Järnvägsallén 14B

Bilder

Utgångspris

1 595 000 kr

Bevaka slutpriset

Järnvägsallén 14B , Centrum Umeå , Umeå

Central, kvadratsmart och rymlig 1:a med balkong mot innergård på Järnvägsallén 14B! Lägenheten är trivsamt planerad med separat klädkammare och kök med plats för matgrupp. Vidare in i lägenheten finner vi ett rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och säng samt skrivbordshörna. Ett perfekt boende för dig som vill bo med närhet till allt Umeå har att erbjuda!

Här bor du mitt i centrum, med närhet till butiker, restauranger, caféer, mataffär, Norrlandsoperan samt Kulturhus med bibliotek precis runt hörnet. Samtidigt ger lägenhetens placering en lugn och undangömd känsla, lättillgängligt placerad på markplan. Mycket nära till tåg- och busstation samt Vasaplan där lokalbussarna utgår ifrån. Från bostaden tar du dig enkelt med cykel till universitetet och sjukhuset. Vänligen mäklaren för visning!

45 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
2 590 kr inkl; värme, vatten, sophantering, kabel-TV, internet. El enligt schablon, avräkning 1 gång per år.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
45 kvm
Våning:
1
Byggår:
1958
Utgångspris:
1 595 000 kr

Mer information

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

45 kvm

Rumsbeskrivning

Central, kvadratsmart och rymlig 1:a med balkong mot innergård på Järnvägsallén 14B! Lägenheten är trivsamt planerad med separat klädkammare och kök med plats för matgrupp. Vidare in i lägenheten finner vi ett rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och säng samt skrivbordshörna. Ett perfekt boende för dig som vill bo med närhet till allt Umeå har att erbjuda!

Här bor du mitt i centrum, med närhet till butiker, restauranger, caféer, mataffär, Norrlandsoperan samt Kulturhus med bibliotek precis runt hörnet. Samtidigt ger lägenhetens placering en lugn och undangömd känsla, lättillgängligt placerad på markplan. Mycket nära till tåg- och busstation samt Vasaplan där lokalbussarna utgår ifrån. Från bostaden tar du dig enkelt med cykel till universitetet och sjukhuset.

- RYMLIG 1:A PÅ MARKPLAN!
- KAKLAT BADRUM MED GOLVVÄRME
- BALKONG & KLÄDKAMMARE
- NÄRA TILL ALLT!

HALL
Lägenhetens hall erbjuder möjlighet till avhängning samt en garderob för ytterligare förvaring. Vidare in i hallen på höger sida finns en rymlig och praktisk klädkammare. Till vänster i hallen finns ingång till badrummet. Vitmålade väggar, praktiskt grått klinkergolv precis vid insteg i lägenheten. Vidare in i lägenhet ligger ett ljusare laminatgolv.

BADRUM
Komfortabelt badrum med dusch, WC, handfat samt spegelskåp med belysning. Ytskikten är klinkrade i ljusa färger med inslag av grått. Ett trevligt ljusinsläpp förstärker rymden i badrummet. Här kan frusna fötter värma sig på golvvärmen och utöver detta finns en egen tvättmaskin installerad.

KÖK
Köket erbjuder bra med arbetsytor såväl som plats för matgrupp framför fönstret. Vita köksluckor och metallhandtag matchar det vita kakelplattorna som agerar stänkskydd. En svartmönstrad laminatskiva kompletterar diskhon. Här finns spishäll/ugn, fläkt, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Vitmålade väggar och laminatgolv.

ALLRUM
Det rymliga allrummet har plats för både soffgrupp, TV-möbler och utrymme för sängplats samt eventuell skrivbordshörna. Fönster in mot innergården kastar fint ljussken in på den trevliga parketten på golvet. Här finns utgång till balkongen. Ljust tapetserade väggar.

ÖVRIGT
Separat källarförråd tillhör lägenheten.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Pris

1 595 000 kr Utgångspris

Avgift

2 590 kr inkl; värme, vatten, sophantering, kabel-TV, internet. El enligt schablon, avräkning 1 gång per år.

Andel i föreningen

1,44512%

Andel av årsavgiften

1,44512%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt!

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme + luftburen el

Ventilation

FTX

Fastighetsbeteckning

Minnet 13

Förening

Namn

Minnet i Umeå

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen HSB Minnet i Umeå ligger mitt i stadskärnan. Föreningen äger fastigheten Minnet 13 som utgörs av adresserna; Järnvägsallén 14 A-B och 16 A-B, D. I föreningen finns det 52 bostadsrätter, 1 lokal (bostadsrätt) samt 14 (lokaler) hyresrätter. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt föreningens stadgar. Föreningen beslutade sig för att höja årsavgifterna från 2019-01-01 med 1,8%.

Organisationsform

Bostadsrättsförening

Antal lägenheter

52

Antal hyresrätter

14

Antal lokaler i föreningen

1

TV och Bredband

Kabel-tv: Ingår i månadsavgiften.

Internet: Ingår i månadsavgiften.

Parkering

Garage (22 st): 530-587 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö.

P-plats: 330 kr/mån. Till p-platserna är det separat kö.

Renoveringar

2017: Lagat grunden vid 16 D och fasaden, översyn av alla element och bytt alla termostatrar, färdigställt barnvagns- och rullatorrummet, Swoosh har spolat stammarna i hela fastigheten, ny underhållsplan för föreningen upprättad av HSB Norr.
2016: Helrenovering av tvättstugeavdelningen, uppfräschning av entréerna, byte av styrsystem tillsammans med samfälligheten, framtagning av ritning över planering av innergården, montering av säkerhetsanordning för underhåll av taket.
2015: Takmålning.
2014: Byte av mellanväggar på balkonger, färdigställande av föreningens samlingslokal, montering av ljudabsorbenter i vissa trapphus där det saknades.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1185 kr

Övrigt

Föreningen har en samlingslokal samt tvättstuga.

Om området

Centrum Umeå

Välkommen till centrala stan - Umeås hjärta. Shopping, restauranger, uteliv eller kultur. Oavsett vad du är ute efter hittar du det i Umeås pulserande centrum. En glass på torget, picknick i någon av parkerna eller ett glas vin på en uteservering - stan är en självklar mötesplats för Umeås alla invånare och besökare.

NÄRSERVICE
Mat, handel, mötesplatser och uteliv. Här finns allt från de stora publikmagneterna till de smala alternativen. Flera stora gallerior och en stor mängd butiker. Utopia är det nyaste tillskottet som är en av Sveriges största citygallerior. Glöm bara inte att det finns en stor mängd av butiker utanför de stora galleriorna, ofta med nischade inriktningar och unikt innehåll.

KOMMUNIKATION
Lokalbussarna går från Vasaplan, bara kvarteret bort från Rådhustorget. Här anländer också flygbussen, bara tjugo minuter efter att flyget landat på Umeå City Airport. Från Umeå Centralstation finns goda pendlingsmöjligheter till och från Umeå.

SKOLOR & OMSORG
Idag har de flesta skolor och förskolor flyttat ut från centrum. I de intilliggande stadsdelarna återfinns Östermalmskolan åk F-6, Hedlundaskolan åk F-9 och Hagaskolan åk F-9.

Inom gångavstånd hittas flera gymnasieskolor. En av Sveriges största gymnasieskolor, Dragonskolan ligger bara några minuter västerut. Midgårdsskolan huserar i det gamla regementsområdet alldeles nordväst om centrum. För de minsta finns många förskolor i de angränsande stadsdelarna.

Karta

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johanna Andersson för mer information!

Johanna Andersson

Johanna Andersson

Umeå

Reg. Fastighetsmäklare

Ansvarig mäklare

0738-900 908

johanna.andersson@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad