Århusgatan 155

Bilder

  • Såld!

Århusgatan 155 , Kista , Stockholm

RADHUSDRÖM FÖR DEN HÄNDIGE! Ett enplanshus med inredd vind beläget i mycket barnvänlig miljö. Huset har ett rejält kök med matplats för 8-10 personer, fint vardagsrum, 2-3st bra sovrum samt 2st härliga uteplatser. Mycket eftertraktat område vid anslut. till Järvafältet, nära till t-bana, Kista Galleria, förskola och skolor.

91 kvm, 4 rok

Tomträttsavgäld/år:
12 400 kr
Typ:
Radhus
Boarea:
91 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
241 kvm
Byggår:
1980
Driftskostnad:
2 250 kr/månad

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 2 - 3 sovrum

Boarea

91 kvm

Rumsbeskrivning

Huset är besiktigat, energideklarerat & dolda-fel-försäkrat. Dessa dokument kommer att finnas tillgängliga på visningarna.

Välkomna till denna radhusidyll om enplan med inredd vind beläget i ett barnvänligt område med både naturen, kommunikationer och galleria inom promenadavstånd. Har ni alltid drömt om att bo i enskildhet med naturen framför en så är detta ett ypperligt tillfälle. Här kommer ett optimalt planerat rad hus om totalyta om ca: 91 kvm (fördelad på 74 Kvm Boyta och 17 kvm inredd vind). 2 st sovrum samt ett stort sovrum upp i vinden. Rymligt badrum med tvättmaskin, rymligt kök med matplats för 8-10 personer med utgång till underbara träaltanen med tak på baksidan i skyddad miljö, samt ljust vardagsrum där man enkelt kan umgås. Uteplatsen och tomten ligger insynsskyddat och i solrikt läge. Till huset tillhör även ett garage som ingår i samfällighetsavgiften som är mycket låg. På ca: 10 min promenadavstånd har ni supermoderna Kista Galleria som har öppettiderna 10-21, med T-bana, bussar, butiker, bio och restauranger.

Entréplan

Stor och välkomnande HALL med ekparkett och tapetserade väggar som leder er in i huset. Här finns även bra avhängnings & lättare möbleringsmöjligheter.

Rymligt BADRUM med vädringsfönster. Badrummet är utrustat med badkar, Wc, handfat, spegel, badrumsskåp, tvättmaskin -11 & badrumsskåp.

Mysigt SOVRUM 1 med laminatgolv och tapetserade väggar på tapet samt fönster.

Stort SOVRUM 2 med parkettgolv och tapetserade väggar samt fönster. Här får både dubbelsängen samt garderober plats.

VARDAGSRUM med parkettgolv och ljusa väggar samt härliga fönsterpartier mot sydväst som släpper in härligt ljus . Utgång till en stor härlig träaltanmed markis & oslagbart läge! Fritt utan insyn mot härliga omgivningar och sol hela dagen. Både träaltan och gräsmatta, lummig häck som hägnar in.

Bra planerad KÖK med ekparkett tapetserade väggar samt matplats för 8-10 personer vid fönster. Köket rymmer bra förvaringsutrymmen och generösa arbetsytor för den som älskar laga mat. Maskinell utrustning: Spis med häll-10, fläkt, diskmaskin, kyl & frys x 2 -10

Övervåningen

Här har man renoverat om råvinden till ett stort ARBETSRUM/SOVRUM 3 om ca: 26 Kvm. Här finns det även en dörr till ett litet förråd.

Övrigt:

x 2009 byttes de flesta fönster i huset.

Lättskött tomt, varierad växtlighet, gräs och träaltan.
Egen p-plats i närliggande garage.

Viktigt att notera är att husets boyta är uppmätt från säljarens sida. Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo & bi yta om denna är väsentlig för köparen.

Samfälligheten Århusgatans samfällighets hemsida http://www.arhus.org/. Där hittar ni all information om samfällighetsföreningen.

Fakta om fastigheterna.
Kvarteret Århus byggdes 1979-1980 som självbyggeri, dvs. att de första ägarna byggde sina hus själva.
Dessutom finns gemensamt garage, hobby- och tvättlokaler, vägar m.m. som utgör samfälligheten och ägs gemensamt av bostadsfastigheterna.

Samtliga spekulanter som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som i sin tur får ta ställning till det nyinkomna budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans radhus med inredd vind

Byggnadsår

1980

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas & 3-Glas
Tak: Betongpannor

Övrigt

2 st härliga uteplatser. Den ena har ni på framsidan med morgonsol och den andra har ni tillgång till från vardagsrummet ut mot baksidan i västläge med solen som granne hela vägen till skymmning.
På baksidan har man även byggt en underbar träaltan med markis samt en lite gräsyta rakt framför.

Fastighetsbeteckning

Århus 80

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

27 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 000 kr
Väg, samf: 23 000 kr
Beräknat antal personer: 1

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 729 000 kr, varav byggnadsvärde 611 000 kr

Summa pantbrev

397 500 kr

Tomt

Areal: 241 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Samfällighet, servitut etc.

Andel i samfällighet/GA: Århus GA:1
Förmån, Avtalsservitut: Byggnad i tomtgräns
Last, Avtalsservitut: Byggnad i tomtgräns

Samfällighetsavgiften är Ca: 1923 kr/mån och i den ingår värme och vatten, sophämtning, snöröjning i området, en parkeringsplats i garage, kabel-tv, tillgång till gemenskapslokaler.

Värme och Vatten regleras efterhand beroende på förbrukning.

TOTAL DRIFTSKOSTAND CA: 2.400 KR/MÅNAD INKLUSIVE SAMFÄLLIGHETSAVGIFT & HUSHÅLLSEL.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Kista

Kista blev Stockholms nyaste stadsdel och var den sista som uppfördes på Järvafältet. Kista ingick (tillsammans med Akalla och Husby) i generalplanen från 1969 för norra Järvafältet. Planen var att skapa en så kallad bandstad och undertecknades av Göran Sidenbladh.
Det moderna Kista växte fram i mitten av 1970-talet; 1975 började man uppföra bostadshusen där Stockholms stads småstugebyrå lät bygga 771 småhus. Ahlsengruppen ritade husen i kvarteren Odense och Århus, Ribe och Rödby ritades av Carl Nyrén Arkitektkontor, medan övriga ritades av Småstugebyrån. Kista centrum invigdes 1977 vilket hade ritats av Torgny Gynnerstedt[2]. 1980 stod bostadsområdet i västra Kista färdigt vilket ritats av Höjer & Ljungqvist för HSB. Arbetsplatsområdena i östra Kista började uppföras i mitten av 1970-talet, men den stora utbyggnaden skedde under 1980-talet. Samtliga gator i Kista bär gatunamn efter platser i Danmark och på Färöarna, Island och Grönland.
Kista är sedan 1980-talet känt som Sveriges största IT-centrum och här finns huvudkontoret för Ericsson samt Sverige-kontoren för bland andra IBM, Samsung och Nokia. Det stora antalet IT-företag som har sina kontor i Kista har givit orten smeknamn som "Stockholms Silicon Valley", "Kiseldalen" och "Chipsta". Här finns även filialer till Kungliga Tekniska högskolan och Stockholms universitet. Kistas skyline dominerades numera av det trehörniga Kista Science Tower (32 våningar) och Victoria Tower (35 våningar). År 2011 öppnades mässhallen Kistamässan nära Victoria Tower.
År 2002 genomfördes en utbyggnad av Kista Galleria. Den är idag en av de största galleriorna i Stockholmsområdet, med flera affärer och matserveringar. Anläggningen innefattar ett källarplan med parkeringshus och ett biografkomplex (Filmstaden) med 14 biografsalonger.

Kommunikation

Tunnelbanans blå linje tar dig till Stockholm Central på 17 minuter, med avgång var 10:e minut under större delen av dygnet. Kistas bussterminal är ett nav för busslinjer som tar dig till stora delar av norra Storstockholm. Här går även flygbussar till Bromma och Arlanda.

Närservice

Kista Galleria är en av Sveriges mest öppna gallerior med öppettider 10-21 under 362 dagar om året. Gallerian har ca 200 butiker samt Stockholms största foodcourt. Här finns 8 olika gym, biograf samt ett stort parkeringsgarage.

Karta

Hör av dig till Siyar Hamidanoglu för mer information!

Siyar Hamidanoglu

Siyar Hamidanoglu

Kista

Reg. Fastighetsmäklare & Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-751 43 47

siyar.hamidanoglu@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad