Århusgatan 171

Bilder

  • Såld!

Århusgatan 171 , Kista , Stockholm

Friköpt parhus med gavelläge på populära Århusgatan! Renoveringsbehov och bra potential i detta stora hus med tomt i söderläge. Populär samfällighet med god ekonomi och låg avgift där det mesta ingår.

102 kvm, 4 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
102 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
162 kvm
Byggår:
1980
Driftskostnad:
3 172 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

102 kvm

Rumsbeskrivning

Samfällighetsavgiften är 2407 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler.

TRÄDGÅRD:
Grönskande och insynsskyddad tomt om hela 162 kvm! Tomten erbjuder 2 uteplatser med utgång från husets kök och vardagsrum. Tomten har ganska eftersatt underhåll och har stor potential.

ENTRÈPLAN:
Rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter under den öppna trappan mot övre plan. Från hallen nås bostadens gäst-wc som är utrustat med ett praktiskt vädringsfönster. Till höger om hallen har vi ett vitt kök med äldre standard. Här finns en stor matplats invid ett fönsterparti. Vardagsrummet är utrustat med flertalet fönster samt ekparkett.

ÖVRE PLAN:
Här finns 3 sovrum varav ett större som inrymmer en dubbelsäng och 2 mindre rum som rymmer enkelsängar. Badrummet har sprucket golv och en spricka i den kaklade väggen upp mot badrummets fönster. I hallen finns en arbetshörna samt ingång till klädkammare.

Bostaden har ett genomgående renoveringsbehov. Läs besiktningsprotokollet som ligger under fliken VIKTIGA DOKUMENT.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans parhus

Byggnadsår

1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 7 september 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2+1 glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

Fastigheten är del i Århus Samfällighet. Besök samfällighetens hemsida för mer information: http://arhus.org/

Samfällighetsavgiften är 2407 kr/månad. I detta ingår värme, varmvatten, kallvatten, sophämtning, snöröjning, garageplats, förråd, underhåll av gemensamma ytor och lokaler.

I medlemsavgiften ingår en preliminär avgift för din förbrukning av kall- och varmvatten samt uppvärmning av ditt hus. Denna baserar sig på statistik över normalförbrukning för de olika hustyperna.

I januari varje år görs en avläsning av dina mätare via fjärravläsning.

Under februari månad sammanställer styrelsen samtliga fakturor för vatten och fjärrvärme och räknar därmed fram kostnader för varmvatten i m³, kallvatten i m³ samt fjärrvärme i m³.

När detta är gjort så räknas kostnaderna för respektive hus ut och jämförs med de preliminära avgifterna. Har man förbrukat mer får man en tilläggskostnad på kvartalsfakturan i april och har man förbrukat mindre så reduceras kvartalsfakturan med det belopp man betalat för mycket.

Huset är anslutet till ComHems nät. Det är upp till fastighetsägaren att själv välja vilka tjänster man vill köpa från leverantören.

Det finns en kö för att få hyra en extra garageplats om man skulle behöva plats för fler än en bil. Dessa platser kostar 250 kronor/månad.

Just nu har ett p-hus eldhärjats och kommer att återuppbyggas så snart som möjligt. Under denna tid har samfälligheten fått lov från Stockholm Stad att de boende kan parkera med tillstånd längs Århusgatan, utan att blockera in/utfarter.

Fastighetsbeteckning

Århus 110

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

38 068 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 488 kr
Väg, samf: 28 880 kr
Försäkring: 5 700 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 954 000 kr, varav byggnadsvärde 852 000 kr

Summa pantbrev

863 500 kr

Tomt

Areal: 162 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Århus GA:1
Last, Avtalsservitut: Ledningar för spillvatten och dagvatten, 0180IM-06/11586

Tillträde

Februari 2017

Om området

Kista

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad