Torneågatan 15, bv

Bilder

  • Såld!

Torneågatan 15, bv , Akalla , Stockholm

Attraktiv 3:a på populära Akallahöjden med radhuskänsla! 80 kvm disponerade på bästa möjliga sätt med stora sociala ytor. Uteplats i gavelläge. Perfekt lägenhet för barnfamiljen i en solid förening med närhet till skolor, natur och tunnelbana!

80 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 404 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
80 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
182
Byggår:
1977

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med plats för avhängning samt garderob. Klinkergolv och tapetserade väggar.

Badrum: Stilrent och helkaklat badrum. Här finner ni ett underbart badkar, WC, handfat med kommod samt vädringsfönster. Här finns även utrymme för tvättmaskin.

Vardagsrum: Stort och lättmöblerat vardagsrum med generöst ljusinsläpp. Här finner ni utgången till den fantastiska uteplatsen. Laminatgolv och tapetserade väggar.

Uteplats: Rymlig uteplats i gavelläge. Stora sällskapsutrymmen med plats för bord och stolar samt blommor och plantering.

Kök: Ett välplanerat och unikt kök med mycket bra funktion och arbetsytor. Utrymme för matplats för 6-8 personer finns invid fönstrerna.

Arbetsrum: Praktiskt arbetsrum för den som vill arbeta i lugn och ro hemma. Går även att göra om och använda som klädkammare.

Sovrum 1: Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Stort fönsterparti som ger behagligt ljusinsläpp. Parkettgolv samt tapetserade väggar.

Sovrum 2: Trevligt sovrum med gott om plats för förvaring. Parkettgolv och ljustapetserade väggar.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

4 404 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,39914%

Andel av årsavgiften

0,39914%

Reparationsfond

3237 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1977

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 januari 2010
Energiprestanda: 141 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2+1 glas

Fastighetsbeteckning

Pargas Nr 4

Förening

Namn

Brf Akallahöjden

Om föreningen

Brf Akallahöjden bildades 1979. Föreningen består av 25 bostadhus med sammanlagt 271 lägenheter.

Föreningen erbjuder bl a övernattningsrum, festlokal för ca 50 personer, motionslokal på Pargasgatan 27, välutrustad tvättstuga som kan bokas elektroniskt, grovtvättstuga på Torneågatan 27, bastu på Pargasgatan 46, cykelrum i flertalet av portarna samt några extra förråd finns för uthyrning. Tvättstugor finns på Pargasgatan 11, Pargasgatan 36, Torneågatan 27, Torneågatan 35.

Föreningen ligger nära Akalla By, som är en gammal by med historiska anor ända till bronsålderns tidevarv. I Akalla by finns kvarlämningar som offersten, offerkälla, vikingagravar m.fl. År 1636 ritades den första kartan över Akalla by. Det fanns då tre gårdar i byn. Trots att många av de gamla husen har försvunnit är Akalla by idag en av de bäst bevarade byarna i Stockholmsområdet.

I Akalla by finns bland annat en hembygdsgård som uppfördes på 1770-talet och som användes som bostad fram till år 1900. Det bedrivs även 4H-verksamhet med ett flertal djur såsom grisar, höns, getter, änder och hästar. Det finns även ett kafé och en snickeriverkstad i Akalla by samt att de anordnar julmarknader och liknande aktiviteter.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

271

Antal lokaler i föreningen

10

TV och Bredband

Brf Akallahöjden har ett avtal med ComHem som ger alla boende tillgång till programpaketet Medium 8 favoriter utan extra kostnad. Bredband genom Bahnhof stadsnät.
Se gärna föreningens hemsida: www.akallahojden.se för mer information.

Parkering

Föreningen har totalt 361 p-platser fördelat på garage och utomhusplatser

För att hyra en plats kontaktas Primär på telefon 08 - 120 027 08. Plats med bur kostar 400 :-/månad och plats på taket, utan bur, kostar 200:-/månad. MC-plats 180 :-/månad.
Det finns gott om gästparkeringar i området och möjlighet att hyra gästparkering 7-30 dygn genom Primär för gästtaxa.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Aria Karadaghi för mer information!

Aria Karadaghi

Aria Karadaghi

Kista

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

070-750 31 78

aria.karadaghi@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad