Stavangergatan 12, sv

Bilder

  • Såld!

Stavangergatan 12, sv , Husby , Stockholm

Låg avgift där kabel-tv och el ingår! Studiokänsla i denna moderna 2:a med öppen planlösning. Lyxigt badrum med massagedusch, spotlights och svart/vitt kakel. Inglasad balkong med radhuskänsla och naturen som granne. Här bor du billigt med närhet till butiker tunnelbana och E4/E18 som tar dig till City på 20 minuter.

52,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 749 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
52,5 kvm
Våning:
-1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
296
Byggår:
1974

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

52,5 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Hall med säkerhetsdörr och öppen planlösning mot kök och vardagrum samt praktiskt tillgång till lägenhetens badrum/wc. I hallen ligger ett mörkt klinkergolv och väggarna är vitmålade.

Kök: Öppet kök med vitvaror i fullstora storlekar från välkända märket Electrolux; diskmaskin, kyl, frys, köksfläkt samt spis/ugn med spishäll och dubbelugn. Micro ur funktion. Träfärgade köksluckor samt vit köksbänk och svart kakel ovanför arbetsytorna.

Vardagsrum: Stor rymd i denna öppna planlösning med gott ljusinsläpp från 2 fönster samt balkongdörr. Här ligger ett vitlaserat parkettgolv och väggarna är vitmålade. Inbyggda spotlights i taket.

Badrum: Nyare badrum med svart klinkergolv och vita helkaklade väggar med svarta detaljer. Lyxig massagedusch med glasväggar samt spotlights i taket. Här finns även wc, handfat med vitt kommodskåp, spegel med spotlights och eluttag.

Sovrum: Laminatgolv och vitmålade väggar samt plats för dubbelsäng och garderober.

Balkong: Inglasad balkong i lummigt läge med radhuskänsla i nordväst-läge. Balkongen är utrustad med trägolv, belysning och eluttag.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

-1 av 5, hiss finns

Avgift

2 749 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,125%

Andel av årsavgiften

0,03373%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 26 mars 2009
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Källarförråd finns precis intill lägenheten på samma våningsplan. Den närmsta tvättstugan finns vid samma port - Stavangergatan 12. Det finns flera tvättstugor i föreningen som man kan boka och använda.

Förening

Namn

HSB:s Brf Vikingen i Kista

Om föreningen

Föreningen omfattar 556 lägenheter som upplåts med bostadsrätt samt 2 lokaler som hyrs ut till förskolor.

Lägenhetsförråden är placerade i källarplan eller i markplan. Flertalet tvättstugor finns på varje gård.
Tvättstugorna finns i gatuplan, dessutom finns det 3 stycken grovtvättstugor belägna på Lofotengatan 13, Narviksgatan 15 och Stavangergatan 34.
Rum för cykelförvaring finns, samt hobbyrum för den händige.

För den som vill finns det tillgång till bastu på Stavangergatan 44. Föreningslokalen går att hyra för 800 kr/tillfälle. Lokalen är utrustad med wc, kök med kyl/frys, diskmaskin glas och porslin samt bord och stolar för ca 60 personer. Uthyrningsrum finns att hyra för 250 kr/natt på Lofotengatan 29.

Gå gärna in på föreningens hemsida för ytterligare information.
http://www.brfvikingen9.se/

Antal lägenheter

556

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Bredband finns genom Bahnhof stadsnät och kabel-tv levereras genom Comhem, som även erbjuder internet och ip-telefoni. Comhems basutbud av tv-kanaler ingår i månadsavgiften.

Parkering

På Stavangergatan finns en parkeringsyta med 99 platser, varav 12 gästplatser och övriga är förhyrda för föreningens medlemmar.

På Lofotengatan fanns ett garage med 347 platser som är under byggnation idag, 2018-01.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Om området

Husby

Utbyggnaden av stadsdelarna i norra Järva, Akalla, Husby och Kista, planerades samtidigt, och en generalplan för dessa lades fram år 1971 och bebyggelsen var en del av miljonprogrammet. Tanken var att de tre stadsdelarna skulle ges något olika utformning, och vid planeringen tog man intryck av den kritik som kommit mot de något tidigare byggda stadsdelarna i södra Järva, Rinkeby och Tensta, där bland annat byggplaneringen brustit i samordning.[1]
Husby byggdes först av de tre stadsdelarna i norra Järva, och utbyggnaden enligt planen genomfördes från 1972 till 1977. Centrumanläggningen ritades av Torgny Gynnerstedt[5] och färdigställdes vid årsskiftet 1975/1976, och tunnelbanestationen stod klar 1977. Inflyttning skedde från 1974. Husby är byggt på en höjdplatå som sluttar svagt i alla väderstreck. Den nedsprängda matargatan Norgegatan skär rakt igenom stadsdelen. Kvarteren och gatorna i området bär namn efter norska orter och personer, som Oslogatan, Trondheimsgatan och Edvard Griegsgången. Trafikplaneringen är konsekvent där bilar och fotgängare skiljs åt i olika nivåer. Flera gångbroar leder fotgängarna över områdets nedsänkta bilgatorna. För att undvika att spårområden delade bebyggelsen drogs tunnelbanan under mark genom stadsdelen.[1]
I Husby finns bland annat ett äventyrsbad, Husbybadet, en ishall, idrottshall, bibliotek, och delar av Kista stadsdelsförvaltning. Området har två låg- och mellanstadieskolor och en högstadieskola. Där finns även tre matvarubutiker, apotek, en folkhögskola samt ett ålderdomshem. Husbykyrkan, som är en del av Evangeliska Frikyrkan, ritades av Karl-Erik Hjalmarsson med tydlig inspiration från de uppländskla medeltidskyrkorna. Medan grannstadsdelarna Akalla och Kista även har stora arbetsplatsområden inom stadsdelarna, är Husby i det närmaste en renodlad bostadsstadsdel.[1]
Bebyggelsen i Husby består nästan uteslutande av lägenhetshus byggda inom ramen för miljonprogrammet. Majoriteten av lägenheterna i stadsdelen ägs av Svenska bostäder, Wallenstam och HSB. De lägenheter som ägs av Wallenstam har växlat ägare ett stort antal gånger. Missnöjet med bostadssituation i stadsdelen ledde i slutet av 1900-talet till protestaktioner i form av en demonstration och fördröjda hyresinbetalningar samt etablerandet av en hyresgästorganisation vid sidan om hyresgästföreningen, Husby unite. En del av Svenska bostäders lägenhetsbestånd har också omvandlats till bostadsrätter och omvandligen av ytterligare hyresrätter till bostadsrätter är en het politisk fråga.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 19 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad