Axtorpsvägen 5E

Bilder

  • Såld!

Axtorpsvägen 5E , Berghem , Umeå

Välkommen in i denna modernt renoverade och smakfulla etta på omtyckta Berghem! Lägenheten har en tilltalande planlösning med lättmöblerat allrum, stilrent kök och praktisk sovalkov. Till detta finns även ett helkaklat badrum och rymlig hall med förvaringsmöjligheter. Bostaden har generös takhöjd, enhetligt och vacker ekparkett och ljusa väggar med fönster som vetter ut mot grönytor. Här bor du i en stabil förening med låg månadsavgift som inkluderar allt och med tillgång till förråd.

Läget på populära Berghem är perfekt för dig som vill bo nära city men också med närhet till naturen. I området finns bl.a. matvarubutik, restauranger, blomsterhandel, vackra promenadstråk samt god kommunikation till stadskärnan. Här bor du med promenadavstånd ner till centrum och framför allt ett stenkast bort från universitet och sjukhus.

28,6 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 008 kr inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV, internet, sophantering, bostadsrättstillägg och hushållsel.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
28,6 kvm
Våning:
3
Byggår:
1953

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

28,6 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen in i denna modernt renoverade och smakfulla etta på omtyckta Berghem! Lägenheten har en tilltalande planlösning med lättmöblerat allrum, stilrent kök och praktisk sovalkov. Till detta finns även ett helkaklat badrum och rymlig hall med förvaringsmöjligheter. Bostaden har generös takhöjd, enhetligt och vacker ljus ekparkett och ljusa väggar med fönster som vetter ut mot grönytor. Här bor du i en stabil förening med låg månadsavgift som inkluderar allt och med tillgång till förråd.

Läget på populära Berghem är perfekt för dig som vill bo nära city men också med närhet till naturen. I området finns bl.a. matvarubutik, restauranger, blomsterhandel, vackra promenadstråk samt god kommunikation till stadskärnan. Här bor du med promenadavstånd ner till centrum och framför allt ett stenkast bort från universitet och sjukhus.

- LÅG MÅNADSAVGIFT
- HELKAKLAT BADRUM
- ENHETLIGT GOLV
- GENERÖS TAKHÖJD (2,6 M)

HALL
Välkomnande hall med plats för avhängning av ytterkläder och god förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob med spegelglas. På golvet ligger en fin och ljus ekparkett som löper vidare in i hela lägenheten.

ALLRUM
Ett härligt och rymligt allrum med fint ljusinsläpp från fönstren som vetter ut på baksidan av huset och dess grönska. Rummet är lättmöblerat och här finns plats för både soff- och matgrupp såväl som en lite bredare säng i ena delen av rummet. Vitmålade väggar och ljust trägolv.

KÖK
Nätt och smart planerat kök som erbjuder gott om förvaring med tanke på ytan. Här finns integrerad kyl/frys, induktionshäll, ugn och fläkt. Stilrent vita köksluckor matchas med vitt kakel och mörkgrå fog som bryts av med en mörkgrå laminatbänkskiva.

BADRUM
Det helkaklade badrummet är utfört i vit och grå kulör med en dekorativ markering av duschhörnan. Den lyxiga känslan förstärks med regndusch och raka duschväggar som viks undan på ett smidigt sätt. Här finns WC, handfat med förvaringsskåp, spegel. Dessutom är det förberett för tvättmaskin om man skulle önska installera sådan.

ÖVRIGT
Stort kallförråd finns på vinden.
Snabbt tillträde kan ordnas.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

2 008 kr inkl; värme, vatten/avlopp, kabel-TV, internet, sophantering, bostadsrättstillägg och hushållsel.

Andel i föreningen

0,4543%

Andel av årsavgiften

0,45445%

Reparationsfond

1087 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1953

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Frånluft

Energideklaration

Ej utförd.
Energiklass: -
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Målet 2

Förening

Namn

Umeåhus nr 9

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Umeåhus 9 äger fastigheten Målet, Umeå. Byggnaderna uppfördes 1952-1954 och består av fem flerfamiljshus med totalt 132 lägenheter. Föreningen är en s.k. äkta bostadsrättsförening. Föreningen har adresserna Axtorpsvägen 5A-F, Orienteringsstigen 6A-D, 8A-C samt Rågången 1A-B.

-Gym som kan nyttjas utan bokning finns under Axtorpsvägen 5E.
-Hobbyrum med enklare verktyg och ställ för skidvallning finns under Axtorpsvägen 5C. Kan bokas via anslag på dörren.
-Bastu finns på Axtorpsvägen 5B. Bokas via anslag på dörren.
-Gästrum och föreningslokal med övernattningsmöjlighet bokas via styrelsen.

På innergården finns en grillplats till medlemmarnas förfogande. Här finns även kolonilotter för odling, kontakta styrelsen för köplats.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

132

TV och Bredband

Kabel-tv: Sappa. Ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredbandsson. Ingår i månadsavgiften.

Parkering

Garage: 185 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.

P-platser med eluttag: 155 kr/mån (debiteras under tiden okt-mars årligen). Till p-platserna är det separat kö.

MC-platser i garage: 3 st

P-platser för gäster: 12 st

Renoveringar

2018: Takrenovering är gjord
2017: OVK (obligatorisk ventilationskontroll), installationer, huskropp utvändigt, markytor samt övrigt underhåll.
2016: Tvättstugorna renoverades
2015: Förbättring av utomhusmiljö, ny gräsmatta och plantering av träd.
2014: Avloppsrenovering.
2013: Nytt staket runt tomten samt renovering av trapphus Axtorpsvägen 5A-F.
2011: Nya tvättmaskiner. Föreningslokalen.
2010-2011: Fönsterbyte och byte av värmeväxlaren.
2008: Renovering av bastu.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1163 kr

Kontaktperson

Erik Sälg (vice ordf)

Telefon

070-557 51 32

E-post

erik.salg@gmail.com

Övrigt

Föreningen har en egen hemsida: http://www.umeahus9.se/

Om området

Berghem

Bor du på Berghem har du nära till det mesta. Nära till allt du behöver. Universitet och universitetssjukhus, friluftsområden och kulturrika Gammlia. I lummiga miljöer och barnvänliga kvarter bor du dessutom i en av Umeås äldsta stadsdelar. I direkt anslutning till stadsdelen ligger det mycket populära grönområdet Stadsliden där man finner flera olika motionsstigar som vintertid prepareras till skidspår.
På Gammliaområdet anordnas varje år både julmarknad och midsommarfirande, det lockar många besökare som vill fira på traditionellt vis. Förutom detta kan du här även ta del av djur och kultur, danskvällar, konserter och här kan du även besöka Västerbottensmuseet. Dagen avslutar du med god mat i den trevliga Sävargården.

NÄRSERVICE
På Axtorpsvägen, intill universitetet, ligger butiken ICA Nära. Granne med ICA finns både kvarterskrog och pizzeria. Berghem har även ett litet centrum med bl.a. kiosk, frisörsalong, och en blomsteraffär. Bankomat finns lättillgänglig i ICA Nära-butiken.

KOMMUNIKATION
Goda bussförbindelser till centrum men även lätt ta sig en promenad eller cykeltur. Promenadavstånd till Sjukhuset och Universitetet.

SKOLOR OCH OMSORG
Berghems förskola, Berghemsskolan F-5. Med mindre än fem minuters cykeltur bort finner du närmaste högstadieskola på Mariehem. Bara två minuter i riktning mot centrum återfinns Fridhemsgymnasiet.

Karta

Hör av dig till Johanna Andersson för mer information!

Johanna Andersson

Johanna Andersson

Umeå

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0738-900 908

johanna.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad