Kaskögatan 24, bv

Bilder

  • Såld!

Kaskögatan 24, bv , Akalla , Stockholm

Radhuskänsla med uteplats och balkong! Totalrenoverad 2014! Lyxigt renoverat badrum med golvvärme och spotlights. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt spotlightbelysning och svart granitgolv med golvvärme. 2 stora sovrum med goda förvaringsmöjligheter. Uteplats i rakt söderläge som delvis har tak och egen utgång till föreningens barnvänliga innergård med lekplatser och bollplan samt skogsdunge.

Barnvänligt område med flera förskolor och skolor i närområdet. Här finns även stora parker med grönytor och lekparker. 3 minuters promenadavstånd till Akallas tunnelbana. I centrumet finns flertalet matbutiker och service! Tvättstuga och källarförråd finns i samma byggnad samt närhet till garage!

75,6 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 544 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband & Ip-Telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
75,6 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
769
Byggår:
1975

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

75,6 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Luftig och välkomnande hall med öppen planlösning mot kök och vardagsrum som ger ett bra ljusflöde. Praktisk avlastningsyta med 3 förvaringsskåp som avgränsar hall och vardagsrum. Gott om utrymme för klädavhängning samt en vit dubbelgarderob med skjutdörrar. Hallen är utrustad med säkerhetsdörr, svart granitgolv med golvvärme samt vitmålade väggar. Spotlightbelysning med dimmerstyrning.

Badrum: Modern badrum med golvvärme, ljust klinkergolv och svarta helkaklade väggar. Badrummet har ett praktiskt vädringsfönster, wc, dusch med frostade glasväggar och takdusch. Här finns även spegel med belysning, handfat med vitt kommodskåp samt ett matchande vitt badrumsskåp. Spotlightbelysning med dimmerstyrning.

Sovrum 1: Master bedroom med utgång till balkong. Här ligger ett modernt laminatgolv i brun kulör samt vitmålade väggar och tapetserad fondväggar. Sovrummet är utrustat med en platsbyggd garderob med tillhörande spegelskjutdörr. Idag nyttjas garderoben som ett kontor / gaminghörna.

Balkong: Balkong i svalt och lummigt norrläge. Insynsskyddat läge.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med plats för enkelsäng samt möjlighet att installera garderobsvägg direkt till höger om entrén. Laminatgolv och målade väggar samt tapetserad fondvägg.

Vardagsrum: Vardagsrummet med det där lilla extra: unik fondvägg i natursten med inbyggda spotlights och rödmålad topp. Golvet består av svart granitgolv med golvvärme samt med röda inslag. Väggarna är vitmålade och inbyggda spotlights i taket med dimmerstyrning. Utgång till uteplats samt öppen planlösning.

Kök: Rött kök med svart bänkskiva, dubbel diskho samt mörk natursten ovanför arbetsytan. Köket är utrustat med inbyggd diskmaskin, kyl/ frys, varmluftsugn, micro, induktionshäll samt stor köksfläkt från Electrolux. Köksön innehar förvaring samt en eldriven värmekamin (ur funktion). Matplats i ett ljust burspråk med 4 fönster samt möjlighet att duka upp långbord tack vare den öppna planlösningen.

Uteplats: Magnifik uteplats med trädäckad altan och egen grind ut till den barnvänliga innergården. Uteplatsen är delvis under tak samt inger goda möjligheter för planteringar. Solläget är optimalt då uteplatsen har ett rakt söderläge.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

4 544 kr inkl Värme, VA, Kabel-Tv, Bredband & Ip-Telefoni

Andel i föreningen

0,12782%

Tillträde

Flexibelt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 december 2008
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Porkala Nr 249

Övrigt

Källarförråd finns i samma byggnad. Tvättstuga finns i samma byggnad samt flera tvättstugor i föreningen.

Bostaden totalrenoverades 2014 med nytt badrum, kök och nya ytskikt i hela lägenheten. Nya innerdörrar samt utbytt elcentral med jordfelsbrytare och automatsäkringar.

Förening

Namn

HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm

Om föreningen

Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

Antal lägenheter

823

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

28

TV och Bredband

Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

Renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt

Överlåtelseavgift

1162 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad