med parkett i alla rum förutom i kök där laminatgolv lagts för att matcha färgerna i köket.

62,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 718 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
127
Byggår:
1969

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62,5 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Rymlig och öppen hall som leder in i kök, badrum och vardagsrum. Här ryms garderober, hatthylla och skohylla. Laminatgolv i träimitation och vitmålade väggar.

Badrum: Fräscht badrum i vitt kakel och beige klinker stambytt 2009. utrymmet är upplyst med spotlights som styrs av rörelsedetektorer. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, torktumlare, wc, handfat, spegel, kommod i mörkare trä.

Kök: Rymligt och välutrustat kök i tidsenlig design. Särskilt mycket uppmärksamhet har getts färgvalen som är vita och kombinerade med svart kakel ovan bänkskivan i laminat med en touch av rostfritt. Köket har stora arbetsytor vilket ger möjlighet att laga stora måltider tillsammans. Köket är utrustat med ugn (Bosch), induktionshäll, dubbel diskho, inbyggd micro (Whirlpool), diskmaskin (Bosch) samt kyl och frys (Bosch). Invid köket ligger matplatsen för upp till 6 personer vid fönster i mysigt läge. Laminatgolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum: Rymlig och ljus yta som är ljuslagd av stor fönstergrupp som vetter mot grönskande baksida. Här finns plats för stor soffa och plats för TV. Vitmålade väggar med fondtapet och parkettgolv.

Sovrum: Rymligt och mysigt sovrum med rikligt ljusinsläpp från fönster och dörr som leder ut till den sköna inglasade uteplatsen. Detta rum har plats för stor garderobsgrupp och stor dubbelsäng. Parkettgolv och vita väggar med fondtapet i mörkare nyans.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns

Avgift

3 718 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,3491374%

Andel av årsavgiften

0,34914%

Reparationsfond

2043 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus med hiss

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 mars 2010
Energiprestanda: 154 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Grytinge 2

Övrigt

Förråd på samma våningsplan ingår.
Avsättning till reparationsfond görs inte (Saldo: 2043 kr)

Förening

Namn

Riksbyggens brf Stockholmshus nr 25

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen innehar med tomträtt fastigheterna Grytinge 1, 2 och 3 samt Sotinge 1. Här finns 14 hus med totalt 232 lägenheter och 8 lokaler. Föreningen förvaltas av Riksbyggen.

Stambyte genomfördes i föreningen 2009 (både badrum & kök).

I föreningen finns flertalet gemensamhetslokaler. Alla i föreningen får avgiftsfritt använda tvättstugorna som finns i trappuppgång 4, 14 och 78. Där finns vanliga tvättmaskiner, grovtvättmaskin, torktumlare, torkrum, mangel och strykrum. I port 6 finns en gästlägenhet med 4 bäddar som kan hyras av föreningens medlemmar. I hus 76-80 finns en fritidslokal som kan hyras, perfekt för privata fester, en avgift tas ut vid bokning av lokalen. I hus 12-14 finns ett hobbyrum som kostnadsfritt får användas av föreningens medlemmar. Där kan man snickra, måla m.m. Dessutom finns cykelförråd och grovsoprum.

Föreningen har installerat elektroniska lås till samtliga portar och garage.

http://sotingeplan.wordpress.com/

Om området

Tensta

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Karta

Hör av dig till Fabian Hedlund för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad