Långjökelgatan

Bilder

  • Såld!

Långjökelgatan , Kistahöjden , Stockholm

Här har du möjlighet att bygga ditt drömboende om 315 kvm i 3 plan! Byggrätten ger dig möjlighet att bygga 2 plan + 1 plan i souterräng. Tag chansen att bo billigt på friköpt tomt i populära Kistahöjden! Nära till natur, tunnelbana samt förskola som öppnar i augusti 2017.

Typ:
Tomt
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
334 kvm

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Rumsbeskrivning

För djupare information se filerna som ligger under fliken VIKTIGA DOKUMENT i denna annons.

Byggnad

Övrigt

Denna tomt innehar byggrätt om 2 plan + 1 souterrängplan. Varje plan får vara max 105 kvm, vilket ger en maximal byggnadsarea på 315 kvm.

Utöver högst angivna byggnadsarea för respektive bostadsenhet får förråd eller liknande rymmas inom angiven byggrätt. Maximalt ett förråd om högst 10 kvm per bostadsenhet får uppföras. Förrådet får utföras som friliggande eller sammanbyggt med bostadshuset till en högsta byggnadshöjd om 3,0 meter.

Utöver högsta angivna byggnadsarea får byggnad för sophantering och teknik uppföras i mindre omfattning.

Bebyggelsen ska utföras på ett enhetligt sätt inom respektive bebyggelsegrupp samt i huvudsak överensstämma med gestaltningsprogrammet.

Fasader ska i huvudsak utföras i trä.

Tak ska i huvudsak utföras med flack lutning och som lätta konstruktioner.

Balkonger, burspråk, skärmtak, bullerskrämar, stödmurar och terasser får, där stadsbyggnadsnämnden så bedömer, lämpligt, anordnas på kvartersmark som i övrigt inte får bebyggas.

Vind får inte inredas.

För djupare information se filerna som ligger under fliken VIKTIGA DOKUMENT i denna annons.

Fastighetsbeteckning

Grindavik 4

Övriga byggnader

Framdraget VA, el och fiber. Anslutningsavgiften erläggs av köparen.

Allmänt om fastigheten

Tomt

Areal: 334 kvm

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Vatnajökel GA:2-GA:3

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Kistahöjden

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam eller Patrik Barej för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad