Porkalagatan 5, 5 tr

Bilder

  • Såld!

Porkalagatan 5, 5 tr , Akalla , Stockholm

Yteffektiv 3:a högst upp i huset med inglasad balkong mot Järvafältet. Låg avgift som inkluderar det mesta! Renoverat kök med stor matplats samt parkettgolv. Stort och välvårdat badrum med badkar. Moderna golv och nymålade väggar från 2017. 2 bra sovrum samt goda förvaringsmöjligheter.

Brf Porkala är en stor förening med nya 3-glas fönster samt en nyrenoverad innergård med flertalet lekplatser, bollplan samt naturområde. Här finns det gott om tvättstugor och garageplatser! Du bor på 5 minuters promenadavstånd till tunnelbana, bussar, förskolor, Ica samt Lidl och mycket mer!

63,8 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 911 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63,8 kvm
Våning:
5, hiss finns
Lägenhetsnummer:
615

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

63,8 kvm

Rumsbeskrivning

Hall: Välkomnande hall med en ny säkerhetsdörr från 2015. 2016 renoverades hallen med nytt parkettgolv samt målades om i vitt.

Badrum: Äldre badrum med plastmatta på golv samt våtrumstapeter. Badrummet är utrustat med wc, badkar, handfat med vitt kommodskåp samt matchande spegelskåp med spotlights. Här finns möjlighet att installera tvättmaskin.

Kök: Stort kök som moderniserades 2016 med nymålade luckor, bänkskiva, diskho, blandare samt nymålade väggar och nytt parkettgolv. Köket är utrustat med diskmaskin, kyl/frys, köksfläkt samt spis/ugn. Här finns en rymlig matplats vid fönster med härlig utsikt över föreningens grönskande innergård.

Sovrum 1: Master bedroom med plats för dubbelsäng eller två enkelsängar. Sovrummet är utrustat med 2 dubbelgarderober samt vitmålade väggar och nytt parkettgolv från 2016.

Vardagsrum: Bra ljusinsläpp genom fönster i högt nordväst-läge med utsikt över Järvafältet. Parkettgolv och vitmålade väggar samt en dubbelgarderob med spegelskjutdörr samt svart skjutdörr.

Sovrum 2: Genom en praktisk skjutdörr tar du dig in i sovrummet som har utgång till balkongen. Här ligger parkettgolv och väggarna är målade i en lila kulör.

Balkong: Inglasad balkong i optimalt och exklusivt läge. Detta är en av få lägenheter som har balkong i nordväst-läget med milsvid utsikt över Järvafältets naturreservat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

3 911 kr inkl Värme, VA, Kabel-TV

Andel i föreningen

0,11238%

Andel av årsavgiften

0,11238%

Tillträde

December 2018

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 29 december 2008
Energiprestanda: 142 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

En obligatorisk månadsavgift om 99 kr tillkommer för bredband.

Lägenheten byggdes om från en stor 2:a till en mindre 3:a 2016, genom att dela av vardagsrummet.

2016 byttes alla innerdörrar i bostaden.

Källarförråd finns i samma byggnad.
Tvättstuga finns i samma byggnad.

Förening

Namn

HSB Brf Porkala nr 249 i Stockholm

Om föreningen

Föreningens består av 822 lägenheter, varav 14 är hyresrätter, i totalt 19 hus med adresser Sibeliusgången, Porkalagatan, Kaskögatan och Sveaborgsgatan. Föreningen har även ca 70 lokaler som upplåtes med hyresrätt. Den totala lägenhetsytan är 58 301,5 m2.

Tvättstugor finns i följande hus: Sveaborgsgatan 10, Kaskögatan 6 och 24. Porkalagatan 15 Sibeliusgången 32, 38, 42, 46, 50 och 58. Nyrenoverad bastu med dusch finns på Kaskögatan 18, ingång från källargången. Föreningen har ett eget gym, Porkalagatan 15, ingång baksidan. Festlokal som renoverades under 2013 finns på Sibeliusgången 52.

Antal lägenheter

823

Antal hyresrätter

8

Antal lokaler i föreningen

28

TV och Bredband

Bredband från Bredbandsbolaget och grundutbud av kabel-tv från ComHem ingår i månadsavgiften. Uppkopplingsavgiften för IP-telefoni ingår i månadsavgiften.

Parkering

Totalt finns det 664 parkeringsplatser, varav 6 st är för motorcyklar och 18 st är för husvagnar. Parkeringsplatserna är fördelade i ett antal olika varm- och kallgarage samt utomhusplatser. Det finns även gott om besöksparkeringar i området. Kontakta föreningen för exakta priser och kötid.

Renoveringar

Stamspolning gjord under 2011. En total renovering av trapphusen utfördes 2009-2012. Renovering av tvättstugor 2007-2008.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej. Tomträtt

Överlåtelseavgift

1162 kr

Pantsättningsavgift

465 kr

Om området

Akalla

Bebyggelsen för Akalla, Kista och Husby kom till efter en nordisk idétävling som anordnades 1966, detaljplanen färdigställdes 1969 och utbyggnaden genomfördes 1972-1977. Planen bygger på en likartad stadsstruktur i långa band med centrumanläggning och höghus i anslutning till tunnelbanestationerna.[3] Bland arkitekterna fanns VBB, FFNS med arkitekt Lars Bryde och fastighetskontorets egen arkitektavdelning.[4] Inom stadsdelen finns fyra skolor, ett bibliotek samt Akalla kyrka.
Akalla domineras av de arton höghus som står på rad rakt igenom området. På södra sidan av de höga husen ligger centrum längs Sibeliusgången och på norra sidan höghusen finns lägre hus som bildar storgårdar med små skogsdungar och lekparker. Sydväst om Sibeliusgången finns det en del radhus och parhus. Genom dessa hus går den långa backen Slingerbulten, som slingrar sig igenom husen. Söder om Akalla intill Järvafältet ligger Akalla by som består av äldre bevarad bebyggelse. Här finns bland annat bebyggelse från 1600-talet. Gården hålls levande med hjälp av 4H.[1] På båda sidor om Akalla by finns det radhusområden. I samband med utbyggnaden av Akalla på 1970-talet uppfördes Akalla värmeverk för att försörja stadsdelen med fjärrvärme. Akalla värmeverk drivs idag (2013) av Fortum Värme.
På Järvafältet finns ett koloniområde, samt Hästa gård som är Stockholms kommuns sista fungerade jordbruk. På Hästa gård hölls Stockholms Stads fårhjord, som populärt kallades "Kungens får" fram till att Staden avvecklade sin fårhållning. Mangårdsbyggnaden restes på 1700-talet.[1]
Stockholms stadsmuseum har bedömt att Akalla är en av de mest intressanta stadsdelarna från miljonprogrammets epok ur en kulturhistorisk synvinkel. Bidragande till detta är den tidstypiska och goda planeringen, samt en ofta högkvalitativ, mycket medveten, arkitektonisk utformning.

Kommunikation

Från Akalla tar du dig enkelt till Stockholms centralare delar med tunnelbanans blå linje. Akalla till T-centralen tar 21 minuter. Blå linjen kommer att förlängas från Akalla till de nya stationerna Barkarbystaden och Barkarby ca år 2024. Från Akalla finns goda bussförbindelser till Järfälla, Sollentuna, Spånga och Västerort.

Närservice

Akalla centrum erbjuder 2 stora matvarubutiker i form av Ica och Lidl. Här finns även mindre livsmedelsbutiker med orientaliska inslag. I centrumet finns även restauranger, pub, tobaksbutik, frisör, trafikskola, etc.

Karta

Hör av dig till Ramzi Hamam för mer information!

Ramzi Hamam

Ramzi Hamam

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-721 60 22

0737-21 60 22

ramzi.hamam@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad