Saimagatan 7, 4tr

Bilder

  • Såld!

Saimagatan 7, 4tr , Akalla , Stockholm

Nu har ni chans att förvärva denna omgjorda och totalrenoverade lägenhet belägen högt upp i huset i barnvänligt område på Saimagatan. Förening med låg avgift. Närhet till Kista Galleria, matbutiker, buss/t-bana, skolor & förskolor. Varmt välkomna!

73 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 693 kr inkl värme, kallvatten
Typ:
Lägenhet
Boarea:
73 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
765
Byggår:
1976

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

73 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Ljus och välkomnande hall med gott om plats för förvaring i garderober med skjutdörrar i spegelglas. Vitmålade väggar, laminatgolv i valnötsfärgad nyans samt spotlightsbelysning i taket.

Badrum: Lyxigt badrum utrustat med jacuzzi, WC, handfat med kommodskåp, spegelskåp samt tvättmaskin. Svart klinkergolv och helkaklade vita väggar samt spotlightsbelysning i taket.

Sovrum 1: Stort sovrum med plats för dubbelsäng samt övrigt möblemang. Vitmålade väggar samt laminatgolv i valnötsfärgad nyans

Sovrum 2: Lägenhetens största sovrum med härligt ljusinsläpp från fönsterpartier. Här finns gott om utrymme för dubbelsäng, nattduksbord samt övrigt möblemang. Vitmålade väggar samt laminatgolv i valnötsfärgad nyans.

Walk-in-closet: Rymlig klädkammare med vitmålade väggar och laminatgolv i valnötsfärgad nyans. Här får ni chans att designa efter egen smak och tycke.

Vardagsrum: Ljust och rymligt vardagsrum i öppen planlösning. Vitmålade väggar, laminatgolv i valnötsfärgad nyans samt spotlightsbelysning i taket.

Kök: Kök i öppen planlösning med bardisk mot vardagsrum. Laminatgolv, vita skåpsluckor och svart kakel ovan arbetsbänk. Köket är utrustat med inbyggd micro, ugn, induktionshäll, fläkt, samt integrerad diskmaskin och kyl/frys.

Inglasad balkong: Från köket har man utgång till den inglasade balkongen i högt och fritt läge. Plats för möblemang.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

3 693 kr inkl värme, kallvatten

Andel i föreningen

0,00697%

Andel av årsavgiften

0,84832%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1976

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 januari 2009
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Förening

Namn

Brf Saimagatan

Om föreningen

Brf Saimagatan består av 133 lägenheter och 16 radhus. Källarförråd finns att tillgå varje lägenhetsinnehavare. Gemensam tvättstuga finns på Saimagatan 9 och 17, båda två är nyligen renoverade. Det finns en föreningslokal på Saimagatan 1 som har öppet varje onsdag mellan kl 18.30 - 19.30.

Uppgifter från styrelsen 2015-08: stambyte, renoveringar, tillbyggnader är inte aktuellt under de kommande 5 åren. Vi höjer normalt avgiften varje år med 2% för bostadsrätter. Detta har inte gjorts under 2015
Föreningen har infört varmvattendebitering för alla boende men har i gengäld sänkt hyra/avgift med en summa som motsvarar en normalförbrukning av varmvatten ( 700 kbm/kvm/år och 63:-/kbm VV).
Varmvattenkostnaden debiteras månadsvis med början i Augusti, Fakturan kommer då i mitten av September. Hyressänkningen gäller fr.o.m Augusti. 2015. 2016 alt 2017 ska föreningen börja byta ut våra 11 hissar. De räknar med att byta en hiss per år.
Detta kommer inte att påverka hyra/avgift inom de närmaste åren eftersom föreningen har reserverade medel som täcker kostnaden för 8 - 9 hissar.

För mer info se föreningens hemsida www.brfsaima.se

TV och Bredband

Internet finns indraget i lägenheterna och finns att tillgå från Comhem och Bredbandsbolaget.

Parkering

Det finns ett parkeringshus på Saimagatan, där föreningens medlemmar får hyra parkeringsplatser. Parkeringshuset erbjuder uteplatser samt garageplatser. Detta administreras av SvenskaBostäder, telefonnummer 0771-318 318. Kontakta dem för aktuella priser och köstatus. Det finns även 2 garage längst ner på Nystadsgatan som ägs av SvenskaBostäder. Adressen för dessa garage är Sibeliusgången.

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad