Narviksgatan 17, våning 2

Bilder

  • Såld!

Narviksgatan 17, våning 2 , Husby , Stockholm

Äntligen en 4:a med uthyrningsdel till salu i populära Brf Vikingen med låg avgift! Möjligt att göra om till 5:a tack vare gavelfönster. Minimera dina boendekostnader med hjälp av en hyresgäst i uthyrningsdelen. Möjligheterna är många med denna oslipade diamant! Renoveringsbehov på båda badrummen samt kök. Ett av Husbys bästa lägen uppe på Narviksgatans höjd med utsikt över Järvafältet i soligt sydväst-läge. Möjligt att göra en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Nära till 2 tunnelbanestationer samt flertalet matbutiker. Behagligt avstånd till Kista Galleria med generösa öppettider och service.

91 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 424 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
91 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
224
Byggår:
1975

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

91 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Stor hall som inrymmer plats för avhängning samt hallmöbel eller barnvagn. Laminatgolv och tapetserade väggar samt säkerhetsdörr.

Badrum: Rymligt badrum med praktiskt vädringsfönster. Badrummet är utrustat med wc, handfat, badkar samt tvättmaskin från Electrolux. Grön plastmatta på golv och våtrumstapet på väggar.

Kök: Stort arbetskök med matplats invid ett trevligt fönster som släpper in en bra mängd ljus. Köket är utrustat med träluckor, diskmaskin, spis/tvådelad ugn, köksfläkt, dubbla kyl/frys och golvet är utrustad med laminatgolv från 2017. Gott om skåp och förvaringsmöjligheter samt städskåp och skafferi.

Sovrum 1: Master bedroom med utgång till balkong i fritt gavelläge. Laminatgolv och tapetserade väggar samt utrymme för möjlig förvaring. Ingång till klädkammare med ett linneskåp.

Sovrum 2: Skadat parkettgolv, vitmålade väggar och garderob.

Balkong: Balkong i mycket trevligt sydväst läge mot föreningens välskötta innergård. Utsikt mot natur och Järvafältet.

Vardagsrum: Vardagsrummet nås genom ett par glasdörrar från hallen samt genom passage från sovrummet. Här möts man direkt av ett väldigt ljust vardagsrum med fönster i två olika väderstreck. Plastmatta på golv och väggarna är klädda i ljus tapet. Det nuvarande vardagsrummet går att göra om till två sovrum tack vare gavelfönstret, se bifogad planritning för en bra överblick.

UTHYRNINGSDEL

Hall: Praktisk hall för avhängning samt med säkerhetsdörr. Randigt tapetserade väggar och plastmatta på golv.

Uthyrningsdel/Sovrum 3: Stort och rymligt rum med ett fönsterparti mot grönska samt vädringsmöjlighet. Här ligger plastmatta på golv och väggarna är tapetserade.

Wc uthyrningsdel: Duschrum i renoveringsbehov med våtrumstapet och plastmatta. Här finns wc och handfat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Avgift

5 424 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Andel i föreningen

0,2366%

Andel av årsavgiften

0,23562%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 juni 2010
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Källarförråd finns i samma port. Tvättstuga finns i samma byggnad samt flera tvättstugor i föreningen.

Förening

Namn

HSB:s Brf Vikingen i Kista

Om föreningen

Föreningen omfattar 556 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som hyrs ut till förskolor.

Lägenhetsförråden är placerade i källarplan eller i markplan. Flertalet tvättstugor finns på varje gård.
Tvättstugorna finns i gatuplan, dessutom finns det 3 stycken grovtvättstugor belägna på Lofotengatan 13, Narviksgatan 15 och Stavangergatan 34.
Rum för cykelförvaring finns, samt hobbyrum för den händige.

För den som vill finns det tillgång till bastu på Stavangergatan 44. Föreningslokalen går att hyra för 800 kr/tillfälle. Lokalen är utrustad med wc, kök med kyl/frys, diskmaskin glas och porslin samt bord och stolar för ca 60 personer. Gästlägenhet finns att hyra för 350 kr/natt på Lofotengatan 29.

Gå gärna in på föreningens hemsida för ytterligare information.
http://www.brfvikingen9.se/

Antal lägenheter

556

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband finns genom Bahnhof stadsnät och kabel-tv levereras genom Comhem, som även erbjuder internet och ip-telefoni. Comhems basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Parkering

På Stavangergatan finns en parkeringsyta med 99 platser, varav 12 gästplatser och övriga är förhyrda för föreningens medlemmar.

På Lofotengatan finns ett parkeringshus som byggdes klart under 2019.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Om området

Husby

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam eller Patrik Barej för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad