Mellingebacken 12, 4tr

Bilder

  • Såld!

Mellingebacken 12, 4tr , Tensta , Stockholm

Uthyrningsdel! Renoverad 3:a med uthyrningsdel i populär förening där EL INGÅR. Inglasad balkong i söderläge och stambytt helkaklat badrum. Högt upp i huset med grönskande utsikt. Nära skolor, förskolor, butiker, service och T-bana. Varmt välkomna på visning!

81 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 598 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
377
Byggår:
1969

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Stor och välkomnande hall med plats för klädavhängning, barnvagn, etc. Här ligger svart klinkergolv och väggarna är vitmålade.

Badrum: Stort badrum med praktiskt vädringsfönster samt plats för tvättmaskin. Badrummet är utrustat vitt klinkergolv och helkaklade väggar. Här finns badkar, wc, handfat och spegelskåp.

Vardagsrum: 2 fönster i högt läge med en av Tenstas bästa utsikter - över Järvafältets gröna skog och ängar! Här ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade.

Kök: Renoverat kök med smakfull design! Vita skåpluckor och grå arbetsbänk som ger snygg och unik karaktär till detta moderna kök. Köket är utrustat med spishäll, fläkt, diskmaskin, ugn, kyl, frys samt inbyggd micro. Gott om förvaring och arbetsytor samt vitt kakel ovanför arbetsytorna. Svart klinkergolv och vitmålade väggar i köket med matplats för 6-10 personer invid fönster.

Sovrum: Master bedroom med plats för dubbelsäng, nattduksbord, garderober samt en egen klädkammare. I sovrum och klädkammare ligger parkettgolv och väggarna är vitmålade. Utgång till inglasad balkong i söderläge.

Mindre sovrum / Kontor: Perfekt utrymme att använda som gästrum eller kontor. Svart klinkergolv samt vitmålade väggar.

UTHYRNINGSDELEN

Uthyrningsdel: Liten hall med plats för avhängning. Stort sovrum/vardagsrum med ett stort fönsterparti med härlig utsikt över Järvafältet. Sovrummet är utrustat med laminatgolv samt vitmålade väggar.

Duschrum: Rymligt duschrum med duschplats, wc, handfat samt spegelskåp. Duschrummet är utrustat med klinkergolv och helkaklade väggar i ljusa nyanser.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

5 598 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV & Hushållsel

Andel i föreningen

0,16504%

Andel av årsavgiften

0,16504%

Reparationsfond

2692 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 januari 2009
Energiprestanda: 213 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Förening

Namn

Brf Päronet nr 7 inom HSB Stockholm

Om föreningen

HSB Brf Päronet nr 7 består av 676 lägenheter. Stambytta badrum mellan 1995-1998.

Föreningen bildades den 15 januari 1965 och registrerades den 27 februari 1965. Föreningen innehar tomträtten, äger och förvaltar byggnaderna och fastigheterna: Islinge, Vissinge, Elinsborg, Hasslinge, Skäftinge, Hydinge 1 och 2 samt Mellinge. Tomträtt innehas även på fastigheten Tensta 4:8; (parkeringen vid Elinsborgsbacken).

Förvaltningsområdet omfattar 20 bostadsbyggnader med 676 lägenheter, 286 p-platser utomhus samt 290 garageplatser fördelat i både varm- och kallgarage. I varmgaraget finns även parkering i troaxbur för MC och mopeder. Grovsopsrum finns på Vissingebacken samt ett på Melligebacken. Det senare endast för de boende på Mellingebacken. Styrelsen planerar att bygga grovsoprum även på Elinsborgsbacken samt Skäftingebacken.

Överlåtelser, avgifter, hyror, parkerings- och garageplatser administreras av förvaltaren HSB.

Uthyrningslägenhet samt gemensamhetslokal finns i föreningen.
Fyra tvättstugor finns i föreningen.

Titta gärna på föreningens hemsida för mer information: http://www.hsb.se/stockholm/paronetnr7

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

676

Antal hyresrätter

4

Antal lokaler i föreningen

9

TV och Bredband

KabelTV och Bredband via ComHem. Grundutbudet av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Parkering

P-plats och garageplats finns att hyra. Kan förekomma kö. Cirkapriser:
P-plats utomhus - 200 kr/månad
Kallgarage - 300 kr/månad
Varmgarage - 570 kr/månad
P-plats med EL. - 350 kr/månad
MC-Plats - 150 kr/månad

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1593 kr

Pantsättningsavgift

683 kr

Om området

Tensta

Det nya Tensta uppfördes i samband med miljonprogrammet och skulle ha en "stadsmässig" täthet nära naturen. I den nya stadsdelen skulle även "trafikseparering" gälla, alltså fordonstrafiken avskild från övriga trafiken genom planfria korsningar. Det första spadtaget togs i november 1966 och året därpå skedde den första inflyttningen. De första boenden fick leva på en gigantisk byggarbetsplats med tillfälliga matbutiker i baracker, provisorisk busslinje, leriga gångvägar och bristande social service. En av de stora aktörerna var Svenska Bostäder som informerade sina nya hyresgäster i en broschyr 1969: "Vi vill uppmärksamma Er på att Ni flyttar till en stadsdel i varande. Ni kommer med andra ord en tid framöver att bo på en byggarbetsplats med allt vad det innebär...". Dessa problem ledde till att Testa fick utstå massiv kritik, speciellt av massmedia. Situationen förbättrades i takt med att stadsdelen växte fram och sociala inrättningar samt skolor och centrumanläggningen färdigställdes.
Till miljonprogrammet hörde även småhus och år 1969-1970 uppfördes kvarteret Sörgården i regi av Stockholms stads småstugebyrå (SMÅA). Kvarteret ligger öster om Spånga kyrka och är stadsdelens enda ursprungliga småhusområde. De 76 vinkelbyggda radhusen tillkom i självbyggeri och hade formgivits av arkitekterna Jon Höjer och Sture Ljungqvist. Området är en bra representant för det tidstypiska idealet för radhus från 1960-talet "tätt-och-lågt". Arkitekturen är enhetlig med enkla, kubiska, byggnadsvolymer och fasader i ljus spritputs och röd träpanel. Kvarterets småhus är grönklassade av Stadsmuseet i Stockholm vilket betyder bebyggelse som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad